Rage 2 Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Rage 2 Nedir?

Rage 2 tek kişilik birinci şahıs nişancı oyunudur. Avalanche Studios ve id Software tarafından geliştirilen oyunun yayıncısı ise Bethesda Softworks’tür. Oyun, 2011 yılında çıkış yapan Rage isimli oyunun devamı niteliğindedir. Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One ve Stadia platformları için geliştirilen oyunun motoru ise APEX oyun motorudur. Game Informer’dan 10 üzerinden 7 puan alan oyun Metacritic’ten ise ortalama yorumlar almıştır.

Rage 2 oyunu piyasaya ilk çıktığı hafta Birleşik Krallık bölgesinde en çok satan oyun oldu. Days Gone oyununu satışlarda geride bıraktı. Rage 2’nin Playstation 4 sürümünün Japonya’da ilk kez ortaya çıktığı hafta 12,146 kopyası satıldı ve en çok satan oyun oldu.

Rage 2 Yapımcısı Kimdir?

Rage 2 oyununun yapımcısı Avalanche Studios Group ve id Software'dir. Avalanche Studios Group 2003 Mart zamanlarında Stockholm, İsveç’te kurulmuştur. Şirketin kurucu isimleri Linus Blomberh ve Christofer Stunberg’dir. Avalanche Studios Group açık dünya tipi geliştirme projelerine odaklanmış bir şirkettir ve projeleri kendi oyun motoru olan Apex ile geliştirir. Şirketin güncel çalışan sayısı ise 320'den fazla olarak biliniyor. CEO’sunun ismi Pim Holfve ve COO’sunun ismi ise Fredik Sjöö’dür. Avalanche Studios Group’un diğer ürünleri Just Cause serisi, theHunter serisi, Mad Max ve Renegade Ops’dur.

Id Software ise 1991 yılında Mesquite, Teksas’da kurulmuş bir şirkettir. Id Software, FPS türünün öncüsü olan obir şirket olarak bilinir ve 200’den fazla çalışanı vardır. Şirketin CEO’sunun ismi Todd Hollenshead’dir. Kurucuların isimleri ise John Romero ve John Carmack’dir. Teknolojinin gelişmesinden yararlanarak oluşturdukları 3 boyutlu grafik motorları ile kendilerini bütün dünyaya duyurmayı başarmışlardır ve birçok oyunun yapımına yardım etmişlerdir.

Rage 2

Rage 2 Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Rage 2 id Software ve Avalanche Studios şirketlerinin ortak geliştirdiği bir oyundur. Mayıs 2018 tarihleri sırasında Walmart Canada’nın kendi web sitesindeki video oyunları bölümünde Rage 2 oyununu da içeren devam oyunu söylentileri ortaya çıktı. Bethesda şirketi ilerleyen günlerde Walmart ile etkileşime geçti ve bu da devam oyununun varlığını doğruladı.

Bethesda 14 Mayıs 2018 tarihinde Rage 2'ye ait bir teaser fragmanını ve 15 Mayıs 2018 tarihinde oyunun kendi fragmanını resmi olarak açıkladı. Oyun 14 Mayıs 2019’da Microsoft Windows, Xbox One ve Playstation 4 için piyasaya sürüldü. Daha sonrasında 26 Eylül 2019 tarihinde ise Rise of Ghosts ismi verilen bir genişletme paketi oyunculara duyuruldu.

Rage 2 Ücretli Midir?

 

Rage 2, Steam platformu üzerinde oynanabilen ücretli bir oyundur ve Steam platformu üzerindeki güncel fiyatı 199,00 TL’dir. Rage 2 – Deluxe Edition paketi ise güncel olarak 299,00 TL’ye satılmaktadır. Bu oyunun Steam CD Key’lerini farklı internet sitelerinden satın almak mümkündür. Satın alınan ürün kodu Steam platformunda aktif edildikten sonra oyun Steam Kütüphane kısmına gelir.

Rage 2

Rage 2 Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Rage 2 kıyamet sonrası zamanda savaşan bir adamın rolünün üstlenildiği birinci şahıs nişancı oyunudur. Oyun içerisinde mutant yaratıklar ve insanlarla savaşılır. Oyunda çeşitli tabancalar, makineli tüfekler, farklı türde silahlar ve el bombaları kullanılır. Ayrıca oyun içerisindeki savaşlarda fazla miktarda kan vardır ve bazı silahlar düşmanların parçalanmasına bile yol açabilir. Bir sahnede oyuncuların bir cesedin bağırsakları arasında eşya araması gerekir. Bunlar gibi çocukları kötü etkileyebilecek etkenler nedeniyle oyuna belirli bir yaş sınırı getirilmiştir. Rage 2 oyununu 17 yaşında veya daha büyük olan kişiler oynayabilir.

Rage 2 Nasıl İndirilir?

Rage 2'yi indirmek Steam sayesinde oldukça basit ve anlaşılırdır. Bu oyunu bilgisayara indirebilmek için öncelikle bir Steam hesabına sahip olmak gerekiyor. Steam hesabına giriş yapıldıktan sonra Mağaza kısmındaki arama bölümüne ‘’Rage 2’’ yazılır. Daha sonra açılan sayfadan oyun satın alınır. Satın alma işleminden sonra oyun Steam’de sol üst kısımda bulunan Kütüphane bölümüne gelir. Kütüphane bölümünden oyuna tıklanır ve açılan bölümde ‘’İNDİR’’ seçeneğine tıklanır. Daha sonra Rage 2 oyunu bilgisayara otomatik olarak indirilir ve kurulur.

