Horizon Zero Dawn Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Horizon Zero Dawn Nedir?

Horizon Zero Dawn oyunu tek kişilik bir aksiyon rol yapma oyunudur. Bu oyunun yapımcısı Guerrilla Games şirketi ve yayınlayıcısı Sony Interactive Entertainment şirketidir. Horizon Zero Dawn oyunu Decima oyun motoru ile çalışır. Playstation 4 ve Mincosoft Windows platformları için uygundur. Bu oyun içerisinde oyuncu mekanik yaratıklar ve benzeri düşmanlarla savaşmak için silahlar ve mızraklar gibi eşyalar kullanır. Beceri ağacı oyuncuya farklı yetenekler ve bonuslar sağlar. Karakterin bulunduğu dünya bir açık dünyadır ve oyuncu bu dünyada özgürce gezerek yeni yerleri keşfedebilir veya farklı görevler alabilir.

Horizon Zero Dawn oyununun hikayesi, görselleri ve karakter yapıları nedeniyle yorumcular tarafından övgüyle karşılanır. Fakat karakter modelleri, diyaloglar ve yakın dövüş animasyonları bazı kişiler tarafından eleştirilir. Bu oyun çok fazla ödül kazanmasıyla birlikte Horizon Zero Dawn oyununun Şubat 2019 zamanlarına kadar 10 milyondan fazla kopyası satıldı. Bu da oyunu en çok satan Playstation 4 oyunlarından biri haline getirdi. Metacritik’e göre bu oyun genel olarak olumlu yorumlar alıyor. Oyun içerisindeki gece-gündüz döngüsü ve hava durumu sistemi de pek çok iltifat almaya devam ediyor. Makinelerin zorlu doğası ve onlarla savaş içerisinde olmak, savaşa farklı bir eğlence duygusu ile birlikte heyecan da katıyor. Game Informer şirketine yazı yazan Jeff Marchiafava Horizon Zero Dawn oyununun diğer açık dünya oyunlarından farklı olarak e-posta arama olayının ve ses kayıtlarının oyun içerisindeki arsaya farklı bir keşif duygusu kattığını söyledi.

Horizon Zero Dawn Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Başlarda Eylül 2014 yılında Horizon Zero Dawn oyunu sızdırıldı. Sony E3’ün 2015’deki etkinliğinde oyun piyasaya tamamen duyuruldu. Game Informer ve Edge’nin içerisinde yayınlanmış bir oyundur. Başlangıçta 2016 yılında piyasaya çıkması beklenen Horizon Zero Dawn oyununun çıkış tarihi bazı sebeplerden dolayı 2017 yılına ertelendi. 28 Şubat 2017 tarihinde Kuzey Amerika pazarında piyasaya sürüldü. Daha sonra 1 Mart 2017’de Avrupa, Avustralya ve Yeni Zelanda’da piyasaya çıkmasının ardından 2 Mart 2017 tarihinde Asya’da Playstation 4 platformu için ortaya çıktı. Bu oyun Playstation 4 Pro ile uyumlu bir oyundur ve 4K kalitede çözünürlüğe kadar çalışmaya izin verir. Oyunun dünya çapında Microsoft Windows için piyasaya çıkma tarihi ise 7 Ağustos 2020 tarihidir.

Horizon Zero Dawn Yapımcısı Kimdir?

Horizon Zero Dawn oyununun yapımcısı Guerrilla Games şirketidir. Bu şirket 1 Ocak 2000 yılında kurulmuştur ve kurucularının isimleri Arjan Brussee, Martin de Ronde, Michiel Mol ve Arnout van der Kamp’tır. Video oyunları endüstrisi için olan bu şirket Amsterdam, Netherlands merkezli kurulmuştur. 2021 Haziran itibarı ile 360 kişiden fazla çalışanı bulunmaktadır. Guerrilla Games şirketi başlarda Lost Boys’un bir yan kuruluşu olarak ortaya çıkması ile Lost Boys Games ismi ile ortaya çıktı. Lost Boys Games şirketinin bağımsız hale gelmesinden sonra Media Republic firması tarafından satın alındı ve 2005 yılında şirketin adı Guerrilla Games olarak değiştirildi. Guerrilla Games’in diğer en çok bilinen oyunları Killzone ve Horizon’dur. 

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn Ücretli Midir?

Horizon Zero Dawn oyunu ücretli bir tek oyunculu oyundur ve Steam platformu üzerinden oynanabilir. Bu oyunu satın almak isteyen kişiler Steam üzerinden güncel olarak 275,00 TL öderler. Horizon Zero Dawn Steam CD Key satın almak isteyen kişilerin ise internet üzerinden farklı siteleri kontrol ederek daya uygun fiyatlara ulaşabilmeleri mümkündür.

Horizon Zero Dawn Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Horizon Zero Dawn oyununun içerisinde farklı savaş olayları olduğu için bu oyuna Steam yaş sınırı getirmiştir. Bu oyunu oynamak isteyen kişilerin 16 yaşında veya daha büyük olması gerekir. Oyun içerisindeki aksiyon efektleri ve savaşlar küçük yaştaki çocukları olumsuz etkileyebilecek özelliklere sahiptir.

Horizon Zero Dawn Nasıl İndirilir?

