Zeka Geliştiren Oyunlar - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Zeka Geliştiren Oyunlar

Oyunlar çoğu insan tarafından bir zaman kaybı olarak görülür. Fakat sanılanın aksine oyunların farklı türleri vardır. Bu türlerin arasında insanın zekasına oldukça fayda sağlayan türler de bulunur. Strateji oyunları, puzzle oyunları, kart oyunları, satranç ve sayı oyunları gibi pek çok oyun zeka geliştiren oyunlara örnek olarak gösterilebilir. Farklı stratejiler düşünülerek hareket edilen oyunlarda başarı elde etmek genelde oyuncuları daha fazla hırslandırır.

Oyuncular da bu sayede daha iyi olanı elde etmek için beyinlerini zorlar ve çeşitli yöntemler üretir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte gerçek ortamda oynanabilen masa oyunlarının sanal versiyonları da ortaya çıkmaya başlamıştır. Sanal ortamda satranç ve kart benzeri oyunları oynamak normalde olduğundan daha basittir. Bu sayede oyuncular yapacakları hamleleri düşünürken daha rahat olurlar.

Zeka oyunları, zekayı aktif tutarak öğrenme eylemini kolaylaştırır. Unutkanlık konusunun üstesinden gelmede de oldukça yardımcı olurlar. Başarısızlık durumunda pes etmemeyi ve tekrar denemeyi öğretir. Genç yaşlarda zeka oyunlarına ilgili olan çocuklar, gerçek hayattaki zorluklara karşı daha kararlı ve zorlayıcı bir yapıda olurlar. Aşağıda zeka gelişimine katkı sağlayan bazı oyunlar liste halinde verilmiştir.

  • Crusader Kings III
  • Trine 4
  • Portal 2
  • Fritz Chess 17

Zeka geliştirici birçok oyun eTail'de. Hemen şimdi eTail üzerinden Zeka Geliştiren Dijital Oyun Kodu Satın Al!

Crusader Kings III

Crusader Kings III

Crusader Kings III, Paradox Interactive tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen bir oyundur. Bu oyun Microsoft Windows, macOS, Linux, Xbox Series X/S ve Playstation 5 platformları için uygundur. Crusader Kings III oyununun türü strateji ve rol yapmadır. Oyun tek kişilik ve çok kişilik olarak oynanabiliyor. Oyunun Windows, Linux ve macOS platformları için piyasaya çıkış tarihi 1 Eylül 2020 iken Playstation 5 ve Xbox Series X/S platformları için ise bu tarih 29 Mart 2022 olmuştur.

Crusader Kings III, Crusader Kings serisinin bir parçasıdır. Oyun orta çağ zamanlarında geçen bir strateji oyunudur. Oyuncular oyuna başladıkları tarihi 867 veya 1066 yılları olarak seçebilirler ve daha sonra oyuna 1453 tarihine kadar devam edebilirler. Karakterler, 3D olarak işlenmiş karakter modellemelerine sahiptir. Oyunun içerisinde genetik bir sistem bulunur ve bu sistem bazı özelliklerin karakterlerin akrabalarına aktarılmasını sağlar.

Oyunun haritası parçalara bölünmüştür ve bu parçaların üzerinde farklı krallıkların isimleri yazar. Oyun, orta çağ döneminde geçen savaşların oldukça stratejik bir şekilde yönetilmesine izin vermesiyle öne çıkıyor. Oyunda farklı stratejiler geliştirerek daha başarılı olmak da mümkün. Crusader Kings III, oyuncuların gerçek hayatlarını da iyi yönde etkileyebiliyor. Değişik stratejiler kurmak ve olaylara farklı açılardan bakmak, oyuncuların gerçek hayattaki zorluklara karşı çeşitli çözümler üretmesini kolaylaştırabiliyor.

Trine 4: The Nightmare Prince

Trine 4: The Nightmare Prince

Trine 4: The Nightmare Prince, Frozenbyte tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir oyundur. Oyun Microsoft Windows, Xbox One, Playstation 4 ve Nintendo Switch için geliştirilmiştir. Oyunun türü puzzle-platform veya aksiyon-macera olarak geçer. Trine 4 oyununun Windows, Xbox One, Playstation 4 ve Nintendo Switch için piyasaya çıkış tarihi 8 Ekim 2019’dur. Stadia platformu için oyunun çıkış tarihi ise 1 Mayıs 2021 olarak biliniyor, lakin Stadia maalesef artık dünya genelinde faaliyetlerini durdurdu.

