Mobile Legends Taktikleri - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Mobile Legends Taktikleri

Mobile Legends Taktikleri

Mobile Legends günümüzde en çok tercih edilen oyunlardan biridir. Bu oyunda kazanmak isteyen oyuncunun ve takımın rakiplerini alt etmeleri gerekmektedir. Rakiplerini yenmek ve maçları kazanmak isteyen oyuncuların tercih edebilecekleri çok sayıda taktik bulunmaktadır. Orta, alt ve üst koridor taktiklerinin yanı sıra Orman gibi alanlarda da rakipleri alt edebilmek mümkündür.

Mobile Legends oyununda herhangi bir şekilde hile bulunmamaktadır. Ancak belirli ipuçları ve taktikler sayesinde rakipleri daha kısa süre içerisinde yenebilmek ve maçları kazanabilmek mümkündür.

Peki bu taktikler nelerdir? Mobile Legends oyununda kazanmak için hangi taktikleri uygulamalısınız? Orta koridor taktiği nedir? Üst koridorda nasıl kazanılır? Tüm bu sorular ve daha fazlasının cevapları için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Mobile Legends Üst Koridor Taktikleri

Mobile Legends Bang Bang oyununda mücadelenin olduğu en önemli bölümler arasında üst koridor yer alıyor. Oyuncular üst koridorda uygulayacağı çeşitli taktikler ile maça daha hakim olabiliyorken aynı zamanda oyunu kazanmaya da fazlasıyla yakın olabiliyor. İsterseniz yeni başlayan bir oyuncu olun isterseniz de deneyimli, siz de üst koridor taktiklerini deneyerek kazanmaya başlayabilirsiniz.

Öncelik olarak maça üst koridorda başlayacaksanız hangi karakteri seçmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Doğru karakter, doğru taktikler ile kazanmaya bir adım daha yakın olabilirsiniz.

Doğru karakteri seçmek aslında biraz deneyimden oluşuyor. Her oyuncunun oynayış stili farklı olduğu gibi karakterlerin de sahip olduğu özellikler birbirinden farklı. Bu sebeple hangi karakterle daha iyi oynuyorsanız üst koridorda ona ihtiyacınız var. Ancak yine de biz üst koridorda tercih edebileceğiniz en iyi karakterlerden size bahsedelim. İşte en iyi karakterler;

  • Fanny

Fanny, üst koridor için tercih edebileceğiniz en iyi karakterlerden biridir. Bunun sebebi rakiplerine yüksek hasar verebilecek güçte olmasıdır. Ayrıca suikastçı olması sebebiyle sahip olduğu özellikler sayesinde rakibinizi daha kolay bir şekilde egale etmenize olanak sağlar. Kasırga saldırısı, çelik kablo, ve ultimate yeteneklerini kullanarak hem enerji toplayabilir hem de mücadele etmeye devam edebilirsiniz.

  • Chou

Chou, birebir mücadele ve dövüşler için tercih edebileceğiniz en iyi kahramanlardan biridir. Chou’nun en iyi özelliği rakibinizi kısa bir süre sersemletmesidir. Ayrıca Chou’nun sahip olduğu Jeet Kune do, Shunpo ve ultimate ejderhanın yolu yeteneklerini kullanarak maçı kazanabilirsiniz.

  • Tigregal

Tigregal, üst koridor için seçebileceğiniz en iyi kahramanlardan biri. Kullanımı oldukça kolay olan Tigreal, üst düzey bir kontrol imkanı sağlar. Bu sayede rakibinize odaklanabilir ve maçı kazanmaya yaklaşabilirsiniz. Tigregal’in sahip olduğu saldırı dalgası, kutsal çekiç, kontrol gibi yetenekleri kullanarak rakibinize daha kolay bir şekilde zarar verebilirsiniz.

Üst koridorda tercih edebileceğiniz karakterler genel olarak bu şekilde. Şimdi ise sıra uygulamanız gereken taktiklerde. Karakterinizi seçtikten sonra aşağıdaki taktikleri uygulayarak maçı kazanabilirsiniz.

Mobile Legends Taktikleri

Üst Koridorda Farm Yapın

Üst koridorda en iyi taktik farm yapmaya odaklanmaktır. Her koridorda olduğu gibi üst koridorda da farm yaparak rakibinize karşı üstünlük ve avantaj elde edebilirsiniz. Farm yapmak için minyonlara en son vuran kişi olun. Ölücü darbe sizden gelsin. Minyonlara vurmak isteyen rakibinizin dikkatini dağıtın ve bu şekilde farm yapın. Farm yapmak koridorda mücadeleyi kazanmaya sizi yaklaştıracaktır.

