Paradox Interactive Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Paradox Interactive Nedir?

Paradox Interactive Nedir?

Paradox Interactive şirketi oyun geliştirici bir şirkettir. Paradox şirketi tarihsel temaya sahip olan strateji oyunlarını piyasaya sürmesi ile tanınmaktadır. Bu şirketin ortak hedefi, topluma saatlerce süren oyun keyfi ve sonsuz çeşitlilikte oyunlar sunmaktır. Dünya çapında tanınmış distribütörlerle çalışmaktadır ve bütün büyük dijital oyun indirme platformlarında bulunmaktadır. 10 milyondan fazla üye topluluğuna derin ve zorlu oyunları sunmaya odaklanmışlardır. Şirket günümüzde çalışmalarına devam etmektedir. Paradox Interactive tarih tabanlı video oyunlarında oldukça uzmanlaşmış bir şirkettir.

eTail üzerinden Paradox Interactive Oyunları Satın Al!

 

Paradox Interactive’in Tarihi Nedir?

Paradox Interactive 1999 yılında İsveç’in başkenti olan Stockholm’de kurulmuştur. Video oyunları üzerinde geliştirmeler yapan bir şirkettir ve CEO’sunun ismi Fedrik Wester’dir. 2019 yılı itibarı ile şirketin hasılatı 1,289,3 milyon kronadır. Ayrıca 2019 itibarı ile şirketin net geliri 374,1 milyon krona olarak hesaplanmıştır. Şirketin yeni stüdyosunun kurulmasıyla birlikte bağımsız geliştiriciler satın alınmaya başlandı. Şirket daha sonra en önemli stüdyo olan Paradox Development Studio da dahil olmak üzere dokuz tane geliştirme stüdyosuna sahip oldu. Diğer geliştiricilerin oyunları için yayıncı şirket olarak görev yapıyor. Paradox şirketi tarihsel temaya sahip olan strateji oyunlarını piyasaya sürmesi ile tanınmaktadır. Strateji oyunlarının yanında rol yapma ve yönetim simülatörü gibi farklı türlerdeki oyunları da piyasaya sürmüştür. Genellikle indirilebilir sürüm piyasaya çıktıktan sonra oyunu geliştirmeye devam ederler.

Başlangıçta Paradox şirketi Target Games olarak çalışmalara başladı. 1999 yılında iflasa kadar giden Target Games şirketi daha sonra Paradox Entertainment’a dönüştü. 2000 ve 2003 yılları arasında farklı birçok büyük strateji oyununu piyasaya çıkarmayı başardı. 2003 yılında dijital oyun platformu olan Steam’in piyasaya çıkarılmasından sonra şirket indirebilir içerikleri farklı dijital pazarlarda insanlara sundu. 2006 yılında Paradox on Demand isimli bir dijital vitrini ortaya çıkardı. Daha sonra çıkarılan dijital vitrinin ismi GamersGate olarak değiştirildi. 2013 yılında ise şirket 100’den fazla çalışana ulaşmıştı ve farklı yeni ofisler kurmayı başardı. 31 Mayıs 2016 tarihinde PDX sembolü altında ticaret başlattılar. İlk fiyat teklifi hisse başına 3,96 ABD dolarıydı. Wester şirketin hisselerinin %33’ünü elinde tutmaya devam ederken, Spiltan şirketi hisselerin %30,5’ine sahipti. 2018 yılında şirketteki çalışan sayısı yaklaşık olarak 300 civarındaydı. 2017 yıllık gelirde %24 artış sağlandı. Wester’in yerine 2018 yılında Ebba Ljungerud geçti. 1 Eylül 2021 tarihinde şirketin ileri zamanlardaki stratejisiyle uyuşmadığını belirten Ljungerud yönetim kurulundan istifa ederek yerini tekrar Wester’a bıraktı. Şirket düzenli olarak gelişmeye devam etmekte ve büyümektedir.

 

Paradox Interactive’in Oyunları Nelerdir?

Paradox Interactive şirketinin şahsi oyunlarından ve başka firmalar ile yaptığı oyunlardan bazıları aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

Paradox Interactive’in En Bilinen Oyunu Nedir?

Paradox Interactive şirketinin en bilinen oyununun ismi Crusader Kings III’tür. Bu oyun Paradox Development Studio tarafından geliştirilmiştir ve Paradox Interactive tarafından yayınlanmıştır. Bu oyun tek oyunculu ve çok oyunculu olarak oynanabilir. Crusader Kings III oyununun türü büyük strateji ve rol yapmadır. Crusader Kings III oyununun yönetmeninin ismi Henrik Fahraeus’tur. Oyun Windows, MacOS ve Linux platformları için 1 Eylül 2020 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Bu oyun Microsoft Windows, macOS, Linux, Xbox Series X/S ve Playstation 5 için uygundur. Crusader Kings II’nin bir devamı olan bu oyunda strateji oldukça önemlidir. Oyuncular başlangıç tarihi olarak 867’yi veya 1066’yı seçebilirler. Fakat oyunu 1453’e kadar oynamak mümkündür. Oyun içerisinde bulunan karakterler 3D olarak tasarlanmıştır. Oyunun genetik sistemi karakterlerin bazı özelliklerinin torunlara aktarılmasını sağlar. Karakterlerle beş farklı yaşam tarzından biri seçilebilir. Her yaşam tarzının karakterlerin becerilerini geliştirmeyi sağlayan üç beceri ağacı vardır. Oyunun haritası Crusader King II’deki haritadan çok daha ayrıntılı bir şekilde yaratılmıştır. Oyuncular, yaylı tüfekler ve süvariler içeren birlikler oluşturmak için farklı silah arkadaşlarını işe alabilirler. Oyun strateji üzerine kurulu olarak ilerler ve gelişir. Crusader Kings III oyunu Metacritic’ten 100 üzerinden 91 puan almıştır. Bazı eleştirmenler bu oyunun mükemmel bir strateji oyunu olduğunu söyler. Şirket Crusader Kings III oyununu piyasaya çıktıktan sonra 1 ay içerisinde 1 milyondan fazla kopya satmıştır.

 

Paradox Interactive Hangi Sistemlere Oyun Yayınlamıştır?

Paradox Interactive şirketinin piyasaya sunduğu oyunlar ve bu oyunların hangi sistemler için uygun olduğu aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

  • Stellaris

9 Mayıs 2016 Linux, macOS, Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One

  • Europa Universalis IV 2013

13 Ağustos 2013 Linux, MacOS, Microsoft Windows

  • Crusader Kings III 2020

1 Eylül 2020 Micosoft Windows, Linux

  • Crusader Kings II 2012

14 Şubat 2012 Microsoft Windows

24 Mayıs 2012 OS X

14 Ocak 2013 Linux

  • Pillars of Eternity 2015

26 Mart 2015 Windows, OS X, Linux

29 Ağustos 2017 Xbox One, Playstation 4

  • Cities: Skylines 2015

10 Mart 2015 Windows, MacOS, Linux

21 Nisan 2017 Xbox One

15 Ağustos 2017 Playstation 4

13 Eylül 2018 Nintendo Switch

  • Tyranny

10 Kasım 2016 Microsoft Windows, OS X, Linux

 

Düşük Sistem Gereksinimli 5 Oyun (2023)
Sizler için düşük sistem gereksinimli en iyi hikayeli oyunları derledik....
Frontier Developments Nedir?
Frontier Developments şirketi İngiliz bir video oyun geliştirici şirkettir. Bu şirket benzersiz sanatsal kaliteye sahip sürükleyici ve eğlenceli oyunl...