Microsoft Flight Simulator Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Microsoft Flight Simulator Nedir?

Microsoft Flight Simulator Nedir?

Microsoft Flight Simulator oyunu tek kişilik veya çok kişilik olarak oynanabilen amatör bir uçuş simülasyon oyunudur. Bu oyun Microsoft Windows, OpenXR ve Xbox Series X/S platformları için uygundur. Flight Simulator serisinin 2020 yılında çıkmış olan en son oyunu olarak bilinir. Serinin bir diğer oyunu olan Microsoft Flight Simulator X oyunu 13 Ekim 2006 tarihinde ilk kez piyasaya çıkmıştır. Daha sonra 18 Aralık 2014 tarihinde Steam platformu versiyonu ortaya çıkmıştır. Serinin ilk oyunu olan Flight Simulator 1.0 oyunu ise 1982 yılında Sublogic şirketi tarafından piyasaya sürülmüştür.

Microsoft Flight Simulator oyununun geliştirme çalışmaları piyasaya çıkmasından altı yıl öncesinde başlamıştır. Bu oyun gerçek veriler kullanarak bütün Dünya’nın topografyasını bir simülasyon haline getirmeyi başarmıştır. Tepeler ve dağlar gibi doğal yapıların üzerinde oluşan rüzgarlar sayesinde gerçeğe daha yakın bir uçuş simülasyonu deneyimini oyunculara sunar. Ayrıca gerçekliği arttırabilmek için doğal hava durumu değişimlerine ve bir fizik motoruna sahiptir. Eleştirmenler pandemide seyahat etmenin en iyi yollarından birinin bu oyun olduğunu söylemiştir. Microsoft Flight Simulator oyunu Metacritic’ten 100 üzerinden 91 puan almayı başarmıştır.

Oyun piyasaya çıkmasından yaklaşık olarak iki hafta sonrasına kadar bir milyondan fazla kullanıcıya ulaşmıştır. Oyun geliştirme ile ilgilenen Rami İsmail, Montreal’den Amsterdam’a olan gerçek bir uçuşun oyun içerisinde de birkaç dakika sonra gerçekleştiğini tespit etti. Microsoft Flight Simulator oyunu Steam Awards, The Game Awards 2020 ve 17th British Academy Games Awards gibi etkinliklerden ödüller kazanmayı başarmıştır.

Microsoft Flight Simulator gibi oyunlarla tanışmak için hemen PC Oyunları Satın Al!

 

Microsoft Flight Simulator’ün Yapımcısı Kimdir?

Microsoft Flight Simulator oyununun yapımcı şirketinin ismi Asobo Studio’dur. Bu şirket 17 Ekim 2002 tarihinde kurulmuştur. Şirketin kurucuları arasında pek çok isim bulunmaktadır ve bu isimlerden bazıları David Dedeine, Ralph Musti, Martial Bossard ve Sebastien Wloch’tur. Asobo Studio şirketi Fransa’nın Bordeaux şehrinde kurulmuştur. Şirketin en önemli isimleri Sebastien Wloch ve David Dedeine’dir. 2021 yılı itibarı ile şirkette çalışan insan sayısı 220 olarak duyurulmuştur. 2014 yılı itibarı ile de şirketin geliri 7 milyon Euro olarak hesaplanmıştır. Günümüzde de çalışmalarına devam eden şirket 2022 yılında A Plague Tale serisinin Requiem oyununu çıkartmayı planlamaktadır. Asobo Studio şirketinin daha önceden çıkartmış olduğu bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

  • A Plague Tale: Innocence
  • Super Farn
  • Nemesis Strike
  • WALL-E
  • Fuel
  • Toy Story 3
  • Monopoly Plus

Microsoft Flight Simulator Oyun İçi Görsel

Microsoft Flight Simulator Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Microsoft oyunun ön siparişlerini kabul etmeye 13 Temmuz 2020 tarihinde başladı. Şirket bu oyunun en başarılı sürüm olduğunu duyurdu. Microsoft 2021’de yapılan E3 etkinliğinde oyunun Xbox Series X ve Series S için piyasaya sürüleceğini açıkladı. Microsoft Flight Simulator oyununun Microsoft Windows versiyonu 18 Ağustos 2020 tarihinde, OpenXR versiyonu 22 Aralık 2020 tarihinde ve Xbox Series X/S versiyonu 27 Temmuz 2021 tarihinde piyasaya çıkmıştır.

 

Microsoft Flight Simulator Ücretli Midir?

Microsoft Flight Simulator oyunu Steam platformu üzerinden oynanabilen ücretli bir oyundur. Bu oyunun Steam platformundaki güncel fiyatı 349,00 TL’dir. Microsoft Flight Simulator Deluxe Bundle paketini satın almak isteyen kişilerin 549,00 TL gibi bir ücret ödemeleri gerekir. Microsoft Flight Simulator Premium Deluxe Bundle paketinin ücreti ise 729,00 TL’dir.

