En İyi Savaş Oyunları Nelerdir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En İyi Savaş Oyunları Nelerdir?

Savaş oyunları, kapsam olarak oldukça geniştir. Kimi savaş oyunları direkt olarak savaşı ve tarihsel olayları ele almakta, kimi savaş oyunları ise kurgusal olarak iki takımın karşılaşmasını konu almaktadır.

Savaş oyunlarının birçoğu strateji oyunu olsa da, bir kısmı FPS, yani Shooter oyunudur. Günümüzde aktif olarak en çok oynanan savaş oyunları, hiç şüphesiz FPS oyunlarıdır. Popüler FPS oyunlarına örnek olarak ValorantCall of DutyCounter-Strike, Titanfall 2 gösterilebilir. Popüler savaş oyunlarına örnek olarak ise Defcon, Valiant Hearts: The Great War, Days of War gibi oyunlar gösterilebilir.

Oyun sektöründeki en popüler oyunlar, genellikle savaş ile FPS temalı oyunlardır ve günümüzde de bu popülerlik artarak devam etmektedir.

Defcon

Soğuk savaş döneminde geçen ve nükleer silahları konu alan bağımsız bir strateji oyunu olan Defcon, 1983 yılında yayınlanan Wargames isimli filmden ilham alınarak tasarlanmıştır.

Oldukça zor bir oynanışa sahiptir ve bu nedenle oyuna yeni başlayan oyuncuların birçoğunu zorlamaktadır. 29 Eylül 2006’da çıkışını yapan Defcon’un geliştiriciliğini ve dağıtımcılığını, bağımsız bir oyun geliştirme şirketi olan Introversion Software üstlenmiştir. Steam üzerinden yaklaşık olarak 1 milyon kopya satma başarısı gösteren oyun, bu zamanlarda günlük ortalama 50 oyuncu sayısına erişmektedir.

Defcon sistem gereksinimleri ise PC için;

  • Windows 98 ya da üstü bir işletim sistemi

  • Pentium III ya da üstü bir işlemci

  • NVIDIA GeForce 2 veya AMD Radeon 7000 ya da üstü bir ekran kartı

  • 1 GB RAM

En İyi Savaş Oyunları Nedir

Valiant Hearts: The Great War

Birinci dünya savaşını konu alan tarihsel bir macera oyunu olan Valiant Hearts: The Great War, gerçek hayatta yaşanan olaylardan ve yazılan mektuplardan ilham alınarak tasarlanmış bir savaş oyunudur.

Oyun bir Alman askeri, Fransız bir savaş esiri, Amerikalı bir gönüllü, Belçikalı bir hemşire ve başarısız bir İngiliz pilot olmak üzere 5 ayrı kişinin hikayesine odaklanmaktadır. Valiant Hearts: The Great War, PC, PS3, PS4, Xbox 360 ve Xbox One platformlarında yer almaktadır.

24 Haziran 2014’de çıkışını yapan oyunu Ubisoft Montpellier geliştirirken, dağıtımcılığını ise Ubisoft üstlenmiştir. Tüm platformlarda 3 milyondan fazla kopya satma başarısı göstermiştir. Günlük olarak ortalama 400 oyuncu tarafından oynanmaktadır. Valiant Hearts: The Great War’ı; PC için Steam, Epic Games Store, Ubisoft Store mağazalarından, konsollar için ise konsolların kendilerine ait mağazalarından satın alabilirsiniz.

Valiant Hearts: The Great War sistem gereksinimleri ise PC için;

  • Windows XP ya da üstü bir işletim sistemi

  • Intel Pentium IV 630 veya AMD Athlon64 3000+ ya da üstü bir işlemci

  • NVIDIA GeForce 8800 GT veya AMD Radeon HD2900 XT ya da üstü bir ekran kartı

  • 2 GB RAM

En İyi Savaş Oyunları Nedir

Valorant

MMOFPS türünün en popüler yapımlarından birisi olan ve her geçen gün yeni bir rekor kıran Valorant, beşer kişilik iki takımın karşılaştığı, bir tarafın saldırdığı ve bir tarafın savunduğu, oyun içerisinden silahların, zırhların ve yeteneklerin satın alınabildiği bir oyundur. Valorant’ta her oyun toplam 25 tur sürmektedir ve 13 tur kazanan takım, oyunu da kazanmış sayılmaktadır.

