No Man’s Sky Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
No Man’s Sky Nedir?

No Man’s Sky Nedir?

No Man’s Sky, tek kişilik bir aksiyon ve macera video oyunudur. Oyun, açık dünya oyunu olarak geçer ve oyunculara kendi uzay gemilerini tasarlama olanağı sunar. Oyunda, 18 katrilyonun üzerinde gezegen mevcuttur ve yüz binden fazla uzay gemisi ve hayvan da oyunu sürükleyici bir hale getirir. Tarafsız Gökyüzü olarak Türkçeye çevrilen No Man’s Sky oyunu, açık bir uzaydan meydana gelir ve oyun içerisindeki gezegenlerin her birinde farklı canlılar bulunur.

Oyunun tamamını keşfetmek yani tüm gezegen, galaksi ve canlı türlerini incelemek milyarlarca yıl alabilecektir. Bu sebeple oyuncular, kendi stratejileri ve istekleri doğrultusunda bir yol haritası belirler. Çevrimiçi olarak oynanan No Man’s Sky, “En iyi orijinal oyun” ve “En iyi bağımsız oyun” ödüllerini de bünyesine katmıştır.

Gizem dolu dünyaya adım atmak ve maceralara atılmak için No Man's Sky Satın Al!

Hello Games şirketine ait diğer oyunlara göz atmak için Hello Games Oyunları kategorisine göz atabilirsiniz!

 

No Man’s Sky Yapımcısı Kimdir?

No Man’s Sky, yayınlandığı günden itibaren bilim- kurgu dünyası başta olmak üzere, video oyunları arasında büyük bir popülariteye sahip olmuştur. Oyunun geliştiricisi ve yayımcısı Hello Games şirketidir. Hello Games, bir İngiliz oyun şirketidir ve Guildford, Surrey bölgesinde kurulmuştur. 2008’in şubat ayında kurulan şirket, bugüne kadar pek çok başarılı ve dünya genelinde büyük ses getirmiş oyunun yapımını üstlenmiştir. Bu oyunlar, Joe Danger, Joe Danger 2: The Movie, Joe Danger Infinity, No Man’s Sky ve The Last Campfire olarak sıralanabilir.

 

No Man’s Sky Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

No Man’s Sky, pek çok platform üzerinden oynanabilen bir aksiyon- macera ve bilim kurgu video oyunudur. Oyun, her bir platform için farklı tarihlerde piyasaya sürülmüştür. Oyunun ilk yayınlanışı, 9 Ağustos 2016 tarihinde PlayStation 4 için olmuştur. Daha sonra 12 Ağustos 2016 tarihinde Microsoft Windows, 24 Temmuz 2018 tarihinde Xbox One ve 2020 Kasım ayında da PlayStation6 ve Xbox Series X/S için yayın hayatına başlayan oyun, büyük bir popülarite kazanmıştır.

No Man's Sky Oyun İçi Görsel

No Man’s Sky Ücretli Midir?

No Man’s Sky, bir aksiyon, bilim kurgu ve macera oyunudur. Oyunu indirmek, oynamak ve bu ultra gelişmiş uzay macerasına adım atmak için ilk olarak oyunu satın almak gerekir. No Man’s Sky, eTail platformu üzerinden kolayca satın alınabilir ve indirilebilir. Oyunu satın almak için Steam platformuna girmek ve eTail üzerinden alınan kodu aktif etmek yeterli olacaktır. 

 

No Man’s Sky Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

No Man’s Sky, yaş kısıtlaması belirtilmemiş oyunlar arasındadır. Oyun, oyunculara dipsiz bir alan sunar ve oyuncular, bu uzay boşluğunu dilediği gibi keşfedebilir. Her oyuncu için uygun olabilecek bir oyun olan No Man’s Sky, görsel olarak da büyük bir seyir zevki vermektedir. Oyunu oynayan kişinin ufkunu genişlettiği ve belirli bir plan yapma ve o plana sadık kalma gibi kabiliyetler kazandırdığı da düşünüldüğünde, No Man’s Sky için herhangi bir yaş kısıtlaması bulunmadığını söylemek mümkün olacaktır. Yine de oyundaki efektlerden ya da aksiyon sahnelerinden etkilenebilecek yaşta olan kişilerin, oyunu ebeveyn gözetiminde oynaması uygun olacaktır.

 

No Man’s Sky Nasıl İndirilir?

No Man’s Sky indirme işlemi oldukça basittir ve sistem gereksinimlerini karşılayan her bilgisayarda kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. No Man’s Sky indirmek için yapılması gereken ilk şey eTail platformuna giriş yapmaktır. Oyunu indirebilmek için eTail üyeliğine sahip olmak gerekir. Yeni bir üyelik açarak ya da mevcut üyeliğinizi kullanarak eTail'e giriş yapabilirsiniz.

