Secret Neighbor Nedir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Secret Neighbor Nedir?

Secret Neighbor, Hello Neighbor evreninde geçen gizem, korku ve macera oyunudur. Oyunun Hello Neighbor’dan farkı, çok oyunculu olarak oynanabiliyor olmasıdır. Oyuncular, kendi arzu ettikleri ekibi kurarak oyuna girebilir ve birbirleri ile iletişim halinde kalarak oyunun amaçlarını yerine getirebilir.

Secret Neighbor, sürekli büyüme ve gelişme gösteren, bir sosyal korku oyunu olarak kabul edilir. Bu oyunda amaç, bir grup toplayarak komşunun bodrum katında olan çocuğu kurtarmaktır. Fakat bu gruptaki bir üye de komşunun ta kendisidir. 2 farklı modu bulunan oyun, oyun severler tarafından yayınlandığı ilk günden beri severek oynanmaktadır.

 

Secret Neighbor Yapımcısı Kimdir?

Secret Neighbor, Hologryph ve Eerie Guest Studios tarafından geliştirilmiş bir korku ve macera oyunudur. Alex Nichiporchik tarafından kurulan Eeerie Guest Studios, Dynamic Pixels firmasının yeni adıdır ve pek çok başarılı oyunun geliştiriciliğini yapmaktadır. Oyunun yayıncılığını ise, Hello Neighbor’un da yayıncısı olan tinyBuild firması üstlenmiştir. TinyBuild, Secret Neighbor ve Hello Neighbor dışında birçok oyunun daha yayıncılığını yapmaktadır.

 

Secret Neighbor Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Secret Neighbor, Hello Neighbor’un yayınlanmasından yaklaşık 2 sene sonra, 24 Ekim 2019 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Birden çok kişiyle grup halinde oynanan bu oyun, henüz kısa süre önce yayın hayatına başlamış olsa da beğenilen oyunlar arasında yerini almıştır.

Türkçe dışında 15 farklı dil desteği de bulunan oyun, dünya genelinde oyun severler tarafından beğeniyle oynanmaktadır. Ayrıca son güncellemelerle birlikte Secret Neighbor bilgisayar dışında başka platformlar üzerinde de oynanabilir hale gelmiştir. Windows, Xbox One, Stadia, PlayStation 4 bu platformlar arasında sayılabilir.

Secret Neighbor Nedir?

Secret Neighbor Kaç Yaş İçin?

Oyunun PEGI 10 etiketine sahip olduğu belirtiliyor, lakin oyun her ne kadar çocuklara yönelik olsa da ebeveynlerin bu konuda dikkatli olması elzem.

Secret Neighbor Ücretli Midir?

Secret Neighbor, bilgisayar, telefon, tablet gibi platformlar üzerinden oynanabilen bir sosyal korku oyunudur. Bu oyunu indirebilmek ve oynamak için satın alma işlemini gerçekleştirmek gerekir. Kolayca gerçekleştirilebilecek satın alma işleminden sonra, arkadaş grubunuzla beraber oyuna girebilir ve etkileşimli olarak görevleri yerine getirerek gizemi çözebilirsiniz.

Secret Neighbor ücretli bir oyundur ve belirli yerlerde ücretli bir şekilde satılmaktadır.  Bu oyunun satıldığı yerlerden biri de elbette eTail.com.tr'dir. 

 

Komşunun karanlık sırlarını arkadaşlarınla birlikte çözmek için eTail.com.tr üzerinden hemen Secret Neighbor Satın Al!

god-of-war-figurine

Secret Neighbor

₺ 0,00

Secret Neighbor Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Secret Neighbor, birden çok kişiyle oynanan bir sosyal korku ve macera oyunudur. Oyunun amacı, anahtarları toplayarak görevleri yerine getirmek ve komşunun bodrumuna girebilmek ve bodrumda bulunan çocuğu kurtarabilmektir. Bu oyun içerisinde korku ses ve efektlerini barındırır. Oyunun müzik ve efektleri, bir anda ortaya çıkabilecek gizemli bir varlık varmış gibi hissettirir. Bu sebeple 10 yaşından küçük çocukların bu oyunu oynaması tavsiye edilmez.

Gizemli ve korkutucu bir oyun olduğu için, belirli bir yaşın altındaki kişilerin, ya da bu tarz efektlerden kolayca etkilenebilecek durumda olanların bu oyunu oynaması tavsiye edilmez. Oyun bazı yanlış eylemleri de teşvik ettiği için, muhakkak ebeveyn denetiminde oynanmalıdır.

 

Secret Neighbor Nasıl İndirilir?

Secret Neighbor’u bilgisayarınıza indirmek için Steam kütüphanesine oyunu eklemeniz gerekmektedir. Oyunu eTail.com.tr üzerinden satın alarak kolayca steam kütüphanesine ekleyip oynayabilirsiniz. Secret Neighbor’u satın alıp oynayabilmeniz için de bir Steam üyeliğine sahip olmanız gerekir. 

