Point Blank Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Point Blank Nedir?

Point Blank çevrimiçi birinci şahıs tarzında bir nişancı oyunudur. Güney Koreli bir oyun şirketi olan Zepetto şirketi tarafından geliştirilmiştir. Yayımcılarının isimleri NCsoft, Innova Systems, Nfinity Games, Hitsplay, Gemscool, Ongame, Kaybo, SG Interactive, E-Games, Shanda Games, Tahadi ve AccelOn’dur. Point Blank oyunu Cube Engine oyun motoru ile çalışır ve bu oyun Microsoft Windows platformu için uygundur. Çevrimiçi olduğu için çok oyunculu oyun olarak da bilinir. Oyun içersiinde CT-Force ve Free Rebels ismi verilen iki takım bulunur. Point Blank bu takımlar arasındaki savaş üzerine kurgulanmıştır. Oyun içerisinde rütbe sistemi vardır. Farklı maçlara girilip oynandıkça tecrübe puanı kazanılır ve bu tecrübe puanları ile rütbe yükselir. Point Blank anlaşması gereği oyuncular sadece kendi ülkelerindeki sunuculara giriş yapabilirler. Ayrıca oyun içerisinde bir sürü mod ve harita vardır.

god-of-war-figurine

Point Blank 900 TG

₺ 14,75

₺ 12,85

Point Blank Yapımcısı Kimdir?

Point Blank oyununun yapımcısı Zepetto şirketidir. Bu şirket Güney Kore merkezli olarak 8 Eylül 2003 yılında kurulmuştur. Şirketin CEO’sunun ismi Jean Kim’dir. Jean Kim 1988-1994 yılları arasında California Üniversitesinde istatistik alanında lisans derecesi yapmıştır. Zepetto şirketinin Point Blank dışında üç tane daha oyunu vardır. Bu oyunların isimleri Survival Frenzy, Battle Carnival ve Outlaw Real-Time Shooting Game’dir. 

Point Blank Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Point Blank oyunu ilk olarak Güney Kore’de Ekim 2008 yılında piyasaya çıkmıştır. Daha sonra Tayland’da Şubat 2009, Endonezya’da Temmuz 2009, Rusya’da 4 Aralık 2009, Brezilya’da 3 Ağustos 2010, Türkiye’de 10 Ağustos 2010, Peru’da 4 Kasım 2010, ABD’de 10 Aralık 2010, Filipinler’de 5 Mayıs 2011, İtalya’da Nisan 2011 ve Azerbeycan’da Mart 2019 zamanlarında piyasaya sürülmüştür.

Point Blank

Point Blank 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Point Blank oyunu 2010 yılında piyasaya ilk çıkışından itibaren oyuncuların ilgisini oldukça fazla çekmiştir. Dünyada farklı ülkelerde sevilerek Point Blank oyunu oynanır. 70’ten fazla ülkede 2021 yılındaki toplam oyuncu sayısı 84 milyondan fazla olarak bilinir.

Point Blank Karakterleri Nelerdir?

Point Blank oyununun içerisinde iki farklı takım bulunur ve bunların isimleri CT-Force ile Free Rebels’dir. Her iki takımın da farklı görünüşlü kadın ve erkek karakterleri vardır. Bu karakterlerin özellikleri birbirinden farklıdır. Oyuncuya ekstra kolaylık sağlayan karakterler de bulunur. Aşağıda karakterlerin isimleri liste halindedir.

CT-Force:

  • Acid Pol

  • Leopard

  • Wolf

  • Keen Eyes

  • Hide

  • Chou

Free Rebels:

  • Red Bulls

  • D-Fox

  • Caiman Grey

  • Tarantula

  • Viper Red

  • Rica

Point Blank Ücretli Midir?

Point Blank oyunu tamamen ücretsiz bir oyundur. Bu oyuna ulaşabilmek için sadece bir web tarayıcısına sahip olmak yeterlidir. Oyun internet sitesinden ücretsiz bir şekilde kayıt olunup indirilebilir.

Point Blank

Point Blank Oynayarak Para Kazanılır Mı?

