Free Fire Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Free Fire Nedir?

Free Fire Nedir?

Free Fire, 111 Dots Studio tarafından geliştirilen ve Garena tarafından yayımlanan bir Battle Royale oyunudur.

Android ve IOS işletim sistemleri için yayımlanan Garena Free Fire, günlük 80 milyondan fazla oyuncusuyla mobil cihazlarda en çok oynanan Battle Royale oyunlarından biridir.

Garena Free Fire, en fazla 50 oyuncuyla oynanan bir oyundur. Her bir oyuncu, adanın üzerinde dolaşan bir uçakta başlarlar ve oyuncular, adanın istedikleri bir bölümüne atlayarak oyuna başlayabilirler.

Oyunun amacı, en son hayatta kalan kişi olmaya çalışmaktır. Oyuncular bulundukları alandan silah, zırh ve mühimmat toplayarak hayatta kalma becerilerini geliştirirler ve oyunun kazananı olmak için haritanın diğer bölgelerine giderek rakiplerini öldürmeye çalışırlar.

god-of-war-figurine

Garena Free Fire 1080 + 108 Elmas

₺ 325,33

Free Fire Yapımcısı Kimdir?

Garena Free Fire'ın kurucusu ve sahibi Forrest Xiaodong Li'dir. Çin doğumlu ve Singapurlu milyarder bir iş insanıdır.

Forrest Xiaodong Li, aynı zamanda “Garena” adlı oyun yayımlama şirketinin de sahibidir.

12 yıl önce Singapur’da kurulan Garena şirketi Point Blank, Arena of Valor ve Heroes of Newerth gibi popüler PC ve mobil oyunlarının da bazı ülkelerdeki yayımcılığını üstlenmektedir.

 Şirketin diğer oyunlarını şöyle sıralamak mümkündür;

  • Black Shot

  • Mstar

  • Lost Saga

  • Vindictus

  • Headshot

  • Fifa Online 3

  • DD Tank

  • Rising Force Online

Free Fire Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Garena Free Fire, 2017 yılında Android ve IOS platformlar için piyasaya çıkmıştır.

Düşük ve orta segment telefonlar için geliştirilen oyun, PUBG Mobile’a oldukça benzemesiyle eleştirilerin odağı olmuştu ancak bu eleştiriler, oyunun gelişimini ve yükselişini gölgelemedi.

2017’den bu yana oyuncu sayısını katlayan ve Google Play Store’da en çok indirilen oyunlar arasında yer alan Free Fire, on milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapmaktadır ve popülerliğini günümüzde de korumaktadır.

Free Fire 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Free Fire oyununda, 450 milyon kayıtlı kullanıcı bulunmaktadır ve 2021 yılı itibariyle kayıtlı kullanıcıların 80 milyonu oyuna günlük olarak giriş yapmaktadır. Günlük 80 milyon oyuncu ile, Google Play Store’un en çok oynanan mobil oyunları arasındadır ve ödüllere sahiptir.

Oyunun, Google Play Store’da 2021 yılı itibariyle 91 milyondan fazla oylaması bulunmaktadır ve 1 milyardan fazla kez indirilmiştir.

Free Fire Ücretli Midir?

Free Fire isimli Battle Royale oyunu, iOS ve Android platformlarında yer alan uygulama marketlerinden ücretsiz olarak indirilebilmektedir. Yani; oyuna kaydolmak, oyunu indirmek ve oyunu oynayabilmek için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir.

Fakat bilinmelidir ki Garena Free Fire, oyun içi bir mağazaya sahiptir ve bu mağazadan elmas karşılığında oyunda kullanılan eşyalar satın alınabilmektedir. Genellikle kozmetik ürünler tercih edilmektedir.

Free Fire Oynayarak Para Kazanılır Mı?

Garena Free Fire’da elde edilen hiçbir öğe, gerçek para karşılığında alınamaz ya da satılamaz. Oyuncular, oyuna kaydoldukları esnada kullanıcı sözleşmesiyle bu kuralı kabul ederler. Gerçek parayla hesap alım/satım işlemi yapanların hesapları sınırsız süreyle engellenir.

Free Fire oynayarak para kazanmak mümkün değildir.

Free Fire Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Free Fire’ı Google Play Store ya da Apple App Store mağazaları üzerinden indirmeye çalışan bir kullanıcı, oyunun 17 ve üzeri yaştaki oyuncular için uygun olduğu hakkında bir uyarı mesajı almaktadır. Birçok oyun için yaş sınırı 13 veya 15 olsa da, bu sınır Free Fire için 17 ve üzeri olarak belirlenmiş durumdadır.

17 yaşından büyük olan herkes, yasal olarak Garena Free Fire oynamakta özgürdür.

Free Fire Nasıl İndirilir?

Garena Free Fire, şu an için sadece Android ve iOS işletim sistemine sahip mobil cihazlarda yer almaktadır.

Bu nedenle Garena Free Fire indirmek için yapılması gereken şey, sahip olduğunuz işletim sistemine ait olan uygulama mağazasına girmek ve arama çubuğuna Garena Free Fire yazmaktır. Böylece oyunun indirme sayfasına erişebilir ve oyunu telefonunuza ya da tabletinize indirebilirsiniz. Garena Free Fire; Android cihazlar için Google Play Store ve iOS cihazlar için Apple App Store mağazalarından indirilebilmektedir.