Rakibinize Baskı Yapın ve Vaktinde Saldırın

Farm yapmaya başladığınızda ve rakiplerinizi geçtiğinizde onlara saldırmaya başlayın. Yeteneklerinizi kullanın ve onların sağlığını azaltın. Gücü biten rakibiniz saldırılarınızın ardından üssüne geri dönmek zorunda kalacak veya siz onu alt edeceksiniz.

Koridorunuzu İttirmeye Devam Edin

Rakibinizi öldürdüğünüz veya onu üsse gönderdiğiniz andan itibaren kuleleri yok etmek için itmeye başlayın. Tüm kuleler yıkılana dek itmeye devam edin. Bu sayede maçı kazanabilirsiniz.

Mobile Legends Orta Koridor Taktikleri

Mobile Legends Bang Bang oyununda genel olarak mücadelenin verildiği alanlar arasında orta koridor da yer almaktadır. Siz de orta koridorda mücadele etmek, rakiplerinizi alt etmek ve maçı kazanmak istiyorsanız bu taktikleri uygulayabilir ve rakipleriniz karşısında bir adım öne geçebilirsiniz.

god-of-war-figurine

Mobile Legends 494 Elmas

₺ 156,00

₺ 149,53

Mobile Legends orta koridor taktiklerinden önce yine karakter seçimi fazlasıyla önemli. Bunun sebebi doğru karakter ve oyuncu uyumunun rakiplere karşı büyük oranda avantaj yaratmasıdır. Mobile Legends oyununda tercih edebileceğiniz en iyi karakterler genel olarak aşağıdaki gibidir;

  • Cyclops

Cyclops, en usta büyücü kahramanlardan biridir. Bu karakter sayesinde orta koridorda çok daha kolay bir şekilde farm yapabilir ve maçı kazanmak için mücadele edebilirsiniz. Yıldız tozu şoku, Yıldız gücü ve gezegen saldırısı gibi yeteneklerini kullanarak rakiplerinize karşı daha kolay bir şekilde mücadele edebilirsiniz.

  • Hayabusa

Hayabusa, diğer kahramanlara göre daha çok aksiyon tercih eden bir karakterdir. Bu karakteri tercih ederek çatışma hızını belirleyebilirsiniz. Ancak Hayabusa’nın kullanımı oldukça zordur. Bu sebeple ustalaşmak da sizleri bir miktar zorlayabilir. Ancak kahramanı kullanmak için doğru uyumu bulduğunuzda rakiplerinize daha fazla zarar verebilir ve mücadeleyi kazanabilirsiniz.

  • Kagura

Kagura da orta koridor için tercih edebileceğiniz en iyi kahramanlar arasında yer almaktadır. Büyücü olan bu karakteri kullanmak zor olsa da yeteneği ve gücü sayesinde rakiplerinizi daha kolay bir şekilde alt edebilirsiniz. Kagura şemsiyesi ile kalkan yapabilir, düşmanları geri püskürterek onlara zarar verebilirsiniz. Şimdi ise gelelim taktiklere. İşte orta koridorda kazanmanız için yapmanız gerekenler;

Maç Başladığı Gibi Farm Yapın

Hangi kahramanı seçerseniz seçin yapmanız gereken ilk şey farm. Maçın daha başlarında avantaj sağlamak için size yardım edecek tek şey minyonları farmlamaktır. Bunun için rakibinizden daha fazla minyon öldürün ve daha fazl altın kazanın. Bu sayede rakibinize karşı avantaj sağlayabilirsiniz.

Maçın Ortasında Kulenizi İtin

Orta koridor en eğlenceli alandır. Bunun sebebi diğer koridorlara çok daha kolay bir şekilde gidebilmenizdir. Orta koridorda maç başladığı andan itibaren siz de gang yapmaya başlayın. Ayrıca kulenizi itmeye de başlayın. Bunu hangi karakteri kullandığınız fark etmeksizin yapın. Bu sayede rakibinizi daha kolay bir şekilde alt edebilir ve maçı kazanmaya yaklaşabilirsiniz.

Mobile Legends Alt Koridor Taktikleri

Mobile Legends koridorları MİD, TOP, BOT olarak birbirinden ayrılır. Bu koridorların her birinde takım olarak mücadele edilir ve rakibini alt ederek kuleyi yıkan ilk takım maçı kazanır.