Point Blank oyunu içerisindeki eşyaların çoğu süreli olduğu için bu eşyalar üzerinden para kazanmak çok mümkün değildir. Fakat oyunda bulunan rütbe sistemi sayesinde oyuncuların hesapları giderek değerlenebilir. İleri zamanlarda rütbe atlamak giderek zorlaşır. Rütbeleri çok yüksek olan oyuncular hesaplarını farklı internet sitelerinde satışa çıkararak gerçek para elde edebilir.

Point Blank Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Point Blank oyunu silah ve bıçak gibi tehlikeli eşyalar içerir. Bu oyun içerisinde farklı silahlar kullanılarak oyuncular birbirlerini öldürürler ve bu öldürme sırasında ortaya kan da çıkar. Bu nedenle Point Blank oyununu 15 yaşındakiler ve daha büyük olan oyuncular oynayabilir.

Point Blank Nasıl İndirilir?

Point Blank oyununu ücretsiz bir şekilde indirmek için öncelikle herhangi bir web tarayıcının arama kısmına ‘’Point Blank’’ yazılır ve orijinal siteye giriş yapılır. Daha sonra açılan sitede hesap oluşturma bölümünün altında ‘’Oyunu İndir’’ seçeneği gözükür. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra Point Blank oyunu otomatik olarak bilgisayara iner. İnen kurulum programını çalıştırmak oyunu kurmak için yeterlidir.

Point Blank

Point Blank Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Point Blank oyununu oynayabilmek için gerekli minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aşağıda liste halinde verilmiştir.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows Vista/XP/7/8

  • İşlemci: Intel Pentium 4 / AMD Athlon 2500 – 2.4 GHz

  • Ekran Kartı: NVidia GeForce 5700 / AMD Radeon 9600

  • Bellek: 1 GB RAM

  • Depolama Alanı: 2 GB kullanılabilir boş alan

  • DirectX: Sürüm 9

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10

  • İşlemci: Intel Core i3 2120 / AMD FX 4100 – 3.0 GHz

  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 730 / AMD Radeon R7 240

  • Bellek: 2 GB RAM

  • Depolama Alanı: 2 GB kullanılabilir boş alan

  • DirectX: Sürüm 9

Point Blank Telefonda Oynanır Mı?

Point Blank oyunu henüz telefonların sistemleri için uygun bir oyun değildir. Bu yüzden Point Blank’i telefonda oynanamaz.

Point Blank Nasıl Oynanır?

Point Blank oyunu gerçekten hızlı oynanan biri çevrimiçi birinci şahıs nişancı oyunudur. Bu oyun Counter Strike oyununa çok fazla benzer. Yıkılabilen dinamik ortamlarla birlikte derin karakter ve beceri özelleştirme seçeneklerine sahip bir oyundur. Oyuna başlamadan önce oyuncular CT-Force veya Free Rebels takımlarından birini seçerler. Oyunda birbirinden farklı modlar vardır ve her iki takım da görev amacını tamamlamaya veya rakip takımı ortadan kaldırmaya çalışır. İki takım haritada birbirinin tam zıttı bölgelerde doğarlar. Oyuncuların silah veya teçhizatlarını değiştirebilmeleri için tur başlamadan önce belirli süreleri olur. Daha sonra tur başladığında oyuncular belirli taktiklerle birlikte düşmanları öldürmek için harekete geçerler. W, A, S ve D tuşları karakteri hareket ettirmek için ve fare ise silahları kullanmak için ayarlanmıştır. Farklı oyun modları aşağıda liste halinde açıklanmıştır.

  • TDM

Bu oyun modunda belli bir tur sıralaması yoktur. Her iki takımdaki oyuncular da öldükleri zamandan bir süre sonra tekrar canlanır. Belirlenen zaman diliminde en çok kill sayısına sahip olan takım veya maximum kill sayısına ulaşan takım oyunu kazanır.

  • İmha Görevi

İmha Görevi’ndeki amaç bütün düşmanları ortadan kaldırmaktır. Önceden belirlenen round sayısı maçın bitme süresini belirler. Toplam round sayısına ulaşan takım oyunu kazanır.