Free Fire Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Garena Free Fire’ı oynamak için gereken sistem gereksinimleri Android ve iOS cihazlar için ayrı olarak belirtilmiştir.

Eğer bir Android cihaza sahipseniz; Android sürümünüzün 4.1 veya daha üst bir sürüm olması gerekmektedir. Eğer bir iOS cihaza sahipseniz; iOS sürümünüzün 9.0 veya daha üst bir sürüm olması gerekmektedir. Ayrıca mobil cihazlarınızda en az 1.1 GB boş alan bulunması ve en az 2 GB RAM’e sahip olmanız gerekmektedir.

Free Fire Telefonda Oynanır Mı?

Free Fire, aslen mobil cihazlar için tasarlanmış bir Battle Royale oyunudur. Bu nedenle Garena Free Fire’ı oynamak isteyen telefon ve tablet kullanıcıları oyunu rahatlıkla indirebilir ve oynayabilir.

Android Emülatör aracılığıyla PC üzerinde de oynamak mümkündür.

Free Fire Nasıl Oynanır?

Garena Free Fire’da bir oyun, en fazla 50 oyuncudan oluşmaktadır. Bu oyuncular haritada istedikleri yerde doğabilmekte ve karakterlerini güçlendirmek için istedikleri kadar malzeme ve silah alabilmektedir. Birçok Battle Royale oyunundan alışık olduğumuz gibi Free Fire’da da karakterler gökyüzünde uçmakta olan bir uçakta yer almaktadır ve istedikleri zaman uçaktan atlayarak, istedikleri bölgelere gidebilmektedirler.

Böylelikle her oyuncu farklı bölgelere inmekte, farklı stratejiler uygulamaktadır. Çevrede yer alan ve işe yarayan eşyalar toplanırken, aynı zamanda bölgedeki düşmanlara karşı da tetikte olunmalıdır. Harita her geçen dakika küçülmektedir ve oyuncuların amacı, bu küçülen haritayı yağmalamak, karakterlerini güçlendirmek, rakiplerini öldürerek elemeye çalışmak ve yaşayan son kişi olmayı başarmaktır. Oyun sonunda hayatta kalmayı başaran sonuncu kişi veya grup, oyunun galibi sayılmaktadır.

Free Fire Oyununun Konusu Nedir?

Free Fire, oynanması hızlı bir aksiyon-macera Battle Royale oyunudur. Bir hikayesi bulunmamaktadır. Oyunun hikayesi yerine, oyun içerisinde seçilebilen her bir karakterin kimliği bulunmaktadır. Karakterleri şöyle sıralamak mümkündür;

  • D-Bee: Sokak dansçığı ve müzik sanatçısıdır.

  • Xayne: Atlettir.

  • Skyler: Bir eğlence şirketi CEO’sudur.

  • Chrono: Başka bir evrenden gelen ödül avcısıdır.

  • K: Jiujitsu uzmanıdır.

  • Jai: SWAT askeridir.

  • Luqueta: Futbolcudur.

  • Hayato: Efsanevi bir samuraydır.

  • Moco: Hacker’dır.

  • Steffie: Graffiti sanatçısıdır.

  • Misha: Yarışçıdır.

  • Andrew: Polistir.

  • Kelly: Okulun en popüler kızıdır!

  • Laura: Özel ajandır.

  • Rafael: Kiralık katildir.

  • Alok: Dünyaca ünlü DJ’dir.

  • Clu: Özel ajandır.

  • Wolfrahh: İnternet yayıncısı ve E-Spor oyuncusudur.

  • Kapella: Pop sanatçısıdır.

  • Nikita: Profesyonel özel korumadır.

  • Olivia: Hemşiredir.

  • Ford: Donanmada sıradan bir askerdir.

  • Shani: Hurdalıkta çalışan bir mühendistir.

  • A124: Modern teknolojiyle geliştirilmiş bir robottur.

  • Notora: Motosiklet çetesi üyesidir.

Oyuna başlamadan önce karakterlerden birini seçerek başlayabilir ve her birine has yetenekleri kullanabilirsiniz.

Free Fire Diamonds Nedir?

Free Fire Diamonds, oyun içi mağazada yer alan eşyaları satın almak için kullanılan bir para birimidir. Bu para birimi, sadece oyun içerisinde yer almaktadır ve başka hiçbir amaçla kullanılmamaktadır. Free Fire Diamonds ile karakterinizi güçlendirecek eşyalar, daha güzel görünmenizi sağlayacak aksesuarlar satın alabilirsiniz.

Free Fire Diamonds Nasıl Alınır?

Free Fire Diamonds’ı satın almanın en güvenilir yolu e-pin sitelerini tercih etmektir. 

Günümüzde oldukça popüler olan ve bu nedenle çok sayıda kullanıcı tarafından tercih edilen e-pin siteleri, Free Fire Diamonds satın almak için en uygun yoldur. Bu sitelere giriş yaptıktan sonra istediğiniz sayıda elmas satın alabilirsiniz.

Hemen Free Fire Diamonds Satın Al ve eTail'in fırsatlarından faydalan!

Razer Gold Nedir ve Onunla Neler Satın Alınabilir? (2023)
Razer Gold, dünya çapındaki oyuncular için tasarlanmış, oyun dünyasında popüler olan Razer markası tarafından desteklenen sanal bir kredi sistemidir....
Apex Legends Nedir? (2023)
Apex Legends, Respawn Entertainment tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan, oynaması ücretsiz bir battle royale nişancı oyun...