Aspyr Media Inc. Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Aspyr Media Inc. Nedir?

Aspyr Media Inc. Nedir?

Aspyr şirketi Aspyr Media Inc. olarak bilinir ve bu şirket Windows platformu için olan oyunları Mac OS platformuna taşıma görevinde uzmanlaşmıştır. Bu şirket son yıllarda konsol için olan oyunları Windows ve Game Boy platformlarına uyarlama üzerine çalışmalar yapmıştır. Bu uyarlama sürecinden sonra oyun yapımı ve dağıtımı olaylarına el atmaya başladı.

Aspyr şirketinin Wideload Games’ Stubbs the Zombie in ‘’Rebel Without a Pulse’’ ismi verilen oyunu Xbox, Mac ve Windows platformlarında insanlar tarafından oldukça beğenildi. Farklı türlerde albüm ve dokümanterlerin üretilmesinde ve dağıtımında büyük rol oynadı. Call of Duty 2 oyununun Rocket PC versiyonunun ortaya çıkmasını sağladı. Aspyr şirketi oyunların olası potansiyelini bütüncül bir iş yaklaşımı ve ilk oyuncu zihniyetiyle en üst kaliteye çıkarmaya odaklanmıştır.

Mac oyunları arıyorsan ve bulamıyorsan eTail en güzel adreslerden birisi! Hemen mağazamızı ziyaret et ve Aspyr Media Inc. Oyunları Satın Al!

 

Aspyr Media Inc. Tarihi Nedir?

Aspyr şirketi 27 Eylül 1996 tarihinde Teksas’ın Austin şehrinde kurulmuştur. Bu şirket özel bir şirktettir ve oyunlar üzerine gelişimini sağlamıştır. Michael Rogers genel müdür, Ted Staloch genel müdür yardımcısı ve Elizabeth Howard genel müdür yardımcısı olarak bu şirkette çalışmaktadır. 24 yılı aşkın süredir 10 farklı platformda çalışmış bir şirkettir. Aspyr şirketi 190’dan fazla oyun üzerinde çalışma yapıp yayınlamıştır. Bu şirkette 140’dan fazla çalışan kişi bulunmaktadır.

Genel müdür olarak bilinen Michael Rogers’ın oyun tutkusunun ve girişimciliğinin gelişmesinde 28 yıllık teknoloji tecrübesinin rolü oldukça büyüktür. Kurucu ortak olarak bilinen Ted Staloch son 23 yıl boyunca dünya çapında tanınan yüzlerce AAA lisanslı oyunu piyasaya sundu. Beklentilerin üstüne çıkmayı amaçlayan Aspyr şirketi oynanmak istenen oyunları yapmaya odaklanmıştır.

 

Aspyr Media Inc. Oyunları Nelerdir?

Aspyr şirketinin kendi başına ve başka şirketlerle ortak olarak piyasaya çıkardığı oyunlardan bazıları aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

Aspyr Media Inc.'in En Bilinen Oyunu Nedir?

Aspyr şirketinin en bilinen oyununun ismi Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse’dır. Bu oyun üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanan bir aksiyon oyunudur. Tek kişilik ve çoklu oyuncu olarak oynanabilir. Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse oyununun yapımcısı Wideload şirketidir ve yayınlayıcısı Aspyr şirketidir. Xbox, Mac Os X, Microsoft Windows, Nintendo Switch, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One ve Xbox Series X/S platformları için uygundur.

Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse oyununda Punchbowl adında bir şehir vardır ve bu şehir geleceğe benzeyen Retro-fütüristik bir şehirdir. 1933’te Edward Stubbs isimli geçimini sağlamaya çalışan bir seyahat satıcısı vardır. Oyuncular Stubbs the Zombie oyununda bir zombi olarak oyuna devam eder ve oyun içerisinde gerçek amaç insanları öldürüp onların beyinlerini yemektir. Beyni yenen insanlar zombiye dönüşürler ve oyuncu ile birlikte savaşmaya başlarlar. Oyuncu savaş sırasında düşmanı öldürme veya zombiye dönüştürme seçeneklerine sahip olur. Stubbs karakteri araba, traktör ve tank gibi pek çok aracı sürebilir. Dönüştürülmüş olan zombi topluluğu düşmanlara karşı ilerlerken bir kalkan görevi görür ve bu sayede Stubbs düşmanları ile daha kolay bir şekilde savaşabilir.

Aspyr Media Inc. Hangi Sistemlere Oyun Yayınlamıştır?

Aspyr şirketinin yayınladığı oyunlardan bazıları ve bu oyunların hangi sistemlere ne zaman çıktığı aşağıda liste halinde verilmiştir.

Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse 

  • 18 Ekim 2005 (Xbox)
  • 17 Kasım 2005 (Mac OS X)
  • 21 Kasım 2005 (Windows)

 

Civilization VI 

  • 21 Ekim 2016 (Windows)
  • 9 Şubat 2017 (Linux)
  • 16 Kasim 2018 (Nintendo Switch)
  • 22 Kasım 2019 (Playstation 4, Xbox One)

Lucas Arts Pc Star Wars Racer 

  • 18 Mayıs 1999 (Windows)
  • 18 Mayıs 1999 (Nintendo 64)
  • 21 Aralık 1999 (Game Boy Color)
  • 23 Haziran 2020 (Playstation 4)
  • 27 Ekim 2020 (Xbox One)

The Sims 2 

  • 14 Nisan 2004 (Windows)
  • 13 Nisan 2005 (Mac OS X)

 

 

 

 

 

Team Fortress 2 Nedir?
Team Fortress 2 çok oyunculu ve birinci şahıs nişancı video oyunudur....
Auroch Digital Nedir?
Auroch Digital bir oyun geliştirme şirketidir ve Games Workshop, Steve Jackson Games ve Modiphius Entertainment gibi şirketlerle birlikte çalışır....