  • Bomba Görevi

Bomba Görevi modunda CT-Force takımı Free Rebels takımının bombayı belirlenen bölgeye kurmasını engeller. Free Rebels takımı ise bombayı istenilen bölgeye kurmaya çalışırken aynı zamanda karşı takım ile çatışır. Önceden belirlenen round sayısına ulaşan takım oyunun galibi olur.

  • Yok Etme Görevi

Yok Etme Görevi’nde her iki takımın da koruması gereken bir hedef vardır. Takımlar kendi hedeflerini korurken düşman takımın hedefini yok etmeye çalışır. Belirlenen round sayısına ulaşan takım oyunu kazanır.

  • Defans Görevi

Bu oyun modunda CT-Force takımına ait tanklar vardır ve Free Rebels takımı bu tanklara saldırır. Round sistemi bu oyun modunda da bulunmaktadır ve belirlenen round sayısına ulaşan takım oyunu kazanır.

  • Yumruk Modu

Yumruk modunda hiçbir silah kullanılmaz. Oyuncular sadece muşta ve yumruk kullanabilir. Süre bitene kadar veya belirlenen puana ulaşılana kadar oyun devam eder. Puan sınırına ilk ulaşan takım oyunun galibi olur.

  • Dinozor Modu

Bu oyun modunda 5 dakika boyunca bir takım dinozorken diğer takım insan olarak savaşır. 5 dakikadan sonra takımlar yer değiştirir. Toplam süre boyunca hangi takımın puanı yüksek olursa o takım kazanır.

  • Kaos Modu

Bu modda can bulunmamaktadır. Her oyuncu tek kurşun yediği anda ölür. Belirli bir süreye veya puan limitine ulaşınca yüksek puana sahip olan takım oyunun galibi olur.

  • Kafa Avcısı Modu

Kafa Avcısı Modu’nda rakipleri öldürmek için sadece kafadan vurmak gerekir. Kafa dışında herhangi bir yerden yapılan vuruşlar bir can götürür ve sonraki vuruşlar işlemez. Belli bir süreye veya puana ulaşınca puanı yüksek olan takım oyunun kazananı olur.

Point Blank

Point Blank Oyununun Konusu Nedir?

20. yüzyıl zamanlarında yeni Koroga ülkesi gelişme aşamasında olan bir ülkeydi. Hızlı bir şekilde gelişti ve yirmi yıldan kısa bir süre içerisinde dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline geldi. Zamanla yerliler ve göçmenler arasında farklı çatışmalar oldu. Bu artan gerginlikler sonucu huzursuzluğun bastırılması gerekti. Artan çıkar çatışmaları yerli insanları CT-Force ve göçmenleri Free Rebels takımları arasında bölmeye zorlandı.

Point Blank TG Nedir?

Point Blank TG oyun içi markette bulunan silahları, mühimmatları ve özel eşyaları satın almaya yarayan bir para birimidir. Point Blank TG para birimi ‘’Tam Gold’’ ismi ile de bilimektedir.

Point Blank TG Nasıl Alınır?

Point Blank TG satın almak işlemi Point Blank’in resmi sitesi üzerinden yapılabilir. Farklı internet siteleri de TG kodları satarlar. Fiziksel ortamlardan da Point Blank TG satın almak mümkündür. Bu sitelerden satın alınan E-pinler Point Blank sitesinden etkinleştirilir.

god-of-war-figurine

Point Blank 4500 TG

₺ 68,50

₺ 62,00

Point Blank Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Point Blank çok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunudur. Bu oyuna benzer bazı oyunlar aşağıda liste halindedir.

Horizon Zero Dawn Nedir?
Horizon Zero Dawn Nedir?, Horizon Zero Dawn, tek kişilik bir aksiyon rol yapma oyunu, Playstation 4 ve Microsoft Windows platformları için uygundur....
Thief Simulator Nedir?
Thief Simulator, Polonyalı video oyun geliştirme stüdyosu Noble Muffins tarafından geliştirilen bir "hırsız simülasyonu" oyunudur....