Frontier Developments Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Frontier Developments Nedir?

Frontier Developments Nedir?

Frontier Developments şirketi İngiliz bir video oyun geliştirici şirkettir. Bu şirket benzersiz sanatsal kaliteye sahip sürükleyici ve eğlenceli oyunlar tasarlar. Şirket içi teknoloji ve donanımın gücü sayesinde bu oyunların kalitesi her geçen gün daha iyi olmaktadır. Frontier Developments şirketinde güncel olarak 560’dan fazla çalışan kişi bulunmaktadır. Şirket aktif olarak deneyimli ve güçlü adayları işe almaya devam etmektedir. Şirketin kurucusu olan David Braben, 1982 yılında The Seminal Game Elite’in ortak yazarlığını yaptığı oyunlarda daha fazla çalışmaya başladı.

Frontier, eleştirel beğeni toplayan ve türleri tanımlayan Cobra teknolojisi sayesinde eşsiz bir oyun çeşitliliği sağlamayı başardı. Belirli bir süre üst düzey kalitedeki farklı yayımlayıcı şirketlerle çalıştıktan sonra, yüksek kalitede ve yenilikçi bir şekilde oyunları kendileri yayımlamaya başladılar. Bilgisayar ve konsollar için yaratılmış ve pazar lideri olarak bilinen Frontier Developments şirketinin henüz piyasaya çıkmamış olan oyunları da bulunmaktadır. Bu piyasaya çıkmaya yaklaşan oyunlar üzerinde yapılan çalışmalar günümüzde hala devam etmektedir. Bu oyunlardan birisinin isimi Jurassic World Evolution 2’dir. 28 Temmuz 2017 tarihinde Tencent ismi verilen bir Çin yatırım şirketi Frontier Developments’ın %9 hissesini 17,7 milyon sterline satın aldı. Şirketin büyük bir kısmı hala David Braben’indir ve Frontier Developments şirketi gelişmelerine devam etmeyi planlamaktadır.

Aşağıdaki listedeki oyunlar ilgini çekiyorsa? Sakın durma o zaman! Hemen eTail üzerinden Frontier Developments Oyunları Satın Al!

 

Frontier Developments’ın Tarihi Nedir?

Frontier Developments sirketi 28 Ocak 1994 yılında İngiltere’de bulunan Cambridge Science Park’ta kurulmuş bir oyun geliştirme şirketidir. Bu şirketin CEO’sunun ismi David Braben’dir. Bu şirketin çıkarmış olduğu ilk oyun büyük ölçüde başarı sağlamıştır. Bu oyunun ismi Frontier: First Encounters’tır. Tek oyunculu olarak oynanan bu oyun uzay ticareti ve savaş simülatörü türündedir. Frontier Developments 2005 yılından 2011 yılına kadar olan sürede The Outsider oyununu geliştirmiştir. Ocak 2011 zamanlarında The Outsider oyununun planı büyük zarara uğradı ve yaklaşık 30 personel işten çıkarılmak durumunda kaldı. Şirket 2012 yılında oldukça başarılı olan Elite: Dangerous’u ortaya çıkarttı. Bu oyunun tamamı 16 Aralık 2014’te piyasaya sürüldü.

Frontier Developments, Dog’s Life, RollerCoaster ve Thrillville şirketleri beraber çalışarak pek çok oyun projesini hayata geçirdi. Ayrıca Frontier Developments şirketi Gromit Franchise ve Wallace için de farklı projeler tasarladı. 2008 yılında Nintendo WiiWare platformu için bir tanıtım başlığı olan Lostwinds’i piyasaya çıkardı. Metacritic üzerinde başlangıçta %81 puan, 2009 yılında ise %86 puan alarak büyük bir başarı sağladı. 12 Haziran 2018 tarihinde Jurassic World Evolution oyunu piyasaya sürüldü ve dünya çapında ilgi toplamayı başardı. 26 Temmuz 2017’de Frontier şirketi Frontier Expo 2017’yi duyurdu. Bu etkinlik Elite: Dangerous, Planet Coaster ve Jurassic World Evolution oyunlarına odaklanmış bir etkinliktir. Duyurulan bu etkinlik 7 Ekim 2017 tarihinde Londra’da gerçekleştirildi. 3 Haziran 2021’de 1998 sıra tabanlı oyun olan Warhammer Age of Sigmar oyununun bir sonraki serisinin çalışmalarının yapıldığı duyuruldu. Bu yeni Warhammer oyununun 2022 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

 

Frontier Developments’ın Oyunları Nelerdir?

