Epic Games Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Epic Games Nedir?

Epic Games Nedir?

Epic Games Kuzey Carolina merkezli bir video oyunu yapım ve geliştirme şirketidir. Ayrıca en popüler bir oyun motorlarından biri olan Unreal Engine'nın da yapımcısıdır.

 

Epic Games Ne İşe Yarar?

Epic Games platformu insanlara kolay bir kullanım sunar. Birbirinden farklı türdeki oyunlara göz atmak ve onları satın almak bu platform sayesinde gerçekleşir. Genellikle insanlar Epic Games nedir, ne işe yarar gibi sorular sorarlar. Bu soruların cevapları birçok kez detaylı bir şekilde açıklanmıştır. Epic Games’in içerisinde ücretli oyunların yanında para ödemeden indirip oynayabileceğiniz ücretsiz oyunlar da vardır. Ayrıca herhangi bir oyunu arkadaşınız için satın alıp ona hediye edebilirsiniz. Epic’in topluluk kısmına videolar, ekran görüntüleri, kılavuzlar ve indirebilir içerikler yükleyebilirsiniz. Böylece diğer kullanıcılara da yardımcı olabilirsiniz. Oyunların bilgileri tek bir sayfada detaylı olarak kullanıcılara sunulur. Buna ek olarak oyun içinden görsellere göz atıp, oyunun fragman videosunu izleyebilirsiniz. Oyun satın almayı en kolay hale getiren şey onun hakkında detaylı araştırma yapabilmektir.

 

Epic Games’in Faydaları Nelerdir?

Epic Games sayesinde eski yıllarda kullanılan oyun kutuları ortadan kalktı. Bu dijital platform ile birlikte oyun çağı tamamen değişti. Artık her şey daha kolay ve ulaşılabilir. Aşağıda Epic Games’in faydaları ile ilgili bazı bilgiler bulunmaktadır.

  • Epic Games sayesinde artık CD kutularının kaplayacağı yeri düşünme devri kapanmıştır.
  • Bu platformda her şey dijital olarak gerçekleştiği için oyunlar kaybolmaz.
  • Herhangi bir şekilde oyun CD’si zarar görmez çünkü bilgilerin hepsi online bir bulut üzerine kaydedilmiştir.
  • Epic Games oyunları normal konsol oyunlarına göre çok ucuzdur.
  • Epic hesabınıza farklı bir bilgisayarda giriş yaptığınızda sahip olduğunuz bütün oyunları o bilgisayarda da görebilirsiniz.
  • Bilgisayarınız bozulduğu zaman bu platformu yeni bilgisayara yüklemek tüm oyunların geri gelmesini sağlar.
  • Seyahat etmek istediğiniz zaman oyunları yanınızda taşımak zorunda kalmazsınız.
  • Oyun satışları tam zamanlı olarak devam etmektedir, istediğiniz saatte bu platforma girerek oyun satın alabilirsin

 

Epic Games Nasıl Kullanılır?

Her şeyden önemlisi Epic Games tamamen ücretsiz bir platformdur ve Epic Games sitesinde bir üyelik oluşturmak ve bu platformu bilgisayarınıza indirmek için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Bu platformu kullanmak için bilgisayarınıza indirip kurduktan sonra hesabınıza giriş yapmanız gerekir. Daha sonra karşınıza Ana Sayfa, Mağaza, Kütüphane ve Unreal Engine sekmeleri çıkar. Ana Sayfa kısmında Epic Games’in ana sayfasını görürsünüz. Karşınıza indirimdeki oyunlar, ücretsiz oyunlar, yeni çıkanlar, en popülerler vs. şeyler çıkar. Mağaza kısmına girerek oyunları inceleyip buradan satın alabilirsiniz. Kütüphane kısmında sizin sahip olduğunuz oyunlar gözükür. Unreal Engine kısmında ise Unreal Engine için gelen yeni güncellemeler, ek dosyalar, yenilikler vs. çıkar. Unreal Engine bir oyun yapma platformudur. Oyun geliştiriciler için harika bir editördür.

 

Epic Games Kullanıcı Hesabı Nasıl Açılır?

