The Sims 4 Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
The Sims 4 Nedir?

The Sims 4 oyunu Maxis şirketi tarafından geliştirilen bir sosyal simülasyon oyunudur. Bu oyun The Sims serisinin dördüncü oyunu olarak bilinir. Serinin ilk oyunu olan The Sims 2000 yılında, ikinci oyunu olan The Sims 2 2004 yılında ve üçüncü oyunu olan The Sims 3 ise 2009 yılında piyasaya çıkmıştır. The Sims 4 oyunu Microsoft Windows, macOS, Playstation 4 ve Xbox One platformları için uygun bir oyundur ve tek kişiliktir. Bu oyunun içerisinde geliştirilmiş karakter oluşturma ve ev inşa aletleri bulunmaktadır. Serinin önceki oyunlarından farklı olarak The Sims 4 oyunu içerisinde karakterlerin duygu ve kişilik durumlarına daha fazla önem verilmiştir.

Oyunun piyasaya çıkmasının ardından pek çok indirilebilir içerik de piyasaya sürülmüştür. The Sims 4 oyununun 11 adet genişletme paketi, 18 adet malzeme paketi ve 10 adet oyun paketi oyunculara sunulmuştur. Eleştirmenler, oyunun piyasaya çıkmasının ardından karışık eleştiriler yaptı. The Sims 4 oyunu Metacritic’ten 100 üzerinden 74 puan almayı başarmıştır. Bazı yorumcular The Sims 4’ün özellik ve içerik kısımlarını önceki oyunlara kıyasla daha az beğendiğini söyledi. Oyunun yenilenen modları ve grafikleri ise oldukça övgü aldı. The Sims 4, NAVGTR Awards 2014’te En İyi Simülasyon Oyunu ödülünü kazanmayı başarmıştır.

Oyun, 2021 yılı itibarı ile 36 milyondan fazla oyuncuya ulaşmıştır ve 2019 yılı itibariyle bir milyar dolardan fazla gelir elde etmiştir. Piyasaya çıkmasının ardından bütün platformlarda ilk sırada yer alan oyun olmayı başardı. Günümüzde de popülerliğini sürdürmekte olan bir oyundur. The Sims serisinin devam niteliğinde olan mobile versiyonları da 2018 yılında piyasaya çıkmıştır. The Sims Mobile oyunu iOS ve Android platformları için uygundur, tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilir.

En güncel ve en çok oynanan PC Oyunları Satın Al!

The Sims 4’ün Yapımcısı Kimdir?

The Sims 4 oyununun yapımcı şirketinin ismi Maxis’tir. Bu şirketin kurucularının isimleri Will Wright ve Jeff Braun’dur. Maxis şirketi 1987 yılında Kaliforniya’nın Redwood Shores kentinde kurulmuştur ve şirketin önemli isimleri ise Samantha Ryan ve Catharina Lavers Mallet’tir. SimCity 2000’in getirdiği büyük başarının ardından şirket Kaliforniya’dan Walnut Creek’e taşınmıştır. Maxis şirketi farklı simülasyon oyunları tasarlama üzerine çalışmalar yapmıştır. Daha sonra 1 Haziran 1995 tarihinde Maxis şirketi halka açık bir şirket haline gelmiştir. Şirket başlangıçta SimCity serisi ile insanlara adını duyurmuştur. 2000’li yıllarda The Sims serisi ortaya çıkmıştır. Sim serisi ise şirketin şu ana kadar yapmış olduğu en büyük başarıdır. Bu seri bütün dünya çapında oldukça sevilmiş ve konuşulmuş aynı zamanda şirketin 2008 yılında çıkartmış olduğu diğer bir oyunun ismi ise Spore’dur. Spore oyunu tek kişilik olarak oynanabilen bir gerçek zaman strateji ve yaşam simülasyonu oyunudur. Darkspore oyunu da Maxis şirketinin 2011 yılında piyasaya sürmüş olduğu bir aksiyon rol yapma oyunudur. Şirket günümüzde de çalışmalarına devam etmektedir.