Frontier Developments şirketi kendi başına ve başka şirketlerle ortaklık yaparak pek çok başarılı projeyi tamamlamıştır. Bu oyunlardan bazıları aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

Frontier Developments’ın En Bilinen Oyunu Nedir?

Frontier Developments şirketinin en çok bilinen oyununun ismi Elite: Dangerous’tur. Elite: Dangerous oyunu tek oyunculu ve çok oyunculu olarak oynanabilir. Elite: Dangerous’ın türü uzay ticareti ve savaşlarıdır. Bu oyunun yapımcısı ve yayımcısı Frontier Developments şirketidir.  Elite serisinin bir parçasıdır ve Cobra oyun motoru ile çalışır. Microsoft Windows, Xbox One ve Playstation 4 platformları için uygundur. Microsoft Windows için 16 Eylül 2014, MacOS için 12 Mayıs 2015, Xbox One için 6 Ekim 2015 ve Playstation 4 için 27 Haziran 2015 tarihlerinde piyasaya çıkmıştır. Oyun Frontier: First Encounters’tan yaklaşık olarak 45 yıl sonraki zaman diliminde geçmektedir. Oyuncular açık galakside az miktarda para ile bir uzay gemisinde oyuna başlarlar. Daha fazla para elde etmek için madencilik, keşif, ticaret, yolcu taşımacılığı ve korsanlık gibi faaliyetler yapabilirler.

Elite serisindeki çevrimiçi çok oyunculu özelliğe sahip olan ilk oyundur. Oyun ilerledikçe kazanılan para ile birlikte gemiler güçlendirilebilir veya daha güçlü gemiler satın alınabilir. Sanal galaksinin dinamik Gündüz-Gece döngüsü vardır ve yaklaşık olarak 400 milyar yıldız sistemi keşfedilebilir durumdadır. Oyuncular ticaret yapmak, yeni gemi satın almak ve gemileri silahlandırmak için galaksinin her yerinde bulunan uzay istasyonlarına gemilerini yerleştirebilirler. Elite: Dangerous oyunu Metacritic’ten 100 üzerinde 80 puan almıştır ve yorumlar genel olarak olumludur.

 

Frontier Developments Hangi Sistemlere Oyun Yayınlamıştır?

Frontier Developments şirketinin bazı oyunları ve bu oyunların hangi sistemler için uygun olduğu aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Frontier: First Encounters

1995 Nisan DOS, Windows, Linux, Mac OS X

  • RollerCoaster Tycoon

22 Mart 1999 Microsoft Windows

25 Mart 2003 Xbox

  • Wallace & Gromit in Project Zoo

3 Ekim 2003 Playstation 2

3 Ekim 2003 GameCube & Xbox

31 Ekim 2003 Microsoft Windows

  • Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit

7 Ekim 2005 Playstation 2, Xbox

2 Aralık 2005 Mobile

  • LostWinds

12 Mayıs 2008 Wii

21 Aralık 2011 iOS

24 Mart 2016 Microsoft Windows

  • LostWinds 2

9 Ekim 2009 Wii

10 Mayıs 2012 iOS

24 Mart 2016 Windows

  • Elite: Dangerous

16 Aralık 2014 Microsoft Windows

12 Mayıs 2015 macOS

6 Ekim 2015 Xbox One

27 Haziran 2017 Playstation 4

  • Jurassic World Evolution

12 Haziran 2018 Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One

3 Kasım 2020 Nintendo Switch

 

 

 

Paradox Interactive Nedir?
Paradox Interactive şirketi oyun geliştirici bir şirkettir. Paradox şirketi tarihsel temaya sahip olan strateji oyunlarını piyasaya sürmesi ile tanınm...
Hello Games Nedir?
Hello Games Guilford merkezli bir İngiliz video oyun şirketidir. Çok fazla ödüle sahip olan Joe Danger oyunlarının, devasa bir şekilde geniş kitlelere...