Detroit Become Human Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Detroit Become Human Nedir?

Mükemmel senaryolarını ve hikaye anlatıcılığını farklı oynanış tarzıyla harmanlayan Quantic Dream şirketinin çıkarmış olduğu son oyun Detroit: Become Human çok da uzak olmayan bir gelecekte, 2038 yılında, androidlerin ve insanların kaderlerini oyuncunun kararlarına bırakıyor. 
Yıl 2038, konum Detroit şehri. insanlar, hayatlarını kolaylaştırmak için yarattıkları çeşit çeşit androidler ile birlikte yaşamaktalar. İnsanlar tarafından hor görülmeye başlanan bazı androidler emirlere karşı gelmeye başlayıp bilinç kazanmakta. ‘’ Aykırı ‘’ olarak adlandırılan ve ‘’ Canlı ‘’ düşünmeye başlayan bu androidlerin kaderin yaptığımız seçimlerle birlikte belirlemek için oyuna adım atıyoruz.

god-of-war-figurine

Detroit: Become Human

₺ 1.039,86

Detroit:Become Human uygun fiyata eTail’de! Hemen satın al ve oyunun keyfini çıkar.

Detroit Become Human Yapımcısı

Quantic Dream SA, Paris merkezli fransız video oyun geliştiricisi ve yayımcısıdır. Mayıs 1997'de kurulan Quantic Dream, beş video oyunu geliştirdi: The Nomad Soul Fahrenheit Heavy Rain Beyond: Two Souls ve Detroit: Become Human Film ve video oyunu endüstrilerine hareket yakalama konusunda destek veren şirket, birincil yaratıcı güç olan kurucu David Cage ile etkileşimli hikâye anlatımına verdikleri önem ile tanınmaktadır. İlk Avrupa stüdyosu olarak faaliyet göstermek üzere Ağustos 2022'de NetEase tarafından satın alındı.

Detroit Become Human Konusu

İlk olarak oyunun hikayesinden bahsetmekte fayda var. Detroit: Become Human’ın senaryosu 2038 yılında geçiyor ve isminde geçen “insan olmak” kısmı da hikayenin temelini oluşturuyor. Günümüzden 20 yıl sonra resmedilen teknoloji gerçek olur mu, bilemem ama artık toplumda android’ler de yer almaktadır. Farklı işlevleri yerine getirerek insanların hayatını kolaylaştırması için geliştirilen farklı modeller, insan gibi görünmeleri nedeniyle kolay kolay ayırt edilemezler. Onları görünüş olarak insanlardan ayıran tek detay şakaklarındaki ışıklı gösterge ama bunun sökülebilir olması ayrım yapmayı iyice imkansız hale getiriyor. Ayrım yapılamamasının olumsuz etkileriyse android ırkının tasarlanan yapay zekanın ötesine geçerek bilinçlenmesi ve insanlara karşı ayaklanması ile ortaya çıkıyor.

Detroit Become Human Ne Zaman Yayımlandı

25 Mayıs 2018'de PlayStation 4'te çıkış yapan oyun 12 Aralık 2019'da Microsoft Windows platformunda yayımlanmıştır. Çıkışı büyük bir ses getirip birçok oyuncu tarafından sevilerek oynanmıştır, ve günümüzde bile halen çok konuşulan oyunlardan bir tanesi olmuştur.

Detroit Become Human Hangi Yaş Aralıklarına Uygun

Detroit:Become Human, ağır hikayesi ve içinde bulundurduğu şiddet, cinsellik gibi olumsuz öğeler nedeni ile yaş sınırlandırılmasına maruz kalan oyunlardan biridir. Quantic Dream tarafından geliştirilen macera oyunu +18 yetişkin kategorisindedir.

Detroit Become Human Oynanışı

Oyundaki bazı bölümlerin geçmiş yapımlara nazaran çok daha geniş alanlarda geçtiği ve farklı yollar ile ilerlemenize izin verdiğini söyleyebilirim. Öyle ki seçeceğiniz farklı yollar oyunun hikayesine bile etki edebiliyor. Ayrıca farklı tuşlara zamanında basmanızı isteyen QTE'lerde yapacağınız hataların sonuçları da ölümcül olabiliyor, hatta ana karakterinizi dahi kaybetme şansınız bulunuyor. Oyunda herhangi bir şekilde kayıt sistemi olmadığı için de hatalarınızı telafi etme, yeniden deneme şansınız bulunmuyor. Bu sebeple her an tetikte olmanızı tavsiye ediyorum, hiç olmadık yerden gelişen olaylar dolayısı ile kötü sonuçlar alabilmeniz mümkün.

En düşük sistem gereksinimleri;

İşlemci: Intel Core i5-2400 @ 3.4GHz ya da eşdeğeri
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 ya da eşdeğeri
Ekran Kartı Belleği: 2 GB
RAM: 4 GB
İşletim Sistemi: Windows 7 64-Bit
DirectX: 11

Tavsiye edilen sistem gereksinimleri;

İşlemci: Intel Core i7-2700K ya da eşdeğeri
Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1080 ya da eşdeğeri
Ekran Kartı Belleği: 8 GB
RAM: 12 GB
DirectX: 11

Heavy Rain Nedir?
Heavy Rain’i diğer oyunlardan ayıran bir özelliği ise oynanıştan daha çok sinematik bir anlatım sunmasıdır....
Resident Evil 4 Remake için Neler Oluyor?
Resident Evil 4 Remake yapıldığı ve yayınlanacağı duyurulduğundan beri, büyük ilgi çekti. Gelişmeleri de sizin için aktardık....