Sniper Ghost Warrior 3 Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Sniper Ghost Warrior 3 Nedir?

Sniper Ghost Warrior 3, CI Games tarafından geliştirilip yayınlanan ve 25 Nisan 2017 tarihinde dünya çapında piyasaya sürülen bir taktik nişancı video oyunudur. Aynı zamanda serinin açık dünya ortamına sahip ilk oyunudur.

Sniper Ghost Warrior 3 gibi aksiyon oyunlarına tutkun musun? eTail'de de onlarca aksiyon oyunu seni bekliyor! PC Oyunları kategorisini ziyaret etmeyi unutma!

Sniper Ghost Warrior 3 Oyununun Yapımcısı Kimdir?

Sniper Ghost Warrior 3, dünyaca ünlü oyun şirketlerinden biri olan CI Games firması tarafından geliştirilmiştir. Varşova merkezli bir Polonya video oyunu geliştirme şirketidir. 2002 yılında kurulan CI Games, en iyi “Sniper Ghost” Warrior ve “Lords of the Fallen” serileri ile tanınır. CI Games firmasının yaptığı diğer oyunlar genel olarak şu şekildedir:

  • Chronicles of Mystery: The Tree of Life
  • Lords of the Fallen
  • Art of Murder 3: Cards of Destiny
  • Chronicles of Mystery: The Scorpio Ritual
  • Sniper Ghost Warrior 2

Ayrıca bu video oyunu geliştirme stüdyosunun “Marek Tymiński” adında bir CEO’su bulunmaktadır.

Sniper Ghost Warrior 3 Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Oyun; Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One ve PC için CI Games tarafından geliştirilip yayınlanmıştır. 25 Nisan 2017 tarihinde dünya çapında piyasaya sürülen bir taktik nişancı video oyunudur.

Sniper Ghost Warrior 3 Oyun İçi Görsel

Sniper Ghost Warrior 3 Ücretli Midir?

Sniper Ghost Warrior 3, birbirinden farklı platformlarda oynanmaya uygun olan bir video oyunudur. PlayStation 4, XBOX One ve PC için üretilen bu oyunu oynamak isteyen kişilerin belirli bir ücret karşılığında oyunu satın alması gerekmektedir. Farklı platformlarda satılmakta olan Sniper Ghost Warrior 3 oyununun standart sürümünün ücreti şu şekildedir:

  • Steam: 32 TL
  • PlayStation Store: 239 TL
  • XBOX Mağaza: 159 TL

Not: Sniper Ghost Warrior 3, PlayStation Store ve XBOX Mağaza üzerinde “Season Pass Edition” olarak satılmaktadır. Oyunun aynı versiyonu Steam üzerinde 50 TL’dir.

Ayrıca oyunun PlayStation, XBOX ve PC için CD versiyonu da satılmaktadır. Yukarıdaki fiyatlar indirimsiz halidir ve fiyatlar mağazalar tarafından sunulmakta olan indirimler ve kampanyalar doğrultusunda değişiklik gösterebilir.

Sniper Ghost Warrior 3 Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Sniper Ghost Warrior 3 video oyunu içerisinde barındırdığı olaylar ve konulardan dolayı PEGI tarafından yapılan derecelendirmeye göre yaş sınırı +18 olarak belirlenmiştir. Oyunu 18 yaş altında olan kişilerin oynaması tavsiye edilmemektedir.

Sniper Ghost Warrior 3 Oyun İçi Görsel

Sniper Ghost Warrior 3 Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Bilgisayar üzerinde Sniper Ghost Warrior 3oynamak için bilgisayarın belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Sniper Ghost Warrior 3 için önerilen sistem gereksinimleri şu şekildedir;

Minimum Sistem Gereksinimleri;

İşletim Sistemi: Windows 7/8.1/10 64-bit

İşlemci: i3 3240 3.4 GHz ya da AMD FX-6350 3.9 GHz

Bellek: 8 GB RAM

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 2GB ya da AMD Radeon HD 7850 2GB

DirectX: Sürüm 11

Depolama: 50 GB kullanılabilir alan

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri;

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 10 veya üzeri

İşlemci: AMD FX 8350 Wraith ya da Intel Core i7 4790 

Bellek: 16 GB RAM

Ekran Kartı: AMD Radeon RX 480 4GB ya da NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB

DirectX: Sürüm 11

Depolama: 50 GB kullanılabilir alan

Sniper Ghost Warrior 3 Nasıl Oynanır?