Rage 2

Rage 2 İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Rage 2 oyununu oynamak için gerekli minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aşağıda liste halinde verilmiştir.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

  • İşletim Sistemi: Win7, 8.1, or 10 (64-Bit versions)

  • İşlemci: Intel Core i5-3570 or AMD Ryzen 3 1300X

  • Bellek: 8 GB RAM

  • Ekran Kartı: Nvidia GTX 780 3GB or AMD R9 280 3GB

  • Depolama: 50 GB kullanılabilir alan

 

Önerilen Sistem Gereksinimleri:

 

  • İşletim Sistemi: Win7, 8.1, or 10 (64-Bit versions)

  • İşlemci: Intel Core i7-4770 or AMD Ryzen 5 1600X

  • Bellek: 8 GB RAM

  • Ekran Kartı: Nvidia GTX 1070 8GB or AMD Vega 56 8GB

  • Depolama: 50 GB kullanılabilir alan

 

Rage 2 Nasıl Oynanır?

Rage 2 oyununda oyuncular kıyamet sonrası zamanda bulunan açık dünyayı özgür bir şekilde keşfedebilirler. Bu oyun içerisinde oyuncular Walker isimli bir karakteri yönlendirirler. Walker karakterinin cinsiyeti, becerileri ve kıyafetleri değiştirilebilir. Walker, kanat çubuğu ismi verilen ve düşmanlara hasar verip geri dönebilen bir silahı kullanabilir. Ayrıca farklı ateşli silahlar ve aletler de kullanır.

Oyuncular Walker’ın yeteneklerini Nanotrit altyapılı güçlerle geliştirebilirler. Overdrive ismi verilen bir mod sayesinde oyuncular Walker’ın silahlarının daha fazla hasar vermesini sağlayabilir. Oyunda ilk Nanotritler savaş verimliliğini arttırmak için kullanılır. Oyunda kamyonlar, arabalar ve çeşitli savaş araçları vardır ve oyuncular bu çeşitli araçları kullanabilir.

W, A, S ve D tuşları ile karakter haraket ettirilir, ‘’Shift’’ tuşu hızlı koşmayı sağlar ve ‘’Space’’ tuşu zıplamak için kullanılır. ‘’R’’ tuşu silahın mermisini yenilemek için ve ‘’Q’’ tuşu silahın mermisini değiştirmek için kullanılır. ‘’C’’ ile karakter yere eğilir. ‘’M’’ tuşu haritaya ulaşmayı ve ‘’I’’ tuşu envanteri göstermeye yarar. Araç içerisinde ‘’Space’’ tuşu ile fren yapılır ve ‘’Shift’’ tuşu ile nitro kullanılır. Ayrıca ‘’X’’ ile korna çalmak mümkündür. Silahları kullanırken nişan almak için farenin sağ tuşu ve ateş etmek için ise farenin sol tuşu kullanılır.

Rage 2

Rage 2 Oyununun Konusu Nedir?

Oyuncular, Rage 2 oyununda asteroit 99942 Apophis tarafından zarar gördükten sonra tehlikeli yaratıkların bulunduğu dünyada hayatta kalmak için mücadele eden Walker’ı kontrol ederler. İnsanlığın büyük bir kısmı kıyametten sonra ölmüştür. Bundan dolayı ortaya yeni yerleşimler ver farklı gruplar çıkmıştır. Otorite ismi verilen bir grup kendilerini yeni askeri güç olarak ilan etmişlerdir. Oyun eski Ark sakinleri ve onların torunları tarafından oluşturulan Vineland’de başlıyor.

Vineland Abadon mutant orduları tarafından saldırıya uğramıştır ve Walker’ın evlatlık teyzesi de bu olaylar sırasında öldürülmüştür. Walker karakterinden Gunbarrel’in eski gücünü tekrar kazanmasına yardım etmesi ve Marshall’ın gönderdiği Gulo’yu geri alması istenir. Farklı olaylar sonrasında Walker yetki karargahına sızarak Hançer Projesinin son aşamasını başlatır. General Cross’u taklit ederek bileşiğe giren Walker daha sonra gerçek general tarafından fark edilir ve aralarında bir savaş ortaya çıkar. Bu oyunun hikayesi bu şekilde devam eder ve gerçekten oldukça ilgi çekicidir.

Rage 2 Kaç Saat Sürüyor?

İçerisinde ana görevler harici birçok farklı yan görev barındıran Rage 2, tüm görevleri tamamlamak isterseniz 20 ila 25 saat arasında bir sürede tamamlanabiliyor.

Rage 2 Online Var Mı?

Yapımcı şirket Avalanche Studios "en iyi tek oyunculu deneyimi yaratmaya odaklanmak" amacıyla oyuna herhangi bir multiplayer co-op/online modu getirmemeye karar verdi.

Rage 2 Türkçe Mi?

13 dil desteği bulunan oyunun desteklediği diller arasında Türkçe bulunmuyor.

Rage 2 Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Rage 2 benzeri oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Rage

  • Mad Max

  • Just Cause 4

  • Wolfenstein: Youngblood

  • Metro Exodus

  • Far Cry: New Dawn

  • Days Gone

  • Doom Eternal

  • Generation Zero

Little Nightmares Nedir?
Little Nightmares oyunu Tarsier Studios tarafından geliştirilen ve Bandai Namco Entertainment tarafından yayınlanan bir bulmaca/korku/macera oyunudur....
Epic Games Nedir?
Epic Games Kuzey Carolina merkezli bir video oyunu yapım ve geliştirme şirketidir....