Free Fire Karakterleri ve Özellikleri - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Free Fire Karakterleri ve Özellikleri

Free Fire Nedir ve Nasıl Oynanır?

Garena Free Fire oyunu 23 Ağustos 2017 tarihinde piyasaya çıkmış ve çok oyunculu olarak oynanabilen bir battle royale oyunudur. Free Fire oyunu Android ve iOS platformları için uygundur. Oyunun yapımcı şirketinin ismi 111dots Studio ve yayınlayan şirketin ismi de Garena’dır. Free Fire oyunu Unity oyun motoru ile çalışır. 2019 yılında dünya çapında en çok indirilen mobil oyun olmayı başarmıştır. 2021 ağustos ayında oyunun günlük aktif kullanıcı sayısı 150 milyonu geçerek rekor kırdı. 2021 yılına gelindiğinde ise oyun 4 milyar doların üzerinde bir kazanç sağladı. Free Fire’ın grafiksel olarak geliştirilmiş bir sürümü olan Free Fire Max, 28 Eylül 2021’de piyasaya sürülmüştür.

Free Fire oyunu bir battle royale oyunu olduğu için, oyuncular diğer oyuncuları öldürmek için harita içerisinde silah ve teçhizat arayışındadır. Oyun bir adaya paraşütle atlayan 50 oyuncuyla başlar. Oyun süresi ilerledikçe bu oyuncu sayısı da azalır. Oyuncular bu ada haritası üzerinde istedikleri yerlere atlamakta özgürdürler. Yerde bulunabilen tıbbı ekipman, silahlar, el bombaları ve diğer eşyalar oyuncunun tercihine göre toplanmalıdır. Düşmanlar öldürüldüğü zaman çantalarından eşyalar alınabilir. Böylece oyuncunun oyun içerisinde gelişmesi daha kolay olur. Zaman ilerledikçe oyun haritasındaki güvenli alan bölgesi giderek azalır. Oyunun sonlarına doğru güvenli alan bölgesi oldukça küçülür ve sona kalan oyuncular mecbur olarak savaşmak zorunda kalır. Ayakta kalan son oyuncu veya takım oyunun kazananı olur.

Oyun içerisinde farklı karakterler bulunur ve bu karakterlerin de kendilerine özel özellikleri vardır. Yaklaşık olarak güncel karakter sayısı 43 civarındadır ve bu sayı güncellemeler ile birlikte artmaktadır. Aşağıda oyuncular tarafından popüler olarak kullanılan karakterlerden bazıları liste halinde verilmiştir.

god-of-war-figurine

Garena Free Fire 530 + 53 Diamond

₺ 161,49

  • Wukong
  • Alvaro
  • Skyler
  • Clu
  • Jota
  • Captain Booyah/K
  • Dj Alok
  • Chrono
  • A124
  • Kelly

Wukong (Camouflage)

Free Fire oyuncularının bazı durumlarda maçı kazanabilmek için kirli oynaması gerekir. Bu da düşmanları şaşırtarak, yakalayarak ve tepki vermeden önce onları öldürerek yapılabilir. Keskin nişancılar bu konuda oldukça başarılıdır. Pusuya yatarak düşmanların hareketlerini izlerler. Wukong karakteri sayesinde ise farklı bir taktik izlenebilir. Bu karakter ile kılık değiştirmek mümkündür. Kamuflaj yeteneği ile birlikte Wukong on saniye boyunca bir çalıya dönüşebilir. Fakat dönüşüm sırasında %40’a varan bir hareket hızı azalması olur. On saniye başlangıçta kısa bir süre gibi gözükse de usta oyuncuların rakiplerini alt edebilmesi için gayet yeterli bir süredir. Wukong karakteri Free Fire oyununda oynanan popüler karakterlerden birisidir.

Free Fire Wukong

Jota (Sustained Raid)

Jota karakterinin oyun tarzı tamamen farklıdır. Oyunu esasen dikkatli bir şekilde karmaşaya sürükler. Sürekli Baskın yeteneği sayesinde bir düşmana vurulduğu zaman az miktarda HP kazanmak mümkün olur. Bu sayede uzun süren savaşlar gerçekleştirilebilir. Çatışmalarda öncü olarak saldıran kişi olmaktansa arka taraftan çatışmaya katılan üçüncü bir kişi olmak Jota karakterinin vazgeçilmezidir.

