Chivalry 2 Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Chivalry 2 Nedir?

Chivalry 2 Nedir?

Chivalry 2 oyunu çok oyunculu olarak oynanan bir hack and slash aksiyon oyunudur. Chivalry: Medieval Warfare oyununun bir devamı niteliğindedir. Oyun yalnızca bir kılıç dövüşü simülasyonu değildir. Oyuncular savaş alanlarında buldukları bütün eşyaları silah olarak kullanabilirler. Bu nedenle oyun ciddi bir savaş yerine daha çok bir bar dövüşüne benzemektedir. Oyuncu sayısının 64’e yükseltilmesi ile birlikte savaş alanlarının ölçekleri de büyütüldü. Bu büyük ölçüdeki savaşlar, Game of Thrones ve Yüzüklerin Efendisi gibi başarılı ürünlerden ilham alınarak tasarlanmıştır. Chivalry 2 oyunu Metacritic’den 100 üzerinden 84 puan alarak genel olarak olumlu eleştriler aldı. Ign’den Leane Hafer bu oyuna 10 üzerinden 9 puan verdi. Chivalry 2’de olan 64 kişilik orta çağ savaşlarının oldukça eğlenceli olduğu belirtildi. Bu oyun Unreal Engine 4 oyun motoru ile çalışır. Chivalry 2 Microsoft Windows, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One ve Xbox Series X/S platformları için uygundur. Oyun içerisindeki saçmalık ve gerçeklik oranı dengeli bir şekilde oyunculara yansıtıldığı için Chivalry 2 oyununun getirdiği başarı oldukça fazla olmuştur. Oyunun kontrol şemaları ve mekanikleri de oldukça gelişmiştir. Gerçekçi vuruş hissi, yeni saldırı mekanikleri ve akıcı animasyonlar ile farklı bir oyun zevki sunar. Chivalry 2 oyununun içerisinde seviye atlama ve yeni silahlar açma özellikleri bulunmaktadır. Ayrıca farklı birimler de oyun içerisinde ilerledikçe kullanılabilir hale getirilebilir. Oyunda bulunan her sınıfın kendine has silahı bulunmaktadır. Chivalry 2 oyununda üç adet farklı mod bulunmaktadır. Bu modlar 64 kişilik TDM, 40 kişilik TDM ve Free-4-All’dur. Bu oyun Epic Games platformunda bulunur ve gelişimini devam ettirmektedir. 

Chivalry 2 Yapımcısı Kimdir?

Chivalry 2 oyununun yapımcısı Torn Banner Studios şirketidir. Torn Banner Studios özel bir şirkettir ve oyun gelişme üzerine uzmanlaşmıştır. Şirket 2010 yılında Kanada’nın Toronto şehrinde ortaya çıkmıştır. Torn Banner Studios şirketinin CEO’sunun ismi Steve Piggot’tur. 2017 yılında duyurulmuş olan çalışan sayısı 17’dir. Şirket 2012 yılında Chivalry: Medieval Warfare oyununu piyasaya sunmuştur. Bu oyun Microsoft Windows, OS X, Linux, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 ve Xbox One platformları için uygundur. 2016 yılında Microsoft Windows platformu için NeverMine oyununu çıkartmıştır. 2017 yılında Mirage: Arcane Warfare oyununu piyasaya sürmüştür ve bu oyun Microsoft Windows platformuna oynanabilir. Daha sonra 2021 yılında Chivalry 2 oyununu kullanıcılara sunmuştur. Tutku ve yeniliğin yaptıkları bütün işlerin ana unsuru olduğunu söylerler. Şirket Chivalry 2 oyunu ile büyük bir başarı elde etmiştir ve bu sayede gelişimini hızlandırmıştır.