Oyunun dünyası, "savaş suçları" olarak bilinen farklı etkinlikler ve yan görevlerle dolu.

Oyun üç farklı temel üzerine kuruludur: hedefle, uygula ve hayatta kal. Haritalar artık daha büyük ve daha açık uçlu olduğundan, oyuncu görevleri tamamlamak ve düşmanları yenmek için farklı yaklaşımlar kullanabilir. Örneğin, oyuncu, silah ve koşu tarzında düşmanları öldürmek için gizli ve yakın muharebe savaşını kullanabilir veya düşmanları uzun mesafeden nişan almak için keskin nişancı tüfekleri gibi sağlanan silahları veya araçları kullanabilir.

Oyunun temel deneyimlerinden biri keskin nişancılık olduğundan, uzun mesafeli atışların doğruluğu, tüfeğin kapsamının kalibrasyonu, hava durumu, rüzgâr hızı, mesafe, yerçekimi ve kahramanın nefes alma gücü ve hızı gibi çeşitli faktörlerden etkilenir. Sonuç olarak, oyuncu bu faktörleri değiştirmek için oyunun ortamlarını planlamalı, uyarlamalı ve tepki vermelidir.

Oyun aynı zamanda gerçekçiliğe de odaklanıyor; Sonuç olarak, aynı zamanda, oynanışı ve düşman davranışını etkileyen dinamik bir hava sistemi ve gündüz-gece döngüsüne sahiptir. Oyuncu bu durumları taktiksel avantajlar yaratmak için kullanabilir.

Buna ek olarak, oyuncu ilk yardım çantaları ve silahlar için mühimmat gibi malzemeleri ve kaynakları toplayabilecekleri "güvenli eve" gidebilir. Bu güvenli evler aynı zamanda oyuncu için dünyanın kolay gezinmesi için hızlı seyahat noktaları görevi görür. Ek olarak, oyuncu silahlarını ve mermilerini üretebilir ve değiştirebilir. Bu yükseltmeler, silahların verimliliğini ve isabetliliğini artırabilir. Görevler oynamadığında, oyuncu tarafsız bir grupla etkileşime girebilir ve bu da oyuncunun görevleri tamamlamasına yardımcı olabilir veya etmeyebilir. Güvenli ev, oyuncunun ekipman seçebileceği, belirlenmiş bir saate kadar uyuyabileceği, zanaat yapabileceği, dükkândan eşya satın alabileceği ve görevlere başlayabileceği güvenli bir yerdir. Her haritada birkaç güvenli ev vardır ve oyuncunun bunları kullanabilmesi için bunları keşfetmesi gerekir. 

Oyuncunun keşif için kendi arabası var. Güvenli bir evden çıktıklarında veya daha önce keşfedilen hızlı seyahat noktalarına gittiklerinde orada olacaklar. Oyuncu, harita alanlarını hızlı bir şekilde geçmek için kullanabilir. Düşmanlar ayrıca aracın içindeki oyuncuyu da görebilir, bu yüzden yine de dikkatli olmak gerekir.

Sniper Ghost Warrior 3 Oyun İçi Görsel

Sniper Ghost Warrior 3 Oyununun Konusu Nedir?

Bolca savaş ve strateji içeren bu oyunda, serinin önceki oyunlarından alışık olduğumuz gibi bize verilen görevlerin elimizde var olan ve var olacak olan ekipmanlar ile üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Eğer savaş oyunlarını seviyorsanız, keskin nişancılığın ve aksiyonun dibine vuracağınız bu oyunu oynamanızı kesinlikle tavsiye ederiz!

Sniper Ghost Warrior 3 Oyununa Benzer Oyunlar Nelerdir?

  • Sniper Elite 4
  • Sniper Ghost Warrior Contracts 2
  • Battlefield 2042
  • Sniper Ghost Warrior 2
  • Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands
Hitman: Absolution Nedir? (2023)
Hitman: Absolution, IO Interactive tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayımlanan aksiyon-gizlilik oyunudur....
Resident Evil 7: Biohazard Nedir? (2023)
Resident Evil 7: Biohazard, Capcom tarafından geliştirilip yayımlanan, birinci şahıs hayatta kalma-korku türünde bir video oyunudur....