 

Microsoft Flight Simulator Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Microsoft Flight Simulator oyunu herhangi bir şekilde vahşet veya kan içermez. Bu nedenle oyuna herhangi bir yaş sınırlaması getirilmemiştir. Fakat küçük yaştaki insanlar için oyunu oynamak birazcık zorlayıcı olabilir. Microsoft Flight Simulator oyununu 3 yaş ve üzeri kişilerin oynaması önerilmektedir.

 

Microsoft Flight Simulator Nasıl İndirilir?

Microsoft Flight Simulator oyununu indirmek için öncelikle bir Steam hesabına sahip olmak gerekir. Steam platformunda bulunan mağazadaki arama kısmına ‘’Microsoft Flight Simulator’’ yazılır ve daha sonra açılan sayfadan oyun satın alınır. Satın alınan oyun Steam kütüphanesine geçer. Steam kütüphanesinde Microsoft Flight Simulator oyunu bulunur ve daha sonrasında ‘’Yükle’’ seçeneğine tıklanır. Bu işlemlerin sonunda oyun otomatik olarak bilgisayara indirilir ve kurulur.

Microsoft Flight Simulator Oyun İçi Görsel

Microsoft Flight Simulator İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Microsoft Flight Simulator oyununu oynayabilmek için gerekli minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşlemci: AMD Ryzen 3 1200 / Intel i5-4460

Ekran kartı: Radeon RX 570 / Nvidia GTX 700

Ekran kartı: 2 GB

RAM: 8 GB

Depolama alanı: 150 GB

Minimum işletim sistemi: Windows 10 Nov 2019 update (1909)

 

Önerilen Sistem Gereksinimleri:

İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X / Intel i5-8400

Ekran kartı: Radeon RX 590 / Nvidia GTX 970

Ekran kartı: 4 GB

RAM: 16 GB

Depolama alanı: 150 GB

Minimum işletim sistemi: Windows 10 Nov 2019 update (1909)

 

Microsoft Flight Simulator Nasıl Oynanır?

Microsoft Flight Simulator oyunu, uçuşa yeni başlayan kişilere temel kontrolleri ve uçuş ayarlarını öğretmeyi sağlayan eğitime sahiptir. Oyun içerisinde kalkış ve iniş testleri de bulunmaktadır. Öğretici aşaması boyunca oyunculara Kaptan Jess Molina eşlik eder. Oyuncu bazı zorlu pistlerde sınavlara sokulur ve daha sonra belirli kriterlere göre değerlendirilir. Flight Simulator oyunu hava trafiği kontrollerini sağlayan, iniş izinleri isteyen ve kontrol listelerinden geçmeyi sağlayan sanal bir yardımcı pilotu oyunculara sunar. Oyuncunun nereye gitmesi gerektiğini gösteren okları aktif etmek de mümkündür. İniş Yolu seçeneği oyuncuların inişe yönlenmesini sağlar. Ayrıca bir özellik oyuncuların koordinat girerek o konumu bulmasını sağlar. Oyun ara yüzünde çok yönlü menzil pusulası, motor, yakıt ve kanat kontrolleri de bulunmaktadır. Önceki oyunlarından farklı olarak Microsoft Flight Simulator oyunu hasar veya çarpışma animasyonlarını içermez. Oyunun oynanma şekli farklı platformlara göre değişiklik gösterir. Microsoft Flight Simulator oyununda pek çok farklı kontrol tuşu bulunmaktadır.

Microsoft Flight Simulator Oyun İçi Görsel

Microsoft Flight Simulator Oyununun Konusu Nedir?

Microsoft Flight Simulator oyununun konusu uçuş sırasında yapılan eylemlerin sanal ortamda simülasyonunun oluşturulmasıdır. Bu sayede gerçek uçuş konusunda doğru bilgiler elde edilebilir. Farklı eğitimler sayesinde uçak sürmenin nasıl bir olay olduğu öğrenilebilir. Oyunun gerçekçi grafikleri ve hissiyatları sayesinde oyuncular kendini gerçek bir pilot gibi hissedebilirler.

 

Microsoft Flight Simulator Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Microsoft Flight Simulator oyunu tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilen bir amatör simülasyon oyunudur. Bu oyuna benzeyen bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

  • X-Plane
  • Forza Horizon 5
  • DCS World
  • FlightGear
  • Infinite Flight
  • Pro Flight Simulator
  • TU-95

 

 

 

The Sims 4 Nedir?
The Sims 4 oyunu Maxis şirketi tarafından geliştirilen bir sosyal simülasyon oyunudur. ...
Cities: Skylines Nedir? (2023)
Cities Skylines oyunu Colossal Order şirketi tarafından geliştirilen, türü şehir inşa etme ve yapı yönetimi olan tek kişilik bir oyundur. ...