En İyi Remastered Oyunlar (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En İyi Remastered Oyunlar

En İyi Remastered Oyunlar

Remastered oyunlar, geçmiş dönemlerde oynanmış ve hafızalarda iz bırakmış oyunların yeniden daha kaliteli bir şekilde yayınlanması anlamına gelmektedir. Özellikle son dönemde sık sık geçmiş oyunlar remaster edilerek tekrar piyasaya sürülmektedir. Oyuncuların çok sevdiği birçok oyun da bu sayede tekrar kalite kazanabilmekte ve geçmişe nispeten daha eğlenceli anlar yaşanabilmektedir.

god-of-war-figurine

PC Oyunları

Genel olarak remastered oyunlar, beklenen başarıyı göstermese de bazı remaster oyunlar, oyuncuları fazlasıyla memnun etmeyi başarıyor. Kimileri de bu yönde oyunun orijinal halinden çok daha fazla ilgi çekebiliyor ve kaliteli oluyor. Peki en iyi remastered oyunlar hangisi? Sizler için en iyi remastered oyunları derledik… İşte en iyi remaster oyunlar;

  • Yakuza Remastered Collection
  • Resident Evil 2
  • The Legend of Zelda
  • Bully: Scholarship Edition
  • The Last of Us Remastered
  • The Elder Scrolls V
  • Uncharted
  • Dark Souls

Yakuza Remastered Collection

Yakuza Remastered Collection

Yakuza, Japon mafyalarının macerasını ve hikayelerini bize aktaran en iyi oyun serileri arasında yer alıyor. Daha çok dövüşerek maceradan maceraya atladığımız bu oyun ilk olarak 2006 yılında çıkmıştı. Yaklaşık 16 sene önce yayınlanan bu oyun, o dönem oyuncular tarafından çok sevildi ve bu sayede serinin devamı da geldi. Playstation 2, 3 ve 4 için çıkan oyun en son olarak Playstation 5 serisinde de kendine yer buldu. Yayınlanma süresinin ardından uzun bir süre geçen Yakuza oyununun remastered hali geçen sene Ryu Ga Gotoku Studios tarafından yayınlanmıştı. Oyun ilk halindeki hissiyatını korurken büyük oranda da kalitesini arttırmış halde karşımıza çıktı. Bu sebeple de oynayabileceğiniz en iyi remasterede oyunlar arasında kendin yer buluyor.

Resident Evil 2

Resident Evil 2

god-of-war-figurine

RESIDENT EVIL 2 / BIOHAZARD RE:2 Standard Edition

₺ 1.396,67

god-of-war-figurine

RESIDENT EVIL 2 / BIOHAZARD RE:2 Deluxe Edition

₺ 1.745,92

Korku oyunları kategorisinde en önemli oyunlar arasında yer alan Resident Evil 2, 1998 yılında yayınlanmıştı. Oyun o dönemin en sevilen ve en çok oynanan oyunları arasına girmeyi de başarmıştı. Bu sebeple oyunun remastered hali de bekleniyordu. 2019 yılında çıkan Resident Evil 2 remastered, üst düzey grafikleri ve farklı kamera açılarıyla oyuncuları memnun etmeyi başarıyor. Bu sebeple en iyi remaster oyunlar arasında da kendine yer buluyor.

The Legend of Zelda

The Legend of Zelda

Fantastik ve aksiyon oyunlarından biri olan The Legend of Zelda serisi ilk olarak 2003 yılında yayınlanmıştı. Oyun dönemin en çok sevilen oyunları arasına girmeyi başarmış ve çok sayıda oyuncu tarafından tercih edilmişti. Kendine has özelliklere sahip olan bu oyun oldukça etkileyici grafiklere sahipti. Oyunun remastered hali ise 2013 yılında çıkarıldı. Oyunda grafikler büyük oranda iyileştirilirken aynı zamanda oynanış ve kontrol değişikleri de yapıldı.

Bully

Bully: Scholarship Edition

2006 yılında çıkan aksiyon, macera ve açık dünya olan Bully, Playstation 2 için çıkmıştı. Oyunun remastered hali ise PC için 2008 yılında çıkarıldı. Oyunda büyük yenilikler görülmese de ek görevler ve içerikler oyunda dahil edilmişti.

The Last of Us Remastered

The Last of Us Remastered

god-of-war-figurine

The Last of Us™ Part I

₺ 1.937,60

₺ 1.298,19

İnanılmaz bir hikayeye ve oynanışa sahip olan The Last Of dönemin en iyileri arasına girmeyi başarmıştı. Ayrıca oyun çıkarıldığı ilk dönemde çok sayıda oyuncuya ulaşmayı da başarmıştı. Oyunun ilk versiyonu 2013 yılında yayınlanırken remastered hali ise 2014 yılında yayınlandı. İlk olarak PS 3 için yayınlanan bu oyunun remaster hali ise PS 4 için uygun olarak yayınlandı. Oyun içerisinde yer alan grafikler ve doku kalitesi büyük oranda artırılmıştı.

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V

PC, XBOX ve PS4 için yayınlanım olan The Elder Scrolls, iyi hikayesi ve kalitesiyle o dönem oyuncuları kendine çekmeyi başarmıştı. Oyunun ilk yayınlanma tarihinden yaklaşık 5 yıl sonra ise remastered versiyonu yine aynı platformlar için yayınlandı. Oyun büyük oranda geliştirildi ve yüksek grafik kalitesine sahip bir hale getirildi. The Elder Scrolls V, en iyi remastered oyunlar listemizde yer alıyor.

Uncharted Remastered

Uncharted

god-of-war-figurine

UNCHARTED™: Legacy of Thieves Collection

₺ 1.614,61

₺ 807,30

Efsane seriler ve efsane oyunlar arasında kendine yer bulan Uncharted, ilk olarak 2007 yılında yayınlanmıştı. Playstation 3 için piyasaya sürülen bu oyun, oyuncuların fazlasıyla ilgisini çekmiş ve çok sayıda oyuncu tarafından oynanmıştı. Öyle ki sonrasında serinin devamı da geldi ve oyun günümüzde hala oyuncular tarafından sık sık oynanıyor. 2007 yılı için düşünüldüğünde harika grafiklere sahip olan Uncharted serisinin ilk oyunu yaklaşık 8 yıl sonra 2015’te remaster edilerek tekrar yayınlandı. Bu sefer Playstation 4 için piyasaya sürülen Uncharted, grafik ve oynanış açısından büyük oranda geliştirilmişti. Bu sebeple Uncharted en iyi remastered oyunlar listemizde.

Dark Souls Remastered

Dark Souls

Rol yapma, aksiyon ve açık dünya kategorisinde yer alan Dark Souls, ilk olarak 2011 yılında piyasaya sürülmüştü. Kendi başına tür yaratmış olan bu oyun ‘’Souls – Like’’ türü olarak bilinmekteydi. Oyunun remastered hali ise 2018 yılında yayınlandı. Dark Souls Remastered çeşitli grafik geliştirmeleri ve oyun içi yeniliklerle piyasa sürüldü. Bu oyun da en iyi remaster oyunlar arasında kendine yer buluyor.

V Rising Sistem Gereksinimleri
V Rising, tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilen hayatta kalma türünde bir oyundur ve bu oyun Unity oyun motoru ile çalışır. ...
Mobile Legends Taktikleri
Mobile Legends günümüzde en çok tercih edilen oyunlardan biridir. Bu oyunda kazanmak isteyen oyuncunun ve takımın rakiplerini alt etmeleri gerekmekted...