2 Haziran 2020’de çıkışını yapan Valorant’ın geliştiriciliğini ve dağıtımcılığını Riot Games üstlenmiştir. Riot Games’in yaptığı açıklamaya göre aylık olarak 14 milyon hesabın oyuna giriş yaptığı bilinmektedir. Yine de, oyunun günlük 2 milyondan fazla oyuncuya eriştiği düşünülmektedir.

Valorant, oynaması ücretsiz bir oyundur ve oyun içerisinde yer alan kozmetik amaçlı aksesuarlar hariç ücret ödenmesi gereken bir şey bulunmamaktadır. Valorant sistem gereksinimleri ise PC için;

  • Windows 7, Windows 8 ya da Windows 10 işletim sistemi

  • Intel Core i3-4150 veya AMD A8-7650K ya da üstü bir işlemci

  • NVIDIA GeForce GT 730 veya AMD Radeon R5 240 ya da üstü bir ekran kartı

  • 4 GB RAM

En İyi Savaş Oyunları Nedir

Call of Duty

Dünyanın en popüler FPS oyunlarından birisi olan Call of Duty, 2003’den bu yana oyuncuların gözdesi olmayı başarmış bir savaş oyunudur.

Her oyunu ile oyuncuları kendisine çekmeyi başaran Call of Duty serisi, son olarak 13 Kasım 2020’de Call of Duty: Black Ops Cold War isimli bir oyun ile serisi çıkartmıştır.

Bunun haricinde Call of Duty, oldukça hızlı şekilde yükselen mobil pazarı da ihmal etmemiş ve 1 Ekim 2019’da Call of Duty: Mobile isimli bir mobil oyun yayınlamıştır. İlk ayında 150 milyon kez indirilen oyun, aynı süre içerisinde 55 milyon dolar gelir elde etmiştir. Yine de, Call of Duty, genel olarak PC ve konsol versiyonlarındaki oyunları ile bilinmektedir. Son olarak 13 Kasım 2020’de yayınlanan Call of Duty: Black Ops Cold War, Treyarch ile Raven Software ortaklığı ile geliştirilmiştir.

Her iki şirket de, başlangıçta bağımsız birer stüdyo olsalar da, günümüzde Activision tarafından satın alınmıştır ve sadece Activision için çalışmaktadırlar. Dağıtımcılığı Activision tarafından üstlenilen Call of Duty: Black Ops Cold War, tek oyunculu, eşli oyunculu ve çok oyunculu olmak üzere üç ayrı oyun tarzına sahiptir.

Açıklanan resmi bir rakam olmasa da, oyunun yaklaşık olarak aylık 10 milyondan fazla oyuncu tarafından ziyaret edildiği tahmin edilmektedir.

Şu an için PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series S ve Xbox Series X platformlarında oynanabilen oyun, PC’de sadece BATTLENET platformu üzerinden satılmaktadır. Call of Duty: Black Ops Cold War sistem gereksinimleri ise PC için;

  • Windows 10 işletim sistemi

  • Intel i3-4340 veya AMD FX-6300 ya da üstü bir işlemci

  • NVIDIA GeForce GTX 670 veya AMD Radeon HD 7950 ya da üstü bir ekran kartı

  • 8 GB RAM

Call of Duty

Counter Strike

Henüz başlangıçta bir Half-Life modu olan, sonrasında Valve’ın satın almasıyla birlikte bir oyuna dönüşen Counter-Strike, 2000’den günümüze birçok oyun ile sektördeki en popüler ve en başarılı oyunlar arasında yerini almayı başarmıştır.

Genel olarak, belirli sayıda oyunculara sahip olan takımların karşılıklı çatışmasını konu alan Counter-Strike, bomba kurma ve rehine kurtarma gibi farklı oyun türlerine sahiptir.

Daha önce Counter-Strike (2000), Counter-Strike: Condition Zero (2004) ve Counter-Strike: Source (2004) isimleriyle farklı oyunlar halinde karşımıza çıkan seri, son olarak 21 Ağustos 2012’de yayınlanan Counter-Strike: Global Offensive ile oyuncuların beğenisini toplamayı başardı. Türkiye’de 1.5 ve 1.6 olarak anılan Counter-Strike, asıl olarak 2000 yılında çıkışını yapan Counter-Strike isimli ana oyunun güncellenmiş versiyonlarıdır.

