Fortnite Sistem Gereksinimleri | Fortnite Kaç GB? (2023) - Sistem Gereksinimleri - eTail Blog
Fortnite Sistem Gereksinimleri | Fortnite Kaç GB? (2023)

Fortnite Sistem Gereksinimleri | Fortnite Kaç GB? (2023)

Fortnite, Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilen, Epic Games tarafından 25 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanan bir tür nişancı video oyunudur. Oyun, 4 kişiye kadar eşli oynanışa sahip bir görev yapma oyunudur. Dünya çapında Battle Royale oyun türüyle iç içe bütünleşmiş, adını herkese duyurmayı başarmış bu oyun mümkün olduğu kadar çok oyuncunun Savaş Otobüsü'ne binip oynamaya başlayabilmesi için çok farklı çeşitlerdeki PC donanımlarında iyi çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Fortnite oyununun tüm sistem gereksinimleri bilgilerine detaylı rehberimizden ulaşabilir, hangi bilgisayarda nasıl oynayabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

eTail üzerinden Fortnite V-Bucks Satın Al!


god-of-war-figurine

Fortnite 10 USD - 1000 V-Bucks

₺ 338,12

Fortnite Kaç GB?

Fortnite için minimum 26 GB kadar depolama alanı gerekiyor. Ancak yenilenerek gelen güncellemelerin sonucunda oyunun versiyonu da artacağından, daha fazla depolama alanı gerekebilir. Oyunun özelliklerini kullanmaya devam etmek için, en güncel sürümü kurmak önemlidir. Oyun yakın zamanda Unreal Engine 5 oyun motoruna geçiş yaptığı için yeni gelecek olan güncellemeler ile boyutun artması kaçınılmaz.

 

Fortnite Kaç GB Ekran Kartı İster?

Epic Games, 2023 yılı için geçerli olacak şekilde minimum 2GB veya 4GB ekran kartı gerektiğini belirtiyor. Fakat oyunu akıcı bir şekilde; kasmadan, donmadan ve FPS sıkıntıları olmadan rahat bir şekilde oynamak isterseniz 8GB veya üzeri ekran kartları öneriliyor.

 

Fortnite Ne Kadar RAM kullanır?

Oyunun çalışması ve bir şekilde oynanabilmesi için Epic Games minimum 4GB ram kullanılmasını belirtiyor. Ama oyunun akıcı ve kasma, donma vs. problemleri olmadan oynanması için 8GB ram tavsiye ediliyor. Destansı kalite hazır ayarlarını kullanmak isteyenler için ise 16GB veya üzeri ram gerekiyor. 

 

Fortnite İçin Kaç GHz İşlemci Gerekir?

Fortnite, minimum şekilde çalışmak için Core i3-3225 3.3 GHz işlemciye gereksinim duyuyor. Fakat oyunu akıcı ve rahat bir şekilde oynamak isterseniz Core i5-7300U 3.5 GHz, AMD Ryzen 3 3300U veya eşdeğeri öneriliyor.

 

Fortnite İçin Hangi İşletim Sistemi Kullanılır?

Hem Microsoft Windows hem de macOS işletim sistemlerini destekleyen Fortnite oyununu oynamak için Windows 7/8/10 64-bit veya macOS Mojave 10.14.6 işletim sistemleri öneriliyor.

 

Windows 8 Fortnite Kaldırır Mı?

Epic Games’in resmi web sitesinde Fortnite için 64-bit olmak şartıyla Windows 7 ve üzeri her bilgisayarın oyunu kaldıracağını belirtiliyor. macOS işletim sistemi için ise Mojave 10.14.6 sürümleri öneriliyor.

 

Fortnite 32 Bit Destekliyor Mu?

Maalesef Fortnite oynamak için yalnızca 64-bit bilgisayarlar destekleniyor. Güncel olarak oyun sektörünün standardı 64 Bit mimari olarak biliniyor. O yüzden bilgisayarınızı güncel tutmanızı öneriyoruz.

 

Fortnite Kaç GB SSD istiyor?

Yapımcı firma Epic Games, Fortnite oyunu için 20 GB kadar boş bir depolama alanı istiyor. Fakat bu sayı, oyuna gelen güncellemeler ve yenilikler ile değişebilir. O yüzden biz sizlere aşağı yukarı 30 GB kadar boş bir depolama alanına sahip olmanızı öneririz. Bu depolama alanının SSD olması zorunlu değil, lakin oyunu SSD depolama alanına kurduğunuzda daha hızlı yükleme süreleri ve açılış süreleriyle karşılaşmanız mümkün.

 

Hangi Bilgisayar Fortnite Kaldırır?

Yapımcı firma Epic Games, Fortnite'ı PC'de en iyi şekilde oynamak için aşağıda belirtilen sistem özelliklerine sahip olmanızı önerir. Unutmayın, spesifik olarak Fortnite kaldırması için tasarlanan bir bilgisayar bulunmuyor. Gerekli sistem özelliklerine sahip her bilgisayarda Fortnite oynamanız mümkün.

Fortnite Sistem Gereksinimleri

Epic Games, Fortnite'ı rahatlıkla oynayabilmenizi sağlayacak sistem gereksinimlerini her geçen gün güncellemeye devam ediyor. Yeni nesil grafik motoruna geçiş yapılmasıyla birlikte değişen sistem gereksinimleri ise şu şekilde belirtiliyor;

Fortnite Minimum Sistem Gereksinimleri;

  • Ekran Kartı: Intel HD 4000; Intel Iris Pro 5200
  • İşlemci: Core i3-3225 3.3 GHz
  • Bellek: 4 GB RAM
  • İşletim Sistemi: Windows 7/8/10 64-bit veya Mac OS Mojave 10.14.

Fortnite Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri;

  • Ekran Kartı: Nvidia GTX 960, AMD R9 280 veya eşdeğeri DX11 ekran kartı
  • Ekran Kartı Belleği: 4 GB VRAM
  • İşlemci: Core i5-7300U 3.5 GHz, AMD Ryzen 3 3300U veya eşdeğeri
  • Bellek: 8 GB RAM veya üzeri
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit

Fortnite Destansı Kalite Hazır Ayarlar İçin Sistem Özellikleri;

  • Ekran Kartı: Nvidia GTX 1080, AMD Radeon RX 5700 XT veya eşdeğeri bir ekran kartı
  • Ekran Kartı Belleği: 8 GB veya üzeri VRAM
  • İşlemci: Intel Core i7-8700, AMD Ryzen 7 3700x veya eşdeğeri
  • Bellek: 16 GB veya üzeri RAM
  • Sabit Disk: NVMe SSD
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit

Ayrıca bir not: Fortnite artık Mac'teki Nvidia ekran kartlarını desteklemiyor. Bu konudaki güncellemeleri Epic Games üzerinen takip edebilirsiniz.

 

Steam Oyun İadesi Nasıl Yapılır 2023?
Steam oyun iadesinin nasıl yapılacağı ve koşulları hakkında tüm bilgilere web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz....
Minecraft Karakter (Skin) Yapma Rehberi - En İyi Siteler 2023
Minecraft karakter yapma rehberimize web sitemizden ulaşarak skin yapma ile ilgili tüm bilgileri inceleyebilirsiniz....