Auroch Digital Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Auroch Digital Nedir?

Auroch Digital Nedir?

Auroch Digital şirketi bir oyun geliştirme şirketidir ve Games Workshop, Steve Jackson Games ve Modiphius Entertainment gibi şirketlerle birlikte çalışarak masa oyunlarının dijital oyunlara uyarlanmasını sağlar. Ayrıca bu şirket gerçek dünyanın sorunlarıyla ilgili ve bu sorunlarla ilgilenen oyunlar yapma konusunda uzmanlaşmıştır. Oyunların dışında Steam ile ortaklaşa yaptıkları dijital masa üstü festivali gibi çevrimiçi etkinlikler de düzenler.

Dünya çapında bilinen ve güncel olayları insanlara duyuran Game The News girişimini yönetmektedir. Bu girişim Endgame: Syria ve NarcoGuerra gibi projelerle de tanınmaktadır. Auroch Digital gerçek dünyayı oyun yolu ile dijitale bağlama konusuna tutkuyla sarılmış bir şirkettir. Gerçek dünyayla bağlantılı, bilimsel sorulara yer veren yönetim ve strateji oyunları üretmekle tanınır. Dijital masa oyunları tanımında gerçekten uzmanlık seviyesine ulaşmış bir şirkettir. Auroch Digital şirketi öğrenme ve büyüme olaylarına odaklanan bir kuruluş yapısına sahip, özenle seçilmiş ve yetenekli geliştirme becerilerine sahip bir ekip ile gelişimine devam etmektedir.

Auroch Digital Oyunları Satın Al ve hiç bilmediğin oyunları oyna!

 

Auroch Digital’in Tarihi Nedir?

Auroch Digital şirketi 2010 yılında İngiltere’nin Bristol şehrine kurulmuştur. Bu şirketin CEO’su Tomas Rawlings olarak bilinir. Tomas Rawlings 20 yılı aşkın süredir bilgisayar oyunları ve dijital medya üzerine uzmanlaşmış birisidir. Bridgwater Collage ve UWE’de teknoloji ve bilgisayar oyunları üzerine öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Uzmanlık alanları bilgisayar oyunları, video oyunları, sosyal oyun, oyun seviyesi tasarımı, danışmanlık ve oyun pazarlamadır. Auroch Digital şirketi tibbi araştırma alanında gerçek dünya bilimsel kullanımı olan bir oyun projesini ortaya çıkararak NESTA Boylam Ödülü’nü kazandı. Bu şirket doktorasını oyunlaştır projesini düzenledi.

Oyun geliştiricileri çalışmalarının bilimini oyunun biçimi ile açıklamak için doktora araştırmacılarıyla eşleştirildi. Uwe tarafından XX Game Jam’i üretmek için görevlendirilen bu şirket İngiltere’nin her noktasından geliştiriciye yer vererek büyük bir başarı sağladı. Ekim 2012 zamanlarında Auroch Digital şirketi bir geliştirme stüdyosu haline geldi. Bugün ise şirket mevcut IP’leri kullanarak farklı oyun şirketleri ile iş birliği içinde çalışmaktadır. Auroch Digital’in gelişmeye devam eden bir şirket olmasının yanında Gamedev topluluğunda lider bir stüdyo olarak bilinmektedir. Şirketin yıllık geliri yaklaşık 6,5 milyon dolar olarak bilinmektedir ve 45’ten fazla çalışanı bulunmaktadır.

 

Auroch Digital’in Oyunları Nelerdir?

Auroch Digital kendi başına ve başka kurumlarla birlikte çalışarak farklı oyun projelerinde büyük başarılar elde etmiştir. Auroch Digital’in piyasaya sunmuş olduğu oyunların bazıları aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

  • Mars Horizon - 2020
  • Dark Future: Blood Red States - 2019
  • Achtung! Cthulhu Tactics - 2018
  • The Colonists - 2018
  • Megaquarium - 2018
  • Ogre - 2017
  • Last Days of Old Earth - 2016
  • Chainsaw Warrior: Lords of the Night - 2015
  • NarcoGuerra - 2013
  • Chainsaw Warrior - 2013
  • Endgame: Syria - 2012

 

Auroch Digital’in En Bilinen Oyunu Nedir?

Auroch Digital şirketinin en çok bilinen oyununun ismi NarcoGuerra’dır. Bu oyunun ismi İspanyolca’da ‘’DrugWar’’ anlamına gelmektedir. Oyunun geliştiricisi GameTheNews şirketidir ve bu şirketi Auroch Digital yönetmektedir. NarcoGuerra oyunu Unity oyun motoru ile çalışır ve tek oyunculu strateji türünde bir oyundur. Haziran 2013 zamanlarında Android, PC, Mac, iPhone, iPod Touch ve iPad platformları için piyasaya çıkmıştır. Bu oyun devam eden uyuşturucu savaşını ve Meksika uyuşturucu savaşını ele almaktadır.

NarcoGuerra Meksika haritası üzerinde gerçekleşen ve Risk oyununa benzeyen bir strateji oyunudur. Harita polislerden veya kartellerden oluşan bölgelere ayrılmış tek bir devlet halinde oyuncunun karşısına çıkar. Bu bölgelerin her birinin içinde belirli sayıda birim bulunur. Bu birim sayısı ne kadar fazla ise o bölgeyle başka bir yere saldırmak veya bölgeyi savunmak daha kolay olur. Oyun içerisindeki bazı bölgeler oyuncunun elde tuttuğu süre boyunca ona ekstra bonuslar sağlar. Oyuncu diğer bütün rakipleri yenerek oyundan çıkarttığı zaman oyunu kazanmış olur. Bütün sahip olduğu bölgeleri düşmanlara kaybederse oyun kaybedilir. NarcoGuerra oyununda üç farklı mod bulunmaktadır ve bunlar hikaye, çatışma ve yerel çok oyunculudur. Hikaye modu tamamlandığı zaman çatışma modu açılır.

 

Auroch Digital Hangi Sistemlere Oyun Yayınlamıştır?

Auroch Digital şirketinin yayınladığı oyunlar ve sistemler aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

  • Mars Horizon  - (16 Haziran 2020 PS4, Nindento Switch, Microsoft Windows, MacOS, Xbox One)
  • Achtung! Cthulhu Tactics  - (4 Ekim 2018 Nintendo Switch, PS4, Microsoft Windows, Xbox One)
  • Dark Future: Blood Red States  - (18 Nisan 2019 Microsoft Windows)
  • The Colonists - (24 Ekim 2018 Nintedo Switch, PS4, Microsoft Windows, Linux, Xbox One)
  • Megaquarium  - (13 Eylül 2018 Nintendo Switch, PS4, Microsoft Windows, Linux, Xbox One)
  • Endgame: Syria - (12 Aralık 2012 Android, HTML5)
  • NarcoGuerra  - (23 Mayıs 2013 Android, iOS, Microsoft Windows, Mac OS)

 

 

 

 

Aspyr Media Inc. Nedir?
Aspyr şirketi Aspyr Media Inc. olarak bilinir ve bu şirket Windows platformu için olan oyunları Mac OS platformuna taşıma görevinde uzmanlaşmıştır. ...
Astragon Entertainment GmbH Nedir?
Astragon Entertainment simülasyon dağıtımı ve üretimi alanında uzmanlaşmış ve bilgisayar oyunlarını yayınlayan Alman bir şirkettir. ...