Chivalry 2 Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Chivalry 2 oyunu 2019 yılında yapılan E3 etkinliği sırasında duyurulmuştur. 27 Mayıs 2021 tarihinde açık beta versiyonu başlatılmıştır ve bu versiyon 1 Haziran tarihine kadar devam etmiştir. Daha sonra 8 Haziran 2021 tarihinde Chivalry 2 oyunu piyasaya sürülmüştür.

Chivalry 2 Nedir?

Chivalry 2 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Chivalry 2 oyunu 2021 yılında piyasaya çıkan bir oyundur. 2021’in ocak oyunda aylık ortalama oyuncu sayısı 183 olarak hesaplanmıştır. Daha sonra bu sayı şubatta 179, martta 143, nisanda 156 olarak duyurulmuştur. 20201 Mayıs ayında ortalama oyuncu sayısı 159’dur. 2021 Haziran’da ise aylık ortalama oyuncu sayısı 166 olarak kullanıcılara bildirilmiştir.

Chivalry 2 Karakterleri Nelerdir?

Chivalry 2 oyununun içerisinde 4 adet ana sınıf bulunmaktadır. Bunlar şövalye, okçu, öncü ve uşaktır. Bu sınıfların da 12 adet alt sınıfı olan karakterler vardır ve aşağıda liste halinde verilmişlerdir.

  • The Officer = The Officer karakteri oyunculara diğer karakterleri denemeden önce önerilen bir karakterdir. Tompet imza yeteneği ile birlikte oyunculara sunulur. Karakter ne kadar çok savaşır ve kendini savunursa, takım arkadaşları o kadar hızlı iyileşir.
  • The Guardian = The Guardian karakteri bir kalkan ve çeşitli silahlarla birlikte oyunculara sunulur. Bu karakter kendisini ve takım arkadaşlarını iyileştiren bir Banner yerleştirebilir. Banner’ı savaşın arka taraflarına yerleştirmek daha iyi olur.
  • The Crusader = The Crusader şövalyenin en son alt sınıfıdır. Oyundaki en yüksek DPS silahları ile birlikte oyunculara sunulur. Maksimum hasara sahip silahlar düşmanları tek bir atışta öldürebilir. Bu karakterin imza yeteneği Yağ Kabı’dır ve fırlatıldığı alanı ateşe verir.
  • The Longbowman = The Longbowman oyunculara bir uzun yay ile sunulur. Tatar yayı kullanan karakterlerden daha hızlıdır ve daha hızlı ok atar. Bu karakter bir mangal yerleştirebilir ve oklarını burada yakabilir.
  • The Crossbowman = The Crossbowman oyunculara bir tatar yayı ile gelir. Bu kararkter The Longbowman’den daha fazla hasar verir. Kendini korumak için bir kalkan yerleştirebilir. Kendini ve takım arkadaşlarını iyileştirmek için Banner yerleştirebilir.
  • The Skirmisher = The Skirmisher yakın dövüşte kullanılan ve fırlatılabilen ciritler ile birlikte oyunculara sunulur. Uzun yay ve tatar yayı kadar menzili yoktur. Bu karakteri oynayan oyuncular silah atma sanatında ustalaşamadıkça bir fayda sağlamazlar.
  • The Devastator = The Devastator, oyunculara oyundaki en iyi silahlardan biri olan savaş baltası ile birlikte sunulur. Alanı ateşe vermeye yarayan yağ kabı fırlatabilir.
  • The Raider = The Raider en iyi öncü alt sınıfı olarak bilinir. İki tane ana silah taşıyabilirler ve trompet ile takım arkadaşlarını iyileştirebilirler. Glaive gibi uzun menzilli bir silahla veya Dane Axe gibi orta menzilli bir silahla oldukça güçlü olurlar.
  • The Ambusher = The Ambusher karakteri düşmanlarını arkadan vurduğu zaman %35 daha fazla hasar verir. Bu karakter kendini savunma konusunda biraz kötüdür. İmza yeteneğinin ismi titremedir ve fırlatma bıçaklarını kullanmayı sağlar.
  • The Poleman = The Poleman karakteri, oyundaki en geniş kapsamlı silahlar olan Halberd ve Mızrak kullanabilir. Bu karakter takım arkadaşlarına atabileceği bandaj kitlerine sahiptir. Gerektiği durumda bu bandaj kitlerini kendini iyileştirmek için de kullanabilir.
  • The Man at Arms = The Man at Arms karakteri tek el ile silah kullanırken %10 hareket hızı kazanır. Bu karakter ekstra koruma için küçük bir kalkana sahiptir. Kolaylıkla savaşlardan kurtulma becerisi vardır.
  • The Field Engineer = The Field Engineer objelere %100 hasar bonusu verdiği için oldukça işlevsel bir karakterdir. Bu objelere bariyerler, kafesler, kapılar ve pankartlar dahildir. Direkt olarak savaş alanında yer almak yerine hedefleri savunmak ve yok etmek için kullanılır.