Oyunu indirmek için de platform üzerinde yer alan kütüphaneye gitmek gerekir. Kütüphaneye gittikten sonra eTail.com.tr üzerinden satın aldığınız oyun kodunu Steam'e ekleyerek oyunu bilgisayara indirebilir ve oynayabilirsiniz. Secret Neighbor’u arkadaşlarınızla beraber oynamak için, gruptaki herkesin bu işlemleri gerçekleştirmesi gerekir. Herkes oyunu satın aldıktan ve bilgisayarına indirdikten sonra grup olarak oyuna girebilir ve anahtarları toplayarak komşunun bodrum katında kitli olan çocuğu kurtarabilirsiniz.

Secret Neighbor Nedir?

Secret Neighbor Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Secret Neighbor’un en yüksek verimle oynanabilmesi için oyuncunun bilgisayarının bazı özelliklere sahip olması gerekir. Bu özelliklere sahip olmayan bilgisayarlarda oyun oynanamayacaktır. Bu özellikler ne kadar güçlü ise de oyundan alınan haz o denli yüksek olacaktır.

Secret Neighbor minimum sistem gereksinimleri şu şekildedir:

  • İşletim Sistemi: Windows 7 ve yukarısı
  • İşlemci: Intel Core i5-3330 3.0 GHz, AMD FX-8300 3.3 GHz
  • Bellek: 6 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 760, Radeon R9 270
  • DirectX: Sürüm 11
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
  • Depolama: 5 GB kullanılabilir alan
  • Ses Kartı: Stereo.

 

Secret Neighbor önerilen sistem gereksinimleri ise şu şekildedir:

  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel Core i5-4690 3.5 GHz, AMD Ryzen 3 1300X 3.5 GHz
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060, Radeon RX 580
  • DirectX: Sürüm 11
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
  • Depolama: 5 GB kullanılabilir alan
  • Ses Kartı: Stereo.

Aynı zamanda oyun grup halinde oynandığı için, oyuncular arasında iletişimin sağlanması adına bir mikrofona sahip olunması da tavsiye edilir.

Secret Neighbor Nasıl Oynanır?

Secret Neighbor, Hello Neighbor’a benzer şekilde oynanan bir gizem ve korku oyunudur. Hello Neighbor’dan farklı grup olarak oynanmasıdır. Secret Neighbor ile istediğiniz grubu oluşturabilir ve bu grupla birlikte komşunun bodrum katında kilitli olan çocuğu kurtarabilirsiniz. Secret Neighbor, 6 kişiye kadar olan gruplarla oynamayı destekleyen bir altyapıya sahip. Bu oyuncular kendi arasında kolayca iletişim kurabilir ve gizli anahtarları bulabilir.

Oyunun bir diğer özelliği de komşunun da bu grubun içerisinde yer almasıdır. Oyunculardan biri oyunu komşu olarak oynar ve diğer oyuncular anahtarları ararken, komşu olarak oynayan oyuncu diğer oyuncuları yakalamaya çalışır. Komşunun amacı oyuncuları yakalamak olduğu için, oyun komşu olarak oynandığında diğer oyuncuların nerede olduğunu görebilme gibi bazı ekstra özellikler de tanımlanır.

 

Secret Neighbor Konusu Nedir?

Secret Neighbor, Hello Neighbor’da olduğu gibi komşunun bodrum katına gizlice girmenin amaçlandığı bir gizem, korku ve macera oyunudur. Oyunda amaç, birlikte olunan grupla beraber komşunun bodrum katına gizlice girmek ve orada tutulan çocukları kurtarmaktır. Bu amaç doğrultusunda da bazı anahtarların toplanması gerekir.

Oyuncular, komşunun bodrumuna gizlice girmeye çalışırken, komşu da oyuncuların grubunun içine sızar ve onlardan biri gibi davranarak oyuncuları yakalamaya çalışır. Oyuncuların yani esas grubun amacı komşunun bodrum katına girebilmek için gereken anahtarları toplamak, komşunun amacı ise çocukların bodrum katına girmesine engel olmak ve onları yakalamaktır.

Secret Neighbor Nedir?

Secret Neighbor Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Secret Neighbor, özellikle grup halinde oynanabilme özelliğiyle oyun severlerin beğenisini kazanmış popüler bir gizem, macera ve korku oyunudur. Sosyal korku oyunu olarak da sınıflandırılabilecek bu oyun, Hello Neighbor ile benzer temaya sahiptir ve aynı firma tarafından yayınlanmıştır. Secret Neighbor oyununu severek oynayan oyun severlerin beğenebileceği, Secret Neighbor ile benzerlik gösteren oyunlar ise şu şekilde sıralanabilir:

 

  • Devour
  • Dead by Daylight
  • Fall Guys
  • Sea of Thieves
  • Witch It
  • Friday the 13th: The Game
  • Among Us
  • In Silence
  • Pacify
  • Haunter Chaser
  • Bloons TD 6
  • Forewarned
LoL Sistem Gereksinimleri 2023 Nedir?
LoL oyununun tüm sistem gereksinimleri bilgilerine detaylı rehberimizden ulaşabilir, hangi bilgisayarda nasıl oynayabileceğinizi öğrenebilirsiniz....
Tiny Build Nedir?
Tiny Build, uzun süredir var olan ve çeşitli oyunlarla adını duyurmayı başarmış bir yayıncı şirkettir. ...