Assassin's Creed Odyssey Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Assassin's Creed Odyssey Nedir?

Assassin’s Creed Odyssey, Ubisoft Quebec tarafından geliştirilip Ubisoft tarafından yayınlanan üçüncü şahıs nişancı türünden bir video oyunudur. Aynı zamanda Assassin's Creed ana serisinin 10. ve toplam serinin 21. Oyunudur.

Onlarca oyuna erişmek için PC Oyunları kategorisini ziyaret edebilir, eTail'in size sunduğu fırsatlardan hemen faydalanabilirsiniz.

Assassin's Creed Odyssey Oyununun Yapımcısı Kimdir?

Assassin’s Creed Odyssey, dünyaca ünlü oyun şirketlerinden Ubisoft firmasına bağlı olan Ubisoft'un Quebec stüdyosu tarafından yapılmıştır.  Ubisoft, 12 Mart 1986 tarihinde Fransa’nın Carentoir şehrinde kurulmuştur. Ubisoft firmasının yaptığı diğer oyunlar genel olarak şu şekildedir:

  • Rainbow Six: Siege
  • Tom Clancy’s The Division 
  • Far Cry Primal 
  • Assassin's Creed Valhalla
  • For Honor

Assassin's Creed Odyssey Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Oyun sadece Japonya’da Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One ve Nintendo Switch için 5 Ekim 2018'de piyasaya sürüldü. Dünya çapında olan sürümü ise 2019'da çıktı.

Assassin's Creed Odyssey Oyun İçi Görsel

Assassin's Creed Odyssey Ücretli Midir?

Assassin’s Creed Odyssey, birbirinden farklı platformlarda oynanmaya uygun olan bir video oyunudur. PlayStation, XBOX ve PC için üretilen bu oyunu oynamak isteyen kişilerin belirli bir ücret karşılığında oyunu satın alması gerekmektedir. Farklı platformlarda satılmakta olan Assassin’s Creed Odyssey oyununun Standart Sürümünün ücreti şu şekildedir:

  • Epic Games: 269 TL
  • Steam: 269 TL
  • PlayStation Store: 599 TL
  • XBOX Mağaza: 600 TL

Ayrıca oyunun PlayStation, XBOX ve PC için CD versiyonu da satılmaktadır. Yukarıdaki fiyatlar indirimsiz halidir ve fiyatlar mağazalar tarafından sunulmakta olan indirimler doğrultusunda değişiklik gösterebilir.

Assassin's Creed Odyssey Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Assassin’s Creed Odyssey video oyunu içerisinde barındırdığı hikayeler ve konulardan dolayı yaş sınırı +18 olarak belirlenmiştir. Oyunu 18 yaş altında olan kişilerin oynaması önerilmemektedir.

Assassin's Creed Odyssey Oyun İçi Görsel

Assassin's Creed Odyssey Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Bilgisayarda Assassin’s Creed Odyssey oynamak için bilgisayarın belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Assassin’s Creed Odyssey için önerilen sistem gereksinimleri şu şekildedir;

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 - 64bit

İşlemci: AMD FX 6300 @ 3.8 GHz veya Ryzen 3 – 1200 veya Intel Core i5 2400 @ 3.1 GHz 

Bellek: 8 GB RAM

Ekran Kartı: AMD Radeon R9 285 veya NVIDIA GeForce GTX 660

DirectX: Sürüm 11

Depolama: 46+ GB kullanılabilir alan

Önerilen Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 - 64Bit

İşlemci: AMD FX-8350 @ 4.0 GHz veya Ryzen 5 - 1400, Intel Core i7-3770 @ 3.5 GHz 

Bellek: 8 GB RAM

Ekran Kartı: AMD Radeon R9 290 veya NVIDIA GeForce GTX 970

Depolama: 46+ GB kullanılabilir alan

Assassin's Creed Odyssey Nasıl Oynanır?

Assassin's Creed Odyssey, rol yapma öğelerine serideki diğer oyunlardan daha fazla önem vermektedir. Oyunda diyalog seçme, dallanan görevler ve birden fazla son gibi özellikler içerir. Oyuncu, ana karakter olarak Alexios ve Kassandra kardeşler arasında seçim yapabilir. Oyunda, başkalarının yanında öldürme veya çalma gibi suç sayılan işleri yaptıkları zaman paralı askerlerin oyuncunun peşine düşmesine neden olan bir şöhret sistemi vardır.

Oyuncunun karakteri, esasında Sparta kralı I. Leonidas'ın soyundan gelen bir Yunan paralı askeridir. I. Leonidas'ın mızrağını miras olarak taşıyan bir karakterdir. Oyun, oyuncunun yeni yeteneklerin kilidini açmasına izin veren bir beceri ağacı sistemi kullanılmaktadır. 

Assassin's Creed Odyssey Oyun İçi Görsel

Assassin's Creed Odyssey Oyununun Konusu Nedir?

Oyun M.Ö. 431 yılında Atina ve Sparta arasındaki Peloponez Savaşı'nın kurgusal bir tarihini anlatmaktadır. Oyuncu, karakter olarak erkek veya kadın paralı asker olabilmeyi seçebilir. Karakter ailesini birleştirmek için her iki taraf için de savaşa katılır.

Assassin's Creed Odyssey Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

  • Assassins Creed: Valhalla
  • Assassins Creed: Origins
  • Dishonored 2
  • The Elder Scrolls V: Skyrim
  • Deathloop

 

Assassin's Creed: Origins Nedir?
Assassin's Creed: Origins, Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera video oyunudur. Ayrıca Assassi...
Assassin's Creed Valhalla Nedir?
Assassin's Creed Valhalla Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından 10 Kasım 2020'de yayınlanmış bit tür aksiyon rol yapma video ...