CS sırasıyla, 1.1, 1.2, 1.3, 1.4 ve oldukça fazla ilgi çeken 1.5 ile 1.6 versiyonlarını 2000 ile 2003 seneleri arasında yayınlamıştır. Popüler FPS oyununun geliştiriciliğini ve dağıtımcılığını Valve üstlenmiştir. Serinin son oyunu olan Counter-Strike: Global Offensive, PC, Mac, Linux, Playstation 3 ve Xbox 360 platformları için yayınlansa da, oyuncu kitlesinin neredeyse yüzde 95’i PC oyuncularıdır. Sadece PC versiyonunun 100 milyondan fazla sattığı düşünülen oyun, aylık ortalama 25 milyon oyuncu tarafından oynanmaktadır.

Counter-Strike: Global Offensive sistem gereksinimleri ise PC için;

  • Windows 7 ya da üstü bir işletim sistemi

  • Intel Core 2 Duo E6600 veya AMD Phenom X3 8750 ya da üstü bir işlemci

  • NVIDIA GeForce 7300 GT ve eş değeri ya da üstü bir ekran kartı

  • 2 GB RAM

Counter Strike

Titanfall 2

Titanfall 2, 28 Ekim 2016’da çıkışını yapan bir aksiyon oyunudur. Titanfall 2, serinin ilk oyunu olan Titanfall’un ardından geliştirilmiştir. Titanfall 2, Electronic Arts tarafından Respawn Entertainment’a geliştirilmiştir ve dağıtımcılığını Electronic Arts üstlenmiştir.

Oldukça çevik olan ve neredeyse her yere erişebilen titanların yönetildiği oyun, oynanış olarak rakip takımı ortadan kaldırmaya odaklanmıştır. İlk oyunda tek oyunculu modun bulunmaması nedeniyle Titanfall 2’ye eklenen tek oyunculu mod, oyuncular tarafından olumlu eleştiriler almayı başarmıştır. PC, PS4 ve Xbox One için piyasaya sürülen oyun, aylık olarak ortalama 100 binden fazla oyuncu tarafından oynanmaktadır.

Titanfall 2 sistem gereksinimleri ise PC için;

  • Windows 7, 8, 8.1 ya da 10 işletim sistemi (64-bit)

  • Intel i3-6300t ve eş değeri ya da üstü bir işlemci

  • NVIDIA GTX 660 veya AMD Radeon HD 7850 ya da üstü bir ekran kartı

  • 8 GB RAM

Titanfall 2

Days of War

İkinci dünya savaşını konu alan bağımsız bir aksiyon oyunu olan Days of War, 26 Ocak 2017 tarihinde çıkışını yapmıştır. Çoklu oyunculu yani MMO türünde bir oyundur ve diğer oyuncularla eş zamanlı olarak çevrimiçi oynanılabilir. Driven Arts tarafından geliştirilen ve yine Driver Arts tarafından dağıtımcılığı üstlenilen oyun, Unreal Engine 4 kullanılarak geliştirilmiştir. Şu an için PC, Playstation ve Xbox platformlarında aktif olan Days of War, yaklaşık olarak aylık 2 bin kişi tarafından oynanmaktadır. 30 Ocak 2020’de büyük bir güncelleme ile yenilenen ve günümüze uygun hale getirilen Days of War’ın yeni versiyonu Steam üzerinden satın alınabiliyor. Days of War sistem gereksinimleri ise PC için;

  • Windows 7 ya da üstü bir işletim sistemi

  • Intel i5-2500K ve eş değeri ya da üstü bir işlemci

  • NVIDIA GTX 560 veya AMD Radeon HD 7850 ya da üstü bir ekran kartı

  • 4 GB RAM 

Days of War

Playstation Nedir?
Playstation, bir video oyunu konsoludur. Ayrıca Playstation Sony tarafından geliştirilen bir video oyun serisidir....
Knight Online Nedir? (2023)
Knight Online, Mgame tarafından geliştirilen Güney Kore merkezli bir MMORPG oyunudur....