Assassin's Creed Valhalla Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Assassin's Creed Valhalla Nedir?

Assassin's Creed Valhalla Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından 10 Kasım 2020'de yayınlanmış bit tür aksiyon rol yapma video oyunudur. Assassin's Creed serisinin 12. ana oyunu ve tüm serideki 22. Oyundur.

Oyunlar cebinize zarar mı veriyor? Merak etmeyin eTail her zaman sizi düşünüyor! Hemen İndirimli Oyunlar kategorisini ziyaret edin ve cebinizi yormayacak fırsatlardan geri kalmayın!

Assassin's Creed Valhalla Oyununun Yapımcısı Kimdir?

Assassin’s Creed Valhalla, dünyaca ünlü oyun şirketlerinden Ubisoft firmasına bağlı olan Ubisoft'un Quebec stüdyosu tarafından geliştirilmiştir. Ubisoft, 12 Mart 1986 tarihinde Fransa’nın Carentoir şehrinde kurulmuştur. Ubisoft firmasının yaptığı diğer oyunlar genel olarak şu şekildedir:

  • Tom Clancy’s The Division 
  • Far Cry 4 
  • Assassin's Creed Valhalla
  • Assassin's Creed Unity
  • Rainbow Six: Siege

Assassin's Creed Valhalla Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Ubisoft, BossLogic'in 29 Nisan 2020'de 8 saatlik bir sanat yayınının ardından oyunun temasını izleyicilerle paylaşmıştır. 30 Nisan 2020'de resmî tanıtım videosu Ubisoft Kuzey Amerika stüdyosu Youtube kanalı tarafından paylaşılmıştır. Assassin's Creed Valhalla piyasaya ilk kez 10 Kasım 2020 tarihinde sürüldü. Oyun, Xbox One, PlayStation 4 ve Microsoft Windows yanı sıra yeni nesil konsollar olan Xbox Series X/S ve PlayStation 5 için de tarafından piyasaya sürüldü.

Assassin's Creed Valhalla Oyun İçi Görsel

Assassin's Creed Valhalla Ücretli Midir?

Assassin’s Creed Valhalla, birbirinden farklı platformlarda oynanmaya uygun olan bir video oyunudur. PlayStation, XBOX ve PC için üretilen bu oyunu oynamak isteyen kişilerin belirli bir ücret karşılığında oyunu satın alması gerekmektedir. Farklı platformlarda satılmakta olan Assassin’s Creed Valhalla oyununun Standart Sürümünün ücreti şu şekildedir:

  • Epic Games: 269 TL
  • PlayStation Store: 470 TL
  • XBOX Mağaza: 600 TL

Ayrıca oyunun PlayStation, XBOX ve PC için CD versiyonu da satılmaktadır. Yukarıdaki fiyatlar indirimsiz halidir ve fiyatlar mağazalar tarafından sunulmakta olan indirimler doğrultusunda değişiklik gösterebilir.

Assassin's Creed Valhalla Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Assassin’s Creed Valhalla video oyunu içerisinde barındırdığı hikayeler ve konulardan dolayı yaş sınırı PEGI tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu +18 olarak belirlenmiştir. Oyunu 18 yaş altında olan kişilerin oynaması önerilmemektedir.

Assassin's Creed Valhalla Oyun İçi Görsel

Assassin's Creed Valhalla Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Bilgisayarda Assassin’s Creed Valhalla oynamak için bilgisayarın belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Assassin’s Creed Valhalla için önerilen sistem gereksinimleri şu şekildedir;

Minimum Sistem Gereksinimleri;

İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)

İşlemci: Intel Core i5-4460 ya da AMD Ryzen 3 1200

Bellek: 8 GB (Çift kanal modu)

Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 960 4 GB ya da AMD Radeon R9 380 4 GB

Depolama: 50 GB HDD (SSD öneriliyor)

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri;

İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)

İşlemci: Intel Core i7-4790 ya da AMD Ryzen 5 1600

Bellek: 8 GB (Çift kanal modu)

Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB ya da AMD Radeon RX 570 8 GB

Depolama: 50 GB SSD

Assassin's Creed Valhalla Wings of Liberty Telefonda Oynanır Mı?

