Hitman: Absolution Nedir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Hitman: Absolution Nedir?

Hitman: Absolution, IO Interactive tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayımlanan aksiyon-gizlilik oyunudur. Aynı zamanda meşhur HITMAN serisinin beşinci oyunudur.

eTail'in indirimlerinden haberdar değil misin? İndirimli Oyunları Satın Almaya başlayarak her şeyden haberdar olabilirsin!

HITMAN: ABSOLUTION Oyununun Yapımcısı Kimdir?

HITMAN: ABSOLUTION, dünyaca ünlü oyun şirketlerinden biri olan IO Interactive firması tarafından geliştirilmiştir. 1998 yılının Eylül ayında Danimarka’da kurulan bu şirketin Hakan Abrak adında bir CEO’su vardır. IO Interactive firmasının yaptığı diğer oyunlar genel olarak şu şekildedir:

  • HITMAN: Codename 47
  • HITMAN: Blood Money
  • HITMAN III
  • Mini Ninjas
  • Kane & Lynch: Dead Men

HITMAN: ABSOLUTION Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Oyun 20 Kasım 2012 tarihinde piyasaya sürülmüştür. PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 platformları için yayınlanan bu oyun “Glacier 2” oyun motoru ile yapılmıştır.

Hitman Absolution Oyun İçi Görsel

HITMAN: ABSOLUTION Ücretli Midir?

HITMAN III, birbirinden farklı platformlarda oynanmaya uygun olan bir video oyunudur. PlayStation, XBOX ve PC için üretilen bu oyunu oynamak isteyen kişilerin belirli bir ücret karşılığında oyunu satın alması gerekmektedir. Farklı platformlarda satılmakta olan HITMAN: Absolution oyununun standart sürümünün ücreti şu şekildedir:

  • Steam: 34,99 TL
  • PlayStation Store: 429 TL
  • XBOX Mağaza: 65 TL

Not: HITMAN: Absolution oyunu, PlayStation Store üzerinde Hitman: Blood Money oyunu ile beraber “Hitman HD Enchanced Collection” ürün adı altında satılmaktadır.

Ayrıca oyunun PlayStation, XBOX ve PC için CD versiyonu da satılmaktadır. Yukarıdaki fiyatlar indirimsiz halidir ve fiyatlar mağazalar tarafından sunulmakta olan indirimler ve kampanyalar doğrultusunda değişiklik gösterebilir.

HITMAN: ABSOLUTION Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

HITMAN: Absolution video oyunu içerisinde barındırdığı olaylar ve konulardan dolayı yaş sınırı +18 olarak belirlenmiştir. Oyunu 18 yaş altında olan kişilerin oynaması tavsiye edilmemektedir.

HITMAN: ABSOLUTION Nasıl İndirilir?

HITMAN: Absolution, birçok farklı platformlarda bulunan ortak oyunlardan biri olduğundan her platform için farklı bir mağazadan indirilmektedir. PC üzerinde HITMAN: Absolution indirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  1. Öncelikle Steam oyun mağazasını indirin,
  2. Ardından bu mağazada kendinize bir hesap oluşturun,
  3. Hesap oluşturma işleminin ardından HITMAN: Absolution oyununu arama çubuğu üzerinde aratın,
  4. Ardından kütüphane ya da kitaplığa ekle seçeneğine tıklayın,
  5. Ardından belirli ücreti ödeyerek oyunu satın alın.
  6. Tekrar kütüphaneye girerek oyunu indirin.

Kurulumu tamamladıktan sonra oyunu oynamaya başlayabilirsiniz. İyi eğlenceler!

Hitman Absolution Oyun İçi Görsel

HITMAN: ABSOLUTION Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Bilgisayarda HITMAN: Absolution oynamak için bilgisayarın belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir. HITMAN: Absolution için önerilen sistem gereksinimleri şu şekildedir;

HITMAN: ABSOLUTION Kaç GB?