Platforma giriş yaptıktan sonra, No Man’s Sky oyununun sayfasına girilmesi gerekir. Sayfa üzerinden oyunun ücreti ödenerek satın alma işlemi gerçekleştirilmelidir. Oyun satın alındıktan sonra, Steam üzerinde yer alan kütüphaneye gidilmeli ve eTail'den alınan key aktifleştirilmelidir. Daha sonra kütüphaneden No Man’s Sky oyunu bulunup indirme sekmesine tıklanmalıdır. İnternet hızına göre oyun kısa bir süre içerisinde bilgisayara inecektir. Daha sonra oyunu kurup bu gizemli ve macera dolu evrene giriş yapılabilir.

No Man's Sky Oyun İçi Görsel

No Man’s Sky İçin Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

No Man’s Sky, yapay zekâ uygulanarak tasarlanmış ve çok geniş bir alana sahip bir macera oyunudur. Bu oyunun, Hello Games tarafından tasarlandığı gibi oynayabilmek için, oyunun indirileceği bilgisayarın bazı teknik özelliklere sahip olması gerekir. Bu özelliklere sahip olmayan bilgisayarlar No Man’s Sky’ı gerektiği gibi çalıştırmayacak ya da hata verebilecektir.

 

No Man’s Sky oynayabilmek için ihtiyaç duyulan minimum sistem gereksinimleri şu şekildedir:

  • İşletim Sistemi: Windows 7/8.1/10 (64-bit versions)
  • İşlemci: Intel Core i3
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: nVidia GTX 480, AMD Radeon 7870
  • Depolama: 10 GB kullanılabilir alan

 

No Man’s Sky oynayabilmek için önerilen sistem gereksinimleri ise 64-bit işlemci ve işletim sistemidir.

 

No Man’s Sky Nasıl Oynanır?

No Man’s Sky, çok geniş bir evreni konu edindiği için, oyuna yeni başlayan oyuncular ya da küçük yaştakiler için biraz zorlayıcı olabilir. No Man’s Sky, oyunculardan temel olarak evrenin merkezine gitmelerini bekliyor. Oyuncular ilk etapta bunun birincil görev olduğunu düşünebilir fakat oyun, bu noktada oyunculara herhangi bir zaman kısıtlaması yapmıyor. Bu sebeple, oyuncular gezegeni ve evreni keşfetmeye ve bu doğrultuda bir rota belirlemeye yönelir.

Oyuncular oyuna belirli bir gezegende başlar ve bu doğrultuda bir hareket planı çizmesi gerekir. Bu esnada çeşitli madenler bulunacak, yeni canlı türleri ile karşılaşılacak ve bir uzay gemisi yönetilecektir. Oyuncuların zamanının büyük bir kısmı da maden gibi gerekli materyalleri toplamakla geçer. Bu materyaller, uzay gemisini geliştirmek, yeni teknolojiler üretmek gibi amaçlar doğrultusunda kullanılabilir ya da terminallerde satılıp para kazanılabilir.  Tüm bunlar yapılırken, oyuncu neredeyse tamamen özgürdür ve rotasını istediği yöne çevirebilir, neyi nasıl yapması gerektiğini deneyerek öğrenebilir.

No Man's Sky Oyun İçi Görsel

No Man’s Sky Konusu Nedir?

No Man’s Sky, Hello Games tarafından tasarlanan bir macera ve aksiyon video oyunudur. Oyun, temel olarak evrenin merkezine gitmeyi konu edinir. Bu macera esnasında oyuncunun nelerle karşılaşacağı da oyuncu ile ilgilidir. Oyuncu, oyuna başladığında çevre koruması, jet pack, zırh ünitesi ve çeşitli nesneleri parçalamaya yarayan çoklu bir alete sahiptir. Genel konu, farklı gezegen ve yaşam formlarını keşfetmektir.

Oyunda, yüz binlerce gezegen, farklı yaşam formları mevcuttur. Her bir gezegende farklı yaşam formları, farklı bir ekosistem bulunur. Bu kadar geniş bir alanı konu edinebilmesi ise, oyunun prosedürel bir yaratım algoritması kullanıyor olmasıdır. Oyuncu, evrenin merkezine giderken seçtiği yola göre farklı gezegenler, yeraltı kaynakları ve canlılarla karşılaşır. Bazı madenler elde eder ve rotasına göre bazılarını yanında taşır.

 

No Man’s Sky Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Hello Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan, “açık dünya” konseptiyle 2016 yılından beri dünya çapında büyük bir beğeni ve popülarite kazanmış No Man’s Sky’a benzer diğer oyunlar şu şekilde sıralanabilir:

 

  • Astroneer
  • The Forest
  • Subnautica
  • Rust
  • Ark: Survival Evolved
  • Raft
  • The Long Dark
  • 7 Days to Die
  • Fallout 4
  • Outer Wilds

 

Euro Truck Simulator 2 Nedir?
Euro Truck Simulator 2 oyunu tek kişilik veya çok kişilik olarak oynanabilen bir araç simülasyon oyunudur. ...
The Sims 4 Nedir?
The Sims 4 oyunu Maxis şirketi tarafından geliştirilen bir sosyal simülasyon oyunudur. ...