Assassin’s Creed Valhalla oyununun herhangi bir mobil sürümü bulunmamaktadır. Bu nedenle Assassin’s Creed Valhalla oyununu telefonda oynamak mümkün değildir.

Assassin's Creed Valhalla Oyununun Hikayesi Nedir?

Özet geçmek gerekirse hikayemiz, nereden geldiğini bilmediğimiz bir kaynaktan “Eivor of the Raven Clan”ı bulmamız gerektiğini her şeyi onunla çözebileceğimizi söyleyen bir ses kaydını dinlememiz ile başlamaktadır. Bu ses kaydından sonra Eivor’un mezarını bulduğumuz, çoktan kazı yaptığımız ve Leyla’nın animusu sayesinde kan bağına gerek kalmadan DNA sının yardımıyla Eivor’un anılarına eriştiğimiz anlaşılmaktadır.

Anne ve babamızı kaybettikten sonra bizim için baba figürü olan Sigurd’un öz babasının İngilizler ile savaşı bırakmak istemesinden dolayı aynı zamanda Kral Harald’a karşı gelemeyeceğimizden dolayı barış yapmaya karar vermesi bizim kardeşlerin hiç hoşuna gitmemektedir. Dolayısıyla Norveç’ten ayrılıp İngiltere’de kendi köylerini, yerleşkelerini kurma fikri çabucak oluşmuştur. Bu sırada İngiltere’deki yoluculuğundan dönen Sigurd, hikayemizdeki önemli karakterlerden biri olan Basim ve Basim’in yanında yetiştirdiği tarikat üyesi olan Haytham ile bizi tanıştırır ve tam da bu anda maceramız başlar.

Assassin's Creed Valhalla Oyun İçi Görsel

Assassin's Creed Valhalla Nasıl Oynanır?

Oyunun başrolündeki Eivor küçücük bir çocuktur. Yaşadığı viking topluluğunun şarkılar ve danslar eşliğinde gerçekleştirilen akşam yemeği bir anda kabusa döner. Tam da krala hediye vermek üzereyken baskına uğrarlar ve kısa sürede ortalık kan gölüne döner. Kaosun ortasında bir oraya, bir buraya kaçan Eivor’un küçük bedeni savaşmasına engeldir. Daha da kötüsü, çok kısa sürede büyük bir trajediye tanık olur. Önce klanını kurtarmak için teslim olup kendini feda eden babası, hemen ardından da annesi öldürülür. Neyse ki abisinin yardımıyla bu kıyımdan kurtulmayı başarır. Yıllar sonra, ailesinin intikamını almak isteyen Eivor’un daha büyük planları vardır. Norveç’i terk edip İngiltere topraklarına gitmek ve orada yepyeni bir hayata başlamak. Yanında silah arkadaşlarından oluşan Raven klanı, ismini kendi koyacağı yerleşim bölgesi ve çok daha fazlası Eivor’un hayatının merkezini oluşturacaktır.

Assassin's Creed Valhalla Oyununun Konusu Nedir?

Oyun 873'teki Vikingler'in İngiltere istilasının kurgusal bir tarihini anlatmaktadır. Oyuncu, Suikastçı Kardeşliği ile Tapınak Şövalyeleri arasındaki çatışmanın ortasında kalan bir Viking akıncısı olan Eivor'u kontrol edecektir.

Assassin's Creed Valhalla Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

  • Watch Dogs: Legion
  • Ghost of Tsushima
  • Assassin's Creed: Origins
  • Assassin's Creed Odyssey
  • Far Cry 5
Assassin's Creed Odyssey Nedir?
Assassin’s Creed Odyssey, Ubisoft Quebec tarafından geliştirilip Ubisoft tarafından yayınlanan üçüncü şahıs nişancı türünden bir video oyunudur. Aynı ...
LoL FPS Arttırma Yöntemleri 2023
League of Legends FPS arttırma yöntemlerine detaylı rehberimizden ulaşabilirsiniz....