Top adı verilen koridor alt koridordur. Bu koridorda diğerlerine oranla kıran kırana bir mücadele olur. Birebir mücadele eden oyuncuların iyi bir şekilde savaşması ve maçı kazanması gerekmektedir. Bu koridorda dikkat edilmesi gereken rakibe karşı üstünlük sağlamak ve gank yememek. Yasuo, Master Yi ve Yorick bu koridorda tercih edebileceğiniz en iyi karakterler arasında yer alıyor.

Mobile Legends Taktikleri

Mobile Legends Orman Taktikleri

Mobile Legends oyununda rakibinize karşı mücadele edebileceğiniz bir diğer alan ise ormandır. Ormancı olmak ve ormanda savaşarak kazanmak için öncelikle birçok taktik uygulamalısınız. Rakiplerinizi alt etmek ve maçı kazanmaya bir adım yaklaşmak için siz de ormanı tercih edebilirsiniz.

Ormancıysanız ve ormanda savaşıyorsanız genellikle takımınıza destek olmanız gerekir. Ayrıca kimi zaman ormanda nişancı rolü de üstlenebilirsiniz. Bununla birlikte eğer ormancı iseniz sık sık koridorlara yardıma gitmeniz ve takım arkadaşlarınızın rakiplerini öldürmesine destek olmanız gerekir. Bu sebeple ormancı, diğer bölümlere nazaran biraz daha zorlayıcı olabilir. Ancak çeşitli taktikler ile siz de iyi bir ormancı olabilir ve maçı kazanabilirsiniz. İşte Mobile Legends orman taktikleri…

Ormancı olurken karakter seçimi oldukça önemlidir. Doğru karakteri seçmeniz maçı kazanmaya yakın olmanız anlamına gelir. Sizin için kolay kontrol edilebilen, güçlü ve uyum sağladığınız bir kahramanı tercih edin. Ardından orman için intikam büyüsü almayı unutmayın. İntikam büyüsü ormanda bulunan canavarları daha kısa süre içerisinde öldürebilmenize olanak sağlar. Bu sayede daha kısa süre içerisinde seviye atlar ve rakibinize göre avantaj sağlamış olursunuz.

Ormancıysanız Buff güçlendirmelerini doğru bir şekilde kullanmanız şart. İlk olarak bunu öğrenmeli ve uygulamalısınız. Ormanda oynarken acele etmeyin, canavarları öldürün ve bu şekilde rakibinize karşı avantaj sağlayın. Siz de ormanda savaşacaksanız aşağıdaki karakterlerden birini tercih edebilirsiniz;

  • Fanny

Fanny, oldukça güçlü yeteneklere sahiptir. Yeteneklerini doğru zamanda ve doğru şekilde kullandığınızda rakibinize çok daha fazla zarar vermenize yardımcı olur. Tornado strike ve diğer yeteneklerini kullanarak siz de ormandaki savaşı kazanabilirsiniz.

  • Natalia

Natalia, diğer kahramanlara göre çok daha hareketli ve hızlı bir şekilde rakiplere saldırabilen bir suikastçıdır. Bu karakterle düşmanlarınızı yavaşlatabilir ve diğer yeteneklerini kullanarak saldırabilir veya kaçabilirsiniz.

  • Sun

Sun, orman için tercih edebileceğiniz en iyi karakterlerden biridir. Üst düzey bir hareket kabiliyetine sahip olan Sun ile rakiplerinizi yavaşlatabilir ve avantaj elde edebilirsiniz. Yarı tank olarak bilinen Sun, diğer kahramanlara büyük oranda zarar vermektedir.

Siz de Mobile Legends oyununda kazanmak istiyorsanız doğru karakterleri tercih edebilir, kazanmaya başlayabilirsiniz. Bu yazımızda anlattığımız taktikler ve karakter önerilerimiz hem yeni başlayanlar hem de tecrübeli oyuncular için geçerlidir. Kazanmaya bir adım daha yaklaşmak ve maçı galibiyetle tamamlamak için siz de doğru karakteri seçebilirsiniz. Oyunda hangi alanda savaşacağınıza göre doğru taktiği ve doğru karakterleri tercih etmeyi unutmayın.

En İyi Remastered Oyunlar (2023)
Remastered oyunlar, geçmiş dönemlerde oynanmış ve hafızalarda iz bırakmış oyunların yeniden daha kaliteli bir şekilde yayınlanması anlamına gelmektedi...
League Of Legends ADC Rehberi (2023)
Türkçesi saldırı gücü taşıyıcısı olan bu rolü iyi oynamak için hangi noktalara dikkat etmek gerekiyor? ...