Chivalry 2 Nedir?

Chivalry 2 Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Chivalry 2 oynamak isteyen oyuncuların aklındaki sorulardan birisi de "Benim donanımım bu oyunu kaldırır mı?" cümlesidir. Biz de sizler için Chivalry 2 oyununun sistem gereksinimlerini hazırladık. Chivalry 2 oyununun gereksinimlerini öğrenmek için Chivalry 2 Sistem Gereksinimleri isimli konumuzu ziyaret edebilirsiniz.

Chivalry 2 Nedir?

Chivalry 2 Nasıl Oynanır?

Chivalry 2 oyununda üç farklı mod bulunur. Bu modlar 64 kişilik Team Death Match, 40 kişilik Team Death Match ve Free-4-All’dur. Bu modlardan herhangi birisine karar verilerek oyuna giriş yapılır. TDM modlarında iki farklı grup bulunur ve büyük bir arazide birbirleri ile savaşırlar. Free-4-All modunda ise bütün oyuncular tek başına savaşmaktadır. TDM modunda en çok sayıyı kazanan takım oyunu kazanır. Free-4-All modunda ise oyuncular maç sonunda başarılarına göre sıralanır. W, A, S ve D tuşları karakteri hareket ettirmek için kullanılır. ‘’F’’ tuşu tekme atma, ‘’E’’ tuşu herhangi bir şeyi kullanma, ‘’Space’’ tuşu zıplama ve ‘’Left Shift’’ tuşu hızlı koşma için kullanılır. Maus kameranın bakış açısını değiştirmek için ve saldırı yapmak için kullanılır. ‘’F10’’ tuşu karakterin otomatik olarak ölmesini sağlar. Karakter değiştirmek için ‘’M’’ tuşu ve takım değiştirmek için ‘’N’’ tuşu kullanılır.

Chivalry 2 Oyununun Konusu Nedir?

Chivalry 2 oyununun konusu, ilk oyundan 20 yıl sonraki Argon II liderliğinde olan Agatha Şövalye’lerinin iktidarda olan Mason Düzeni’ne karşı bir ayaklanma başlatmasıdır. Çatışmalar 64 veya 40 oyuncunun yer altığı çok oyunculu savaşlar üzerine kurulmuştur.

Chivalry 2 Nedir?

Chivalry 2 Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Chivalry 2 çok oyunculu bir orta çağ aksiyon oyunudur. Bu oyuna benzeyen bazı oyunlar aşağıda listelenmiştir.

  • Chivalry: Medieval Warfare
  • Mordhau
  • Biomutant
  • Dying Light 2
  • Outriders
  • Battlefield 2042
  • Scarlet Nexus
Playdigious Nedir?
Playdigious farklı platformlar ve sistemler için video oyun geliştiricisi olan bir şirkettir. ...
PUBG FPS yükseltme rehberi (2023)
Pubg oyununda FPS düşüklüğü yaşayan oyuncular için hazırlanmış detaylı bir rehber!...