Horizon Zero Dawn oyununu indirmek oldukça basit bir işlemdir. Bu oyunu indirmek için öncelikle bir Steam hesabına sahip olunmalı veya bir Steam hesabı oluşturulmalıdır. Daha sonra Steam uygulamasında hesaba giriş yapılır ve Mağaza kısmındaki arama yerine Horizon Zero Dawn yazılır. Açılan sayfada oyunu satın alma seçeneği bulunur ve buradan oyunu satın aldıktan sonra oyun ‘’Steam Kütüphane’’ kısmına eklenir. Kütüphane kısmından oyunun üstüne tıklanır ve daha sonra ‘’YÜKLE’’ seçeneği seçilir. İndirme işlemi bittiğinde hiçbir işlem yapmaya gerek kalmaz, oyun bilgisayara indirilmiş olur.

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Horizon Zero Dawn oyununu oynayabilmek için gerekli sistem gereksinimleri aşağıda liste halinde verilmiştir.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
  • İşlemci: İntel Core i5- 2500K 3.3 GHz veya AMD FX 6300 3.5 GHz
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 780 veya AMD Radeon R9 290 4 GB
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Depolama Alanı: 100 GB
  • Directx: Sürüm 12

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
  • İşlemci: İntel Core i7- 4770K 3.35GHz veya Ryzen 5 1500X 3.5 GHz
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1060 6 GB veya AMD Radeon RX 580 8 GB
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Depolama Alanı: 100 GB
  • Directx: Sürüm 12

Horizon Zero Dawn Nasıl Oynanır?

Horizon Zero Dawn oyunu üçüncü şahıs bakış açısından oynanan bir rol yapma aksiyon oyunudur. Oyuncular oyun içerisinde robotik yaratıklar tarafından yönetilen bir bölgede bulunan Aloy’u kontrol ederler. Aloy bu robotik yaratıkları çok farklı şekillerde öldürebilir. Onları oklarla vurabilir, patlayıcı ile havaya uçurabilir, mızrak kullanarak öldürebilir. Elektrik ve yaratıkların oluştuğu metal Aloy’un hayatta kalması için ciddi şekilde önemli materyallerdir. Çeşitli kaynaklar üretmek için robotik yaratıkları yağmalamak gerekir. Oyun içerisinde kaynak çantaları, torbalar, direnç iksirleri, panzehir iksirleri, sağlık iksirleri, tuzaklar ve cephane hazırlayabilmek için farklı kaynaklar toplamak gereklidir. Silahlara da farklı değişiklikler uygulanarak daha iyi hale getirilebilir. Robotik makineler genellikle saldırı ve savunma modunda savaşırlar. Bazı makineler sürüler halinde hareket etmeye meyillidir ve bazıları ise uçma yeteneklerine sahip sürüler halinde dolaşırlar. Makineler normal durumlarda birbirlerine karşı herhangi bir saldırı yapmazlar. Robotlardan farklı olarak haydutlar ve Eclipse cult gibi insansı düşmanlar da vardır. Kazan ismi verilen keşfedilebilir kalıntılar ek makinelerin kilidini açarlar. Beceri ağacında üç farklı kategori bulunur ve bunlar sinsi sindi, cesur ve yiyecek toplayıcıdır. Oyun içerisinde seviye atlayabilmek için bireysel düşman öldürmeleri yapılır veya görevler tamamlanır. Daha sonra seviye atlandıkça bu beceri ağacından farklı yetenekler güçlendirilir. Horizon Zero Dawn oyunu gece-gündüz döngüsüne sahip kesintisiz bir açık dünya oyunudur. Haritada orman, çöl ve karlı dağlık bölgeler vardır. Oyun içerisinde yirmi beş tane farklı robotik tasarım bulunur. Görevler tamamlanarak gelişimler yapılır ve oyunun hikayesinde ilerlemeye çalışılır.

Horizon Zero Dawn Oyununun Konusu Nedir?

Oyunun hikayesi Amerika Birleşik Devletleri’nde 31. Yüzyılda kıyamet sonrası zamanda geçmektedir. İnsanlar kıyametten sonra teknoloji sınırları olan dağınık kabileler halinde yaşıyorlar. Teknolojisi gelişmiş olan kesim ‘’Eskiler’’ olarak bilinir. ‘’Makineler’’ ismi verilen büyük yaratıklar bütün dünyaya hükmetmektedir. İnsanlar parça elde edebilmek için makineleri avlarlar. ‘’Dengesizlik’’ olarak bilinen bir fenomen bu makinelerin daha agresif hale gelmesini sağlayarak ortaya ölümcül makineler çıkardı. Dört kabile bulunur ve bunları isimleri Nora, Carja, Banuk ve Oseram’dır. Nora ismi verilen kabile dağlarda yaşar ve vahşi avcı-toplayıcı olarak bilinirler. Carjalar güneşe taparlar ve çölde yaşayan şehir inşaatçılarıdır. Banuk kabilesi karlı dağlarda yaşar ve makinelere tapan avcılar ve şamanlardan oluşur. Oseram kabilesi ise metal işleme ve demleme olayları ile tanınan tamircilerdir.

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Horizon Zero Dawn oyunu tek oyunculu bir açık dünya oyunudur. Bu oyuna benzer bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Assassin’S Creed Odyssey

  • Death Stranding

  • Fallout New Vegas

  • Assassin’s Creed Valhalla

  • The Elder Scrolls V: Skyrim

  • Red Dead Redemption 2

  • The Witcher 3 Wild Hunt

  • No Man’s Sky

  • Subnautica

Teamfight Tactics Nedir?
Teamfight Tactics, Riot Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan Auto Battler tarzı bir oyundur. ...
Point Blank Nedir?
Point Blank Nedir?, Point Blank çevrimiçi birinci şahıs tarzında bir nişancı oyunudur. Ayrıca oyun içerisinde bir sürü mod ve harita vardır. ...