Bu oyun genellikle fizik bulmacalarına odaklanan bir oyundur ve iki boyutlu olarak oynanır. Çeşitli bulmacaları çözmek için kutuları hareket ettirmek ve ipleri nesnelere bağlamak gibi farklı eylemler yapılabilir. Oyuncuların hareket ettirdiği karakter aslında üç farklı yapıya dönüşebilir. Bu yapılar Sihirbaz Amadeus, Hırsız Zoya ve Şövalye Pontius’tur.

Amadeus’un özelliklerinin arasında kutuları, küreleri ve tahtaları çağırabilmek vardır ve ayrıca bazı cisimleri telekinezi yoluyla hareket ettirebilir. Zoya nesnelere ipler fırlatabilir ve bu sayede cisimleri durdurabilir. Ayrıca ipler sayesinde köprü oluşturmak da mümkündür. Pontius ise kılıç ve kalkana sahiptir. Bu kalkan sayesinde mermileri başka hedeflere saptırabilir. Oyuncuların oyun hikayesi içerisinde ilerlemesi ve fizik bulmacalarını çözmesi ile birlikte ortaya çeşitli canavarlar çıkar.

Hikayede devam edebilmek için bu canavarlar ile savaşmak gerekir. Trine 4 oyunu fizik bulmacaları ile dolu bir oyun olduğu için çok yönlü düşünmeyi destekleyen bir oyundur bu sayede zeka gelişimine katkı sağlayabilir.

Portal

Portal 2

Portal 2 oyununun yapımcı şirketinin ismi Valve’dır. Portal 2 oyunu Portal serisinin bir parçasıdır ve bu oyun Windows, Mac OS X, Linux, Playstation 3 ve Xbox 360 platformları için uygundur. Portal 2 oyununun türü Puzzle-platform olarak bilinir, tek kişilik veya çok kişilik olarak oynanabilen bir oyundur.

Portal 2’nin piyasaya çıkış tarihi 18 Nisan 2011’dir. Portal 2 oyununun yapısı Portal oyununa oldukça benzer. Portal 2 oyunu birinci şahıs bakış açısından oynanan bir oyundur. Serinin devamı olan yeni oyunda çekici kirişler, lazerler ve ışık köprüleri gibi farklı özellikler de vardır.

Bu oyunda fizik kuralları tamamen gerçeğe yakın bir biçimde kullanılmıştır. Başlangıçta oyuncuların elinde bir portal silahı olur. Bu silah ile farenin sol tuşuna basılınca birinci portal herhangi bir yüzeyde açılır. Daha sonra farklı bir yüzeye farenin sağ tuşu ile basıldığında ortaya ikinci portal çıkar. Karakteri hareket ettirerek birinci portaldan geçirmek onu ikinci portala ışınlar. Böylece oyun içerisindeki zorlu bölümler kolaylıkla geçilebilir.

Oyun içerisindeki bazı nesneler farklı bir silah ile tutulup sürüklenebilir ve ayrıca bazı nesneler portallardan da geçirilebilir. Boya benzeri jeller nesnelere veya yüzeylere farklı özellikler kazandırır. Turuncu itme jeli oyuncuların yüzeyleri daha hızlı bir şekilde geçmesini sağlarken, mavi itme jeli bir yüzeyden sıçramak için kullanılır. Portallar ve farklı nesneler kullanılarak oyunun hikayesi tamamlanmaya çalışılır. Çeşitli stratejiler kullanmak çok yönlü düşünme yetisini geliştirir. Bu sayede Portal 2 oyunu zeka gelişimi konusunda önemli bir rol oynayabilir.

Fritz Chess 17

Fritz Chess 17

Fritz Chess 17 oyununun yapımcı şirketinin ismi ChessBase’dir. Bu oyun Microsoft Windows, Playstation 3, Wii ve Nintendo DS platformları için uygundur. Türü strateji olan bu oyunun piyasaya ilk sürülüş tarihi 29 Temmuz 2020’dir. Fritz Chess 17 oyunu tek oyunculu olarak oynanabilir. Dünyaya adını duyurmayı başaran bu oyunun zeka gelişimine katkısı olabilir. Oyuncuların satranç oyununa iyice hakim olmasını hedeflemiştir. Karşılarındaki rakipleri yenmek için farklı taktikler uygularlar. Rakibin yapabileceği hamleyi önceden tahmin edip ona göre harekete geçmek her zaman çok önemlidir.

Sevgili ile Oynanacak Oyunlar
Sevgili ile oynayabileceğiniz ve birlikte çok güzel zaman geçirebileceğiniz oyunları sizler için listeledik....
Giants Software Gmbh
Giants Software Gmbh, uzun süredir çeşitli platformlarda oyun yayınlayan video oyun geliştiricisi şirketlerden biridir. ...