HITMAN: ABSOLUTION oynamak için bilgisayarınızda minimum 24 GB alan bulunması gerekmekte.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows Vista, Windows 7
  • İşlemci: Gerçek çift çekirdekli CPU (Intel, AMD)
  • RAM: 2 GB
  • Depolama: 24 GB
  • DirectX: Versiyon 10 veya üzeri
  • Ekran Kartı: NV8600 512 Mb RAM veya AMD eşdeğeri

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 64Bit
  • İşlemci: Intel CPU Core i7 4790 4 GHz
  • RAM: 4 GB
  • Depolama: 24 GB
  • DirectX: Versiyon 11 veya üzeri
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 260 veya ATI Radeon HD 5770

HITMAN: ABSOLUTION Nasıl Oynanır?

HITMAN: Absolution, önceki serileri gibi, üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanan bir gizlilik oyundur. Oyuncular bir kez daha bir suikastçı olan Ajan 47'nin kontrolünü üstlenirler. Oyunda, Ajan 47 çeşitli yerlere seyahat eder ve çeşitli suikastlar gerçekleştirir. 

Kolay, Normal, Zor, Uzman, Mükemmeliyetçi başlıkları altında 5 adet zorluk derecesi var. Oyunda düşmanları duvarların arkasından görme, araya karışma gibi yetenekleri kullanabilmeniz için Ajan 47'nin "İÇGÜDÜ" özelliğini kullanmak gerekiyor. Ajan 47'nin içgüdüsünü kullandığınızda "İÇGÜDÜ" yeteneğiniz azalır ve içgüdünüz bitince araya karışma, nokta atışı gibi özelliklerinizi kullanamazsınız. Mükemmeliyetçi zorluğunda "Baş Üstü Göstergeler"(HUD) yoktur ve içgüdü sadece nokta atışı ve araya karışma için kullanılabilir. Ayrıca düşmanları duvarların arkasından göstermez.

Oyun, bir puanlandırma sistemine sahiptir. Bu puanlandırma sistemine göre, gizlilikle alakalı şeyler; kanıt kaldırma ve görev tamamlama puan artırır, zorluk seviyesi ve tamamlanan mücadeleler bir puan bonusu oluşturur, fark edilme, hedef olmayan kişileri öldürme gibi şeyler ise puan kaybettirir.

Ayrıca HITMAN: Absolution oyununda görevleri sadece belli bir şekilde tamamlamıyorsunuz. Görevleri bitirmek için birçok yol var. Örneğin göreviniz bir insanı öldürmek. O insanı birbirinden farklı yöntemlerle öldürebilirsiniz. Silahla vurmak, bıçakla saldırmak, yakmak, kafasına avize düşürmek, bineceği arabayı sabote etmek ve boğmak gibi birçok yöntem var ve bu sadece bir örnek. Hemen hemen her bölümde bu şekilde işlemektedir. HITMAN: Absolution oyunu bu konuda bizi asla kısıtlamıyor ve bütün olay örgüsünü hayal gücümüze bırakıyor.

Hitman Absolution Oyun İçi Görsel

HITMAN: ABSOLUTION Oyununun Konusu Nedir?

Savaş, aksiyon ve strateji ile birlikte gizli suikast içeren bu oyunda, serinin önceki oyunlarından alışık olduğumuz bize destek sağlayan Diana Burnwood ile birlikte ve yine önceki oyunlardan tanıdığımız kişilerin de yardımı ile çeşitli görevler eşliğinde bu mücadeleye bir son vermeye çalışıyoruz.

HITMAN: ABSOLUTION Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

  • Hitman 2: Silent Assassin
  • HITMAN III
  • Kane & Lynch 2: Dog Days
  • Dishonored
  • Hitman HD Trilogy

 

Outlast 2 Nedir? (2023)
Outlast 2, Red Barrels tarafından Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için geliştirilen ve yayınlanan bir hayatta kalma-korku oy...
Sniper Ghost Warrior 3 Nedir?
Sniper Ghost Warrior 3, CI Games tarafından geliştirilip yayınlanan ve 25 Nisan 2017 tarihinde dünya çapında piyasaya sürülen bir taktik nişancı video...