Playdigious Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Playdigious Nedir?

Playdigious Nedir?

Playdigious farklı platformlar ve sistemler için video oyun geliştiricisi olan bir şirkettir. Ancak bu şirket bir üst kuruluşa sahiptir. Bu üst kuruluş da Fragbite Group’tur. Playdigious Fragbite Group altında kurulmuş ve bu grup tarafından finansal olarak desteklenmiştir. Bu şirket günümüzde birbirinden farklı oyunlarla adını duyurmayı başarmıştır.

Playdigious Tarihi Nedir?

Playdigious 2015 yılında kurulmuş bir şirkettir. Henüz 6 yıllık bir geçmişe sahip olan bu oyun geliştiricisi, 10’un üstünde oyun sayısıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarır. Birçok popüler oyunla oyuncuların dikkatini çekmeyi başaran Playdigious, Fransa merkezli bir şirkettir. Fransa’da Montpellier ve Nancy merkezi bulunan bu şirket birbirinden farklı oyunlarla adını tanıtmayı başarmıştır. Ayrıca şirket mobil, PC, PS ve XBOX platformlarına içerik üretir. Bununla birlikte Playdigious şirketinin bağımsız oyun geliştiricilere de finansal destek sağladığı da bilinir. Şirketin CEO’su ise Xavier Liard’dır.

Playdigious Oyunları Nelerdir?

2015 yılından itibaren farklı sistemler için oyun geliştiren Playdigious birçok farklı oyunla adını duyurmayı başarmıştır. 2015 yılından itibaren şirketin yayınladığı oyunlar şu şekildedir;

Playdigious En Bilinen Oyunu Nedir?

Playdigious en bilinen oyunu Dead Celss oyunudur. Şirket birçok başarılı oyun geliştirmiş be yayınlamış olsa da asıl ününü Dead Cells serisiyle kazanmıştır. Bu oyun sadece Çin’de 2 milyon kopya satmayı başarmış, uluslararası alanda da oldukça tercih edilmiştir. Şirketin öne çıkan oyunları arasında ilk sıraya giren Dead Cells oyununda oyuncular bir yaratığı canlandırır. Bu karakteri yöneten oyuncular, önlerine çıkan düşmanlarla savaşmak zorundadır. Ayrıca oyunda çeşitli seviyeler bulunur. Her seviye oyuncunun yeni yükseltmeler almasına ve yeni silahlar keşfetmesine yardımcı olur.

Playdigious Hangi Sistemlere Oyun Yayınlamıştır?

Playdigious, kuruluş tarihinden itibaren birçok oyunun gelişim sürecinde yer almış ve farklı platformlara oyun yayınlamıştır. Şirketin yayınladığı oyunlar ve platformlar ise şu şekildedir;
 

Northgard

22 Şubat 2017; PC, XBOX ve PS4
 

Evoland 2

25 Ağustos 2015; PC

20 Haziran 2018; IOS ve ANDROID

5 Şubat 2019; PS 4

8 Şubat 2019; XBOX

 

 

Pathea Games Nedir?
Pathea Games uzun süredir oyun sektöründe var olan yayıncı ve oyun geliştiricisidir....
Chivalry 2 Nedir?
Chivalry 2 oyunu çok oyunculu olarak oynanan bir hack and slash aksiyon oyunudur. ...