Hello Games Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Hello Games Nedir?

Hello Games Nedir?

Hello Games Guilford merkezli bir İngiliz video oyun şirketidir. Çok fazla ödüle sahip olan Joe Danger oyunlarının, devasa bir şekilde geniş kitlelere ulaşan No Man’s Sky’ın ve harika bir bulmaca macerası olan The Last Campfire’ın yaratıcıları olan Hello Games şirketi her geçen gün farklı konularda kendilerini geliştirmek için çabalamaya devam etmektedir. Bu şirket uygun olan kişileri ekibine dahil etmeye devam ediyor.

Başlangıçta bir fayans dükkanının üstündeki küçük bir odada dört kişi olarak başlayan bu ekip, komşularının internetlerini kullanarak çok fazla satan video oyunları geliştirmeye başladılar. No Man’s Sky oyununun başarısı ekibe güzel bir ofis ve fazlasıyla özgürlük sağladı. Bu sayede Hello Games şirketinin gelişimi oldukça hızlandı.

En iyi ve en indirimli Hello Games Oyunlar Satın Al ve eTail fırsatları ile tanış! 

  

Hello Games’in Tarihi Nedir?

Hello Games şirketi 2008 Şubat zamanlarında kurulmuştur. Bu şirketin kurucularının isimleri Sean Murray, Grant Duncan, Ryan Doyle ve David Ream’dır. Murray daha önceki zamanlarda Electronic Arts’ta çalışmaktaydı ve daha sonra bir oyun yapmak için kendi stüdyosunu kurmaya karar verdi. Hello Games şirketi 2010 yılında Development Ödülleri’nde En İyi Yeni Stüdyo ve En İyi Mikro Stüdyo ödüllerini kazanmayı başardı. Guardian tarafından en yenilikçi ve yaratıcı 100 şirket arasında gösterildi. Joe Danger oyununun başarısı şirketi Joe Danger 2: The Movie oyununu yapmaya sürükledi. Murray liderliğinde dört kişilik bir ekip No Man’s Sky oyununu geliştirdi. Bu oyun VGX 2013 Ödül Fuarı’nda tanıtıldı. 24 Aralık 2013 tarihinde yaşanan talihsiz bir su baskını sonucu şirketin donanımının çoğu kullanılamaz hale geldi fakat projelerin kodlarının büyük bir kısmı kurtarılabildi.

No Man’s Sky oyunu insanlara duyurulduğu gibi piyasaya çıkarılmadı. Beklenti karşılanmadığı için Hello Games şirketi insanlar tarafından vaat edilen özelliklerin eksikliğiyle suçlandı. Hello Games şirketi bu suçlamaları kabul etmedi. Çünkü şirket oyunu ne kadar sürede nasıl geliştireceklerini inşalara duyurmamıştı. İlerleyen zamanlarda şirket oyun üzerinde farklı güncellemeler yaptı ve söz verilen özelliklerin yerine getirilmesi sağlandı. Böylece şirket insanlar tarafından çok fazla övgüye tabi tutuldu. The Game Awards 2018’de şirket The Last Campfire oyununun piyasaya çıkacağını insanlara duyurdu. Hello Games şirketinde güncel olarak 26’dan fazla çalışan bulunmaktadır ve bu şirket çalışmalarına güncel olarak devam etmektedir.

 

Hello Games’in Oyunları Nelerdir?

Hello Games’in farklı şirketlerle veya kendi başına yapmış olduğu oyunlardan bazıları aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

Hello Games’in En Bilinen Oyunu Nedir?

Hello Games şirketinin en çok bilinen oyununun ismi No Man’s Sky’dır. Bu oyunun yapımcısı ve yayımcısı Hello Games şirketidir. No Man’s Sky oyunu tek kişilik veya çok kişilik olarak oynanabilir. No Man’s Sky oyununun türü aksiyon-macera ve hayatta kalmadır. Bu oyun Playstation 4, Microsoft Windows, Xbox One, Playstation 5 ve Xbox Series X/S platformları için uygundur. No Man’s Sky oyunu dört tane ana unsur etrafında inşa edilmiş bir oyundur. Bunlar savaş, ticaret, hayatta kalma ve keşiftir. Oyuncular 18’den fazla gezegen içeren açık dünya evreninin içerisinde özgürce dolaşabilirler. Her gezegenin kendine özel ekosistemi bulunur ve burada yaşayan yabancı türler oyuncuları savaşa veya ticarete dahil edebilir. Oyun içerisindeki ekipmanları güçlendirmek ve geliştirmek için kaynak madenciliği yapılabilir. Kaynak satın alma ve satma işlemleri, farklı üsler inşa ederek ve uzay gemisi filoları genişletme eylemleri oyuncuların oyun içerisinde ilerlemesini sağlar.

No Man’s Sky oyunu 2016 yılında karışık eleştirilere maruz kaldı. Bazı eleştirmenler yaratılmış olan evrenin teknik başarılarını överken, bazı eleştirmenler ise bu oyunun cansız ve tekrarlayıcı olduğu iddialarını ortaya attı. No Man’s Sky oyununun beklenenden daha fazla oyuncuya ulaşması ile birlikte güncellemeler konusunda geride kaldığı ortaya sürüldü. Bu oyun Metacritic’ten 100 üzerinden 61 puan aldı. Çoğu eleştirmen No Man’s Sky oyununu ‘’iyi fakat harika değil’’ olarak tanımladı. Windows sürümünün piyasaya çıkmasının ardından bu oyun Steam platformunda bir günde 212.000’den fazla eşzamanlı oyuncuya ulaştı.

 

Hello Games Hangi Sistemlere Oyun Yayınlamıştır?

Hello Games şirketinin çıkarttığı oyunlar ve bu oyunların sistemleri aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Joe Danger

8 Haziran 2010 Playstation 3

14 Aralık 2011 Xbox 360

24 Haziran 2013 Microsoft Windows

2 Eylül 2014 Playstation Vita

  • Joe Danger 2: The Movie

14 Eylül 2012 Playstation 3, Xbox 360, Windows, OS X, Linux, Playstation Vita

  • Joe Danger Infinity

9 Ocak 2014 iOS

  • No Man’s Sky

9 Ağustos 2016 Playstation 4, Microsoft Windows, Xbox One, Playstation 5, Xbox Series X/S

  • The Last Campfire

27 Ağustos 2020 iOS, Microsoft Windows, Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One

 

 

Frontier Developments Nedir?
Frontier Developments şirketi İngiliz bir video oyun geliştirici şirkettir. Bu şirket benzersiz sanatsal kaliteye sahip sürükleyici ve eğlenceli oyunl...
Milky Tea Studio Nedir?
Milky Tea Studio , bir video oyun geliştiricisi ve yayınlayıcısıdır. Uzun süredir sektörde var olan Milky Tea, birbirinden farklı oyunlarla kullanıcıl...