Heavy Rain Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Heavy Rain Nedir?

Quantic Dream firmasınca geliştirilen ve Sony Computer Entertainment’in yayınladığı Heavy Rain psikolojik gerilim türünde öne çıkan oyunlardan birisidir.
Hikâyesiyle öne çıkan oyunda seçimlerin hayati bir önem taşıdığını vurgulamak lazım. Heavy Rain eski bir oyun olmasına rağmen halen oyuncular tarafından konuşulan güzel bir oyundur. Ağır bir hikayeye sahip olduğunu da söyleyelim.

god-of-war-figurine

Heavy Rain

₺ 520,26

Heavy Rain uygun fiyata eTail’de! Hemen satın al ve oyunun keyfini çıkar.

Heavy Rain Yapımcısı

Quantic Dream SA, Paris merkezli Fransız video oyunu geliştiricisi ve yayımcısıdır. Quantic Dream Mayıs 1997'de kurulmuştur ve kurucu David Cage ile etkileşimli hikâye anlatımına verdikleri önem ile tanınmaktadır. 
Heavy Rain, Quantic Dream tarafından geliştirilen bir oyun olarak öne çıkıyor. Üçüncü şahıs bakış açıları ile oyun oynanmaktadır. Quantic Dream oyunlarında benzer tarzı kullanıyor, yani sinematik bir oynanış sunuyor. Diğer oyunları Detroit: Become Human ve Beyond: Two Souls’da olduğu gibi bu oyunlarında da seçimleri oyuncu yapıyor.

Heavy Rain’in Konusu

Kurbanlarını yağmur suyu ile boğan bir seri katilin peşine düştüğümüz bu oyunda dört farklı karakteri kontrol ediyoruz. Hikayemiz genç bir çocuğun ortadan kaybolmasıyla başlar.
ve bizde dört karakterimiz ile hikayeye başlarız. Katil, karakterimizi arayarak bazı görevler verir ve bizde bu görevleri yaparak katili yakalamaya çalışırız. Kaybolan çocuğu kurtarmak için hava durumuna bakarak yaklaşık 3 günümüz olduğunu düşünürüz. Dört karakterle de yaptığımız seçimler karakterin ölüme bile yol açabilir.

Heavy Rain Ne Zaman Yayımlandı

Heavy Rain, 2006 yılında PlayStation 3, Xbox 360 ve PC için geliştirilse de başlangıçta yalnızca PlayStation 3'e özel olarak piyasaya sürüldü. 23 Şubat 2010’da çıkışını yapan oyun yayımlanmadan önce oyunun yayımlanması konusunda Sony'den önce Microsoft ile görüşülse de, Microsoft çocuk kaçırma temaları nedeniyle oyunu reddetti.

Heavy Rain günümüzde Playstation 3, Playstation 4 ve Bilgisayar üzerinden oynanabilir durumda.

Heavy Rain Hangi Yaş Aralıklarına Uygun

Heavy Rain bulundurduğu olumsuz öğeler ve anlattığı ağır hikayesi dolayısıyla yaş sınırlandırılmasına maruz kalan oyunlardan biridir. Yayımcılığını SCEA'nın üstlendiği ve Quantic Dream tarafından geliştirilen macera oyunu "Heavy Rain" adlı oyuna İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu tarafından 15 yaş sınırlaması getirildi.

Heavy Rain Oynanışı

Heavy Rain’i diğer oyunlardan ayıran bir özelliği ise oynanıştan daha çok sinematik bir anlatım sunmasıdır. Seçimleri oyuncu tuşlara basarak ve yeri geldiğinde doğru anda doğru tuşa basmamız gereken anlar olabiliyor. Eğer güzel bir sunum, güzel bir hikaye ve tercihleriniz doğrultusunda değişen bir hikaye görmek istiyorsanız tam size göre. Aksiyon ve gerilim dolu dakikalar geçirten Heavy Rain oyununu oynamak isterseniz sistem gereksinimleri şu şekilde;

En düşük sistem gereksinimleri;

İşlemci: Intel Core i5-2400 @ 3.4GHz ya da eşdeğeri
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 ya da eşdeğeri
Ekran Kartı Belleği: 2 GB
RAM: 4 GB
İşletim Sistemi: Windows 7 64-Bit
DirectX: 11

Tavsiye edilen sistem gereksinimleri;

İşlemci: Intel Core i7-2700K ya da eşdeğeri
Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1080 ya da eşdeğeri
Ekran Kartı Belleği: 8 GB
RAM: 12 GB
DirectX: 11


 

Beyond: Two Souls Nedir?
Beyond: Two Souls, 2013’te PS3 ile piyasaya sürülen oyun, 2015’te PS4 için yeniden piyasa sürüldü. 2020’de ise PC oyuncuları ile buluştu....
Detroit Become Human Nedir?
Mükemmel senaryolarını ve hikaye anlatıcılığını farklı oynanış tarzıyla harmanlayan Quantic Dream şirketinin çıkarmış olduğu son oyundur....