Astragon Entertainment GmbH Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Astragon Entertainment GmbH Nedir?

Astragon Entertainment GmbH Nedir?

Astragon Entertainment simülasyon dağıtımı ve üretimi alanında uzmanlaşmış ve bilgisayar oyunlarını yayınlayan Alman bir şirkettir. 15 Temmuz 2021 yılına kadar şirketin ismi Rondomedia olarak biliniyordu ve o zamanlar ortaklık sağladığı Sales & Services GmbH’nin bir yan kurumuydu. Temmuz 2021 zamanında iki şirket birleşerek Astragon Entertainment ismini aldı. Şirket başlangıçta çoğu oyunu bilgisayar için çıkarırken teknolojinin gelişmesi ile birlikte oyunların yeni sürümleri Playstation 4, Xbox One ve Nintendo Switch gibi farklı konsol platformlarına çıkmaya başladı. Oyunlar uzman dergiler tarafından oldukça eleştirilse de başarılı bir şekilde satılır.

Bus Simulator 18 oyununun 500.000’den fazla kopyası dünya çapında bilgisayar, Playstation 4 ve Xbox One platformları için satıldı. Astragon şirketi oyunları geliştirirken gerçekçiliğe odaklanır ve gerçekçi fiziksel koşulların yaratılmasına önem verir. Astragon Entertainment şirketinin oyunları geliştirme süresi 6 ile 24 ay arasında değişiklik gösterir. Bu şirket oyun içerisinde bulunan araçların ve makinelerin detaylı bir şekilde tasarlanması için uzmanlaşmaya devam etmektedir.

En iyi simulasyon oyunları Astragon'da. Astragon oyunları eTail'de! Astragon Entertainment Oyunları Satın Al!

 

Astragon Entertainment GmbH’nin Tarihi Nedir?

Astragon Entertainment şirketi 2000 yılında Almanya’nın Düsseldorf kentinde kurulmuştur. Bu şirketin CEO’ları Julia Pfiffer ve Tim Schmitz olarak bilinir. Astragon şirketinde 40’tan fazla çalışan bulunmaktadır ve bu şirket oyunlarla ilgilenmektedir. Şirket 2000 yıllarının başlangıcında Almanca konuşulan ülkelerde gündelik oyunlar satmak amacıyla Dirk Walner ve Andre Franzmann tarafından kuruldu.

Şirketin ilk bilinen simülasyonu 2005 yılında bir gemi simülatörü olarak piyasaya çıktı. Başarılarının devam etmesi ile birlikte Astragon şirketi 2010 yılında günlük simülasyonlar türünde piyasa liderlerinden biri olarak öne sürüldü. 2010 yılında Lara Ödülü ve 2019 yılında ‘’En İyi Simülasyon’’ için Gamescom Ödülü’nü aldı. 2017 yılında Dirk Walner şirketin yönetimini Julia Pfiffer ve Tim Schmitz’e devretti. Julia Pfiffer pazarlama ve satış uzmanı olarak ve Tim Schmitz ise ürün alanında uzman olarak bu şirketin sorumluluğunu yürütmektedir. 2019 yılı civarlarında Astragon Entertainment şirketinin merkezi Düsseldorf’a taşındı. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin başkentinde bulunan en büyük ikinci işveren şirket olarak bilinir. Bazı eleştirmenler Astragon şirketinin gündelik simülasyon oyunlarının basit ve kötü grafikli olduğunu söyler. Buna rağmen Astragon şirketinin oyunları genellikle en çok satanlar arasına girer ve bütçe oyunları için yazılım listelerinde çoğunlukla en üst sıralarda yer alır.

 

Astragon Entertainment GmbH’nin Oyunları Nelerdir?

Astragon şirketinin kendi başına veya başka şirketlerle ortak olarak piyasaya sürdüğü oyunların bazıları aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

 

Astragon Entertainment GmbH’nin En Bilinen Oyunu Nedir?

Astragon Entertainment şirketinin en bilinen oyunu 2010 yılında Almanya bütçe oyun pazarında büyük başarı gösteren çiftçilik simülatörü oyunudur. Bu çiftçilik simülatörü oyununun ismi Farming Simulator’dür ve bu oyunun türü teknoloji simülasyonu olarak bilinir. İsviçre ve Almanya’da en çok satan bilgisayar oyunlarından biri olmuştur. Buna ek olarak Fransa ve İngiltere’de de bir miktar popülerlik kazanmıştır.

Farming Simulator oyunu 2008 yılında piyasaya çıkmıştır ve Windows, Mac, Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, Playstation 4, PS Vita, Nintendo 3DS, iOS, Android, Google Stadia, Windows Phone, Nintendo Switch ve Commodore 64 platformları için uygundur. Bu oyunun geliştiricisi Giants Software ve yayınlayıcısı Astragon şirketidir. Oyun içerisinde birbirinden farklı iki adet mod bulunur. Bunlar kariyer modu ve görev modudur. Kariyer modunda oyuncular bir çiftliğin yürütülmesini ve geliştirilmesini üstlenir. Bu modda oyuncular çiftlikte farklı mahsuller üretirler ve bu ürünleri satarak para kazanırlar. Daha sonra kazanılan para ile farklı ürünler ve daha iyi eşyalar satın alınarak kariyer modu devam eder. Oyuncular görev modunda ise kargo teslim etme, tarlaları gübreleme ve çim biçme gibi görevleri belirli bir süre içerisinde tamamlar. Görev tamamlandıktan sonra ödül olarak para elde edilir. Görevleri hızlı tamamlamak oyunculara ekstra ödüller sağlar.

Farming Simulator oyunu tek oyunculu ve çok oyunculu olarak oynanabilir. Farming Simulator oyunu bir seriye sahiptir. 2008 yılında ilk oyunun çıkmasından sonra yaklaşık 14 farklı oyun zamanla piyasaya sürülmüştür. Farming Simulator 22 oyunu Steam platformunda bulunmaktadır ve DLC paketleri mevcuttur.

 

Astragon Entertainment GmbH Hangi Sistemlere Oyun Yayınlamıştır?

Astragon Entertainment şirketinin piyasaya çıkarmış olduğu oyunların farklı platformlar için hangi tarihlerde çıktığı aşağıda listelenmiştir.

 

  • Bus Simulator 21 (7 Eylül 2021 Microsoft Windows, Ps 4, Ps 5, Xbox One, Xbox Series X/S)
  • Constriction Simulator (2015 Microsoft Windows)
  • Fishing: Barents Sea (7 Şubat 2018 Microsoft Windows, Xbox One, Ps 4)
  • Street Cleaning Simulator (1 Haziran 2011 Microsoft Windows)
  • Black Sails: The Ghost Ship (22 Nisan 2010 Microsoft Windows)
  • Syberia: The World Before (10 Aralık 2021 Microsoft Windows, Ps4)

 

Auroch Digital Nedir?
Auroch Digital bir oyun geliştirme şirketidir ve Games Workshop, Steve Jackson Games ve Modiphius Entertainment gibi şirketlerle birlikte çalışır....
Valorant'a Nasıl Giriş Yapılır?
Valorant oyununda hesap açtıktan sonra Valorant oyunu, oyunun resmi sitesinden indirilir....