  • Epic Games hesabı oluşturmak için öncelikle Epic’in kendi sitesine bir web tarayıcısı ile girmeniz gerekir. Daha sonra sitenin sağ üst kısmında bulunan ‘’Giriş Yap’’ kısmına tıklayın.
  • Ardından hesabınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. E-posta adresinizi yazdıktan sonra onaylamanız için sizlere bir mail gelecek. Bu maili onayladıktan sonra karşınıza hesap adı ve parola belirleme sayfası gelecektir.
  • Epic Hesap Adı kısmına bu platforma giriş yaparken kullanmak istediğiniz kullanıcı adını girmeniz gerekir. Parola seçimini Epic Games’in istediği koşullara göre seçtiğiniz zaman artık hesabınız tamamen aktif olacaktır. Epic Games uygulamasından giriş yaparak oyunlara göz atmaya başlayabilirsiniz

 

Epic Games’e Üye Olmak Ücretli Midir?

Epic Games platformuna üye olmak tamamen ücretsizdir. Herhangi bir tarayıcı kullanarak Epic Games resmi sitesi üzerinden herhangi bir ücret ödemeden hesabınızı oluşturabilirsiniz. Ücretsiz bir platform olması kullanıcılar açısından çok olumlu bir özelliktir. Bu özellik kullanıcı sayısının da hızla artmasını sağlar.

 

Epic Games’te Yaş Sınırı Var Mıdır?

Epic Games platformunu kullanabilmek için kullanıcıların yaşının en az 13 olması gerekir. Ancak ebeveynlerin doğru yönlendirmesi ve kontrolü ile birlikte küçük çocuklar için uygun oyunlar bulunabilir.

 

Epic Games Nasıl İndirilir?

Epic Games’i indirebilmek için öncelikle bir web tarayıcısı yardımı ile epicgames.com/store/tr/ adresine gitmeniz gerekir. Daha sonra sayfanın sağ üst kısmında bulunan ‘’Epic Games'i İndir’’ butonuna basarak bilgisayarınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Bu platformu yükleyebilmek için gerekli minimum sistem gereksinimleri aşağıda verilmiştir.

 

  • İşletim Sistemi: Windows 7 veya üzeri, macOS 10.10 veya üzeri
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo veya AMD Athlon 2x2
  • RAM: 2 GB
  • Ekran kartı: DirectX 9.0c Uyumlu GPU; NVIDIA Geforce 7800 (512 mb) veya AMD Radeon HD 4600 (512 MB)/Intel HD 4000
  • Depolama: 1,5 GB

 

Epic Games’te Nasıl Oyun Alınır?

  • Epic Games'te oyun satın almak oldukça basittir. Öncelikle satın aldığınız oyunların bir yerde depolanabilmesi için bir hesaba ihtiyacınız var. Hesap oluşturup Epic Games’i bilgisayarınıza yükledikten sonra Mağaza kısmında oyunları görebilirsiniz. Daha sonra buradan istediğiniz oyunu bulmanız gerekiyor.
  • Daha sonra beğendiğiniz oyunun üzerine tıklayın. Karşınıza fiyatlar çıkar. Buradan satın almak istediğiniz ürünün hemen sağ tarafında bulunan ‘’Şimdi Satın Al’’ butonuna tıklayın.
  • Satın alma işlemlerini gerçekleştirdikten sonra oyunu yükleyip kurulumunu yapabilirsiniz. İyi eğlenceler!

 

Epic Games’te Alınan Ürün İade Edilir Mi?

Epic Games platformu üzerinde oyunlar ve ürünler satın alma tarihinden itibaren 14 gün içinde iade edilebilir. Ancak ürünü ve oyunu 2 saatten fazla oynamamış olmanız gerekir.

 

Rage 2 Nedir?
Rage 2, Avalanche Studios ve ID Software şirketi tarafından geliştirilmiş birinci şahıs nişancı oyunudur....
Death Stranding 2 mi Geliyor?
Death Stranding 2 mi Geliyor?, Bazı söylentilere göre Hideo Kojima piyasaya yeni bir oyun sürme peşinde ve bu oyunu da Xbox'a özel yayınlanmayı düşünü...