Free Fire Jota

Chrono (Time Turner)

Free Fire gibi battle royale oyunlarında savaşmak yerine oyuncuların kendi hayatlarını koruması daha önemlidir. Fazla sayıda iyileştirici bileşene sahip olmak oyuncuların sona kalmasına yardımcı olur. Zaman yolculuğu yapan Chrono, yeteneklerini güçsüz ve zayıf durumda olanlara yardım etmek için kullanır. Combat-wise isimli yeteneği ile 600 hasara karşı savunma yapabilir ve aynı zamanda bu yetenek Chrono’ya %10 kadar hareket hızı artışı sağlar. Tank rolünü seven ve takımını korumak için savaşan kişilerin tercih ettiği bir karakterdir.

Free Fire Chrono

Kelly (Dash)

Free Fire oyununun hızlısı olarak bilinen Kelly, rakiplerini geride bırakmak için hızlı zekasını ve atletik yapısını kullanır. Battle Royale oyunlarında zor durumlarda rakipleri geride bırakabilmek oldukça önemlidir. Kelly karakterinin yeteneğinin ismi Dash’tir. Bu yetenek kullanıldığı zaman karaktere oldukça fazla hız sağlar. Rahat bir şekilde savaşlara girmek ve kritik durumlarda savaş noktasından kaçmak Kelly karakterinin rahatlıkla yapabileceği bir iştir.

Free Fire Kelly  

Clu (Tracing Step)

Saldırıya yatkın olan oyuncular genellikle rakiplerini hareket ettirmek için avlanır. Clu bu tarzda oynayan oyuncular için yaratılmıştır. Çünkü Clu’nun yeteneği etrafında hareket eden düşmanları izlemeyi sağlar. Bu yeteneğin ismi Tracing Step’tir. Yetenek kullanıldıktan sonra 50 metrelik bir yarıçap içerisindeki ayakta olan bütün rakiplerin yeri haritada gözlemlenebilir.

Free Fire DJ Alok

DJ Alok (Drop The Beast)

Battle royale türündeki oyunlarda bir savaştan diğerine geçerken takımın iyileşme süresi oldukça kritik bir noktadır. Takım tam olarak iyileşmeden başka bir savaşa girerse kazanmakta zorlanabilir. DJ Alok karakterinin yeteneği olan Drop The Beat, takım arkadaşlarını ve oyuncuları on saniye boyunca saniyede 5 HP iyileştirir. Aynı zamanda onlara %15 hareket hızı artışı sağlayan beş metrelik bir bölge oluşturur. Destek rolünde oynamayı seven oyuncuların DJ Alok karakterini tercih etme olasılığı fazladır.

Free Fire Captain Booyah

Captain Booyah/K (Master of All)

Free Fire oyununu diğer battle royale oyunlarından ayıran en önemli özelliklerden biri EP kavramıdır. Oyuncular iyileştirme eşyalarına sahip olmadan EP sayesinde zamanla canlarını yenilerler. Captain Booyah karakterinin Master of All Ability yeteneği sayesinde EP toplamı 50 puan daha kazanır ve karakterin EP’sini 250’ye kadar yükseltmek mümkün olur. Jiu-Jitsu modunda altı metre içerisindeki bütün müttefikler EP dönüşüm oranında %500 artış ve Psikolojik modda ise müttefikler saniyede 3 EP kadar iyileşebilir.

Free Fire Skyler

Skyler (Riptide Rhythm)

Kasvet Duvarları, Free Fire oyunundaki inanılmaz savunma kaynaklarıdır. Düşmanları öldürebilmek için Kasvet Duvarlar’ını geçmek gerekir. Fakat Skyler oynayan oyuncular için bu durum oldukça basitleşir. Riptide Rhythm yeteneği sayesinde 50 metre içerisindeki beş adet Kasvetli Duvarı yok etmek ve sonik bir patlama oluşturmak mümkündür. Ayrıca Skyler oyuna bir Flood Wall yerleştirdiği zaman 4 HP geri kazanır.

god-of-war-figurine

Garena Free Fire 1080 + 108 Elmas

₺ 322,99

League of Legends Nilah
Riot Games'in tespitlerine göre League of Legends içerisinde kırbaç kullanan şampiyon yoktu. Nilah karakteri böyle doğdu....
Moba Terimleri Rehberi (Tüm Oyunlara Özel Terimler) - 2023
Moba türündeki oyunların popülerliğinin artması ile birlikte ortaya moba terimleri çıkmıştır. Oyuncular tarafından genellikle üretilen bu terimler oyu...