Sims 4 Oyun İçi Görsel

The Sims 4 Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Electronic Arts, Mayıs 2013 zamanlarında The Sims 4 oyununu geliştirmekte olduğunu duyurdu. Ağustos 2013 yılında yapılan Gamescom’da The Sims 4 oyununun fragmanı ve demoları resmi olarak tanıtıldı. Oyunun Microsoft Windows versiyonu Kuzey Amerika için 2 Eylül 2014 tarihinde, Avustralya ve Avrupa için 4 Eylül 2014 tarihinde ve Birleşik Krallık için ise 5 Eylül 2014 tarihinde piyasaya çıkmıştır. The Sims 4 oyununun macOS versiyonu 17 Şubat 2015 tarihinde, Playstation 4 ve Xbox One versiyonları 17 Kasım 2017’de piyasaya sürülmüştür.

The Sims 4 Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

The Sims 4 oyunu genel olarak bir sosyal simülasyon oyunudur. Fakat oyun içerisindeki belirli noktalarda küçük yaşlardaki insanlara olumsuz örnek olabilecek animasyonlar vardır. Ayrıca Sims’in yangınlarda ölmesi, dev bir bitki tarafından yenmesi ve Azrail tarafından çömleğe dönüştürülmesi gibi olaylar da bu oyun içerisinde geçmektedir. Bu nedenle The Sims 4 oyununa 12 yaş ve üzeri sınırlaması getirilmiştir.

Sims 4 Oyun İçi Görsel

The Sims 4 İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

The Sims 4 oyununu oynayabilmek için gerekli minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aşağıda liste halinde verilmiştir.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir

İşletim Sistemi: Windows 7 (SP1), 8, 8.1 (64-bit)

İşlemci: Intel Core 2 Duo / AMD Athlon 64 Dual-Core

Bellek: 4 GB RAM

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 6600 / ATI Radeon X1300

VRAM: 128 MB VRAM

DirectX: Sürüm 9.0

Depolama: 17 GB kullanılabilir alan

Önerilen Sistem Gereksinimleri:

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir

İşletim Sistemi: Windows 10 (64-bit)

İşlemci: Intel Core i5 / AMD Athlon X4

Bellek: 8 GB RAM

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 650 / AMD Radeon R7 240

VRAM: 2 GB VRAM

DirectX: Sürüm 9.0

Depolama: 17 GB kullanılabilir alan

Sims 4 Oyun İçi Görsel

The Sims 4 Nasıl Oynanır?

The Sims 4 oyunu içerisinde birincil bir hedef yoktur. Oyuncunun seçim yapması ve etkileşimli bir ortamda yer alması daha çok vurgulanır. The Sims serisinin odak noktası ‘’ Sims’’ ismi verilen sanal insanların yaşamları üzerinedir. Oyuncu genel olarak karakterinin ihtiyaçlarından sorumludur. Oyunda kullanılan para biriminin ismi ‘’Simoleon’’ olarak bilinir. Oyuncular daha önceden belirlenen Sims aileleri ile birlikte oynayabilirler veya kendi ailelerini yaratabilirler. The Sims 4 oyununun başlangıcında bir iş bularak veya farklı ürünleri satışa sunarak para kazanılır. Oyuncular karakterlerini daha önceden oluşturulmuş bir eve yerleştirebilirler veya kendileri bir ev oluşturabilirler.

The Sims 4 Oyununun Konusu Nedir?

The Sims 4 oyununun konusu temel olarak sanal bir sosyal yaşam oluşturma üzerine kurulmuştur. Bu oyun içerisinde kendi evini ve yaşam tarzını oluşturmak mümkündür. Farklı eşyalar ve evler satın alınabilir. Oyun içerisindeki insanlar ile iletişime girerek değişik dostluklar yaratılabilir. The Sims 4 oyununun konunu genel olarak sosyal simülasyon olarak bilinir.

The Sims 4 Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

The Sims 4 oyunu bir sosyal simülasyon oyunudur. Bu oyuna benzer bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Roblox
  • Minecraft
  • Harvest Moon: One World
  • Family House
  • Cities Skylines
  • Paralives

 

No Man’s Sky Nedir?
No Man's Sky Nedir? No Man's Sky tek kişilik bir aksiyon ve macera video oyunu, açık dünya oyunu olarak geçer ve uzay gemisi tasarlamanıza olanak sağl...
Microsoft Flight Simulator Nedir?
Microsoft Flight Simulator oyunu tek kişilik veya çok kişilik olarak oynanabilen amatör bir uçuş simülasyon oyunudur....