Youtube’un Ünlü Yayıncıları Kimlerdir? - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Youtube’un Ünlü Yayıncıları Kimlerdir?

Youtube’un Ünlü Yayıncıları Kimlerdir?

Youtube platformu kurulduğu günden beri hızla büyüyen bir platformdur. Youtube’un izleyici kitlesinin artması ile birlikte buraya video yükleyen kişilerin de takipçi sayıları inanılmaz hızlı bir şekilde yükselmeye devam etmiştir. Bu başarıyı bozmadan istikrarlı bir şekilde götüren kişilerin şu anda milyonlarca takipçileri bulunmaktadır. Abone sayısı ve izlenmesi yüksek olan kanallardan bazıları aşağıda detaylı bir şekilde incelenmiştir.

Youtuber'ların oynadığı oyunları indirimli satın almak ister misin? Merak etme eTail seninle! Hemen İndirimli Oyunlar Satın Al ve gündemden geri kalma!

PewDiePie Görsel

PewDiePie Kimdir?

PewDiePie kanalı, Youtube platformunda bulunan ve güncel olarak 110 Milyon aboneye sahip olan bir kanaldır. Bu kanalın sahibi olan Felix Arvid Ulf Kjelberg, 24 Ekim 1989 yılında İsveç’in Gothenburg şehrinde doğmuştur. Felix’in yaratmış olduğu Youtube kanalının bir internet sitesi de bulunmaktadır. Bu site içerisinde kanala ait farklı kıyafetler ve eşyalar satışa sunulur. 2010 yılından günümüze kadar aktif bir şekilde kullanılan bir Youtube kanalıdır. PewDiePie kanalının türü vlog, komedi ve yorum üzerine kurulmuştur. Kanalın toplam izlenme sayısı 28 milyarın üzerindedir. Youtube’deki popülerliği ve geniş medya kapsamı Felix’i en çok dikkat çeken içerik oluşturucularından biri haline getirmiştir. Time dergisi 2016 yılında Felix’i dünyanın en etkili 100 kişisinden biri olarak seçti. Öncelikli olarak korku ve aksiyon oyunlarına daha çok önem veren Felix, daha sonra bu oyunların Let’s Play videolarını da yayınladı. 2012 ve 2013 yıllarında en hızlı büyüyen kanallardan biri oldu. 15 Ağustos 2013 tarihinde Youtube platformunda en çok aboneye sahip kanaldı. Felix’in bu gelişimiyle birlikte kısa komedi filmleri ve müzik videoları da ortaya çıktı. Kanal şu anda tek bir kişi tarafından işletilen en büyük Youtube kanalı olmasına rağmen, en çok aboneye sahip olan dördüncü kanal olarak bilinmektedir.

T-Series Görsel

T-Series Nedir?

T-Series kanalının Youtube platformundaki güncel abone sayısı 200 milyondan fazladır. Bu Youtube kanalı 11 Haziran 1983 tarihinde Hindistan’ın Delhi şehrinde kurulmuştur. Kurucusunun ismi Gulshan Kumar’dır. T-Series kanalı Youtube üzerinden işlerini yürüten bir şirkettir. Bu şirketin önemli isimlerinden bazıları Bhushan Kumar, Krishan Kumar ve Neeraj Kalyan’dır. Kanalın amacı müzik kayıtlarını ve film ürünlerini Youtube platformu üzerinden insanlara iletmektir. Kanalın toplam izlenme sayısı 171 milyarın üzerindedir. T-Series yapım şirketi, Bollywood müzikleri ve Indi-pop müzikleri ile tanınır. 2014 yılı itibarı ile T-Series Hindistan’ın en büyük müzik plak şirketi haline gelmiştir ve Hint müzik pazarının %35’ine varan bir piyasaya sahiptir.

Orkun Işıtmak Görsel

Orkun Işıtmak Kimdir?

Orkun Işıtmak kanalı Türkiye’de kurulan ve güncel olarak 9,39 milyon aboneye sahip olan bir kanaldır. Bu kanalın kurucusunun ismi Orkun Işıtmak’tır. Orkun 8 Ocak 1996 tarihinde İzmir’de doğmuştur. İstanbul Üniversitesi’nde İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünde okumaktadır. Orkun Işıtmak kanalının türü vlog, oyun yorumlama ve eğlence üzerine kurulmuştur. Bu kanalın güncel toplam izlenme sayısı 2,62 milyardır. Youtube Türkiye platformunda en çok aboneye sahip dördüncü kanal olarak bilinir. Orkun, 2018 yılında ‘’İyi Oyun’’ filminde oynamıştır ve 45. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Youtuber Ödülü’nün sahibi olmuştur. Günümüzde yüklemiş olduğu son videoların izlenmeleri ortalama 2 milyon civarındadır. Türkiye’de oldukça tanınmış bir kişidir ve kanalını büyütmeye devam etmektedir.

Enes Batur Görsel

Enes Batur Kimdir?

Enes Batur kanalının Youtube’daki güncel abone sayısı 15,5 milyondur. Bu kanal Youtube Türkiye’deki en fazla abone sayısına sahip ikinci kanaldır ve kanalın kurucusunun ismi Enes Batur Sungurtekin’dir. Enes 9 Nisan 1998 tarihinde Ankara’da doğmuştur, oyuncu, Türk Youtuber ve şarkıcı olarak bilinir. Haziran 2021 itibariyle Türkiye’nin en çok aboneye sahip bireysel Youtube kanalına sahiptir. Videolarının konusu eğlence ve meydan okuma üzerine kuruldur. Vlog türünde videolar da yüklemektedir. Enes Batur kanalının toplam izlenme sayısı 8,8 milyardan fazladır ve 2012’den beri güncel olarak kanal kullanılmaktadır. 2017 yılında düzenlenen 44. Altın Kelebek Ödülleri’nde ilk kez dağıtımı yapılan En İyi Youtuber Ödülü, Enes Batur’a verilmiştir fakat bu ödül daha sonra kendisinden alınmıştır. 2018 yılında yapılan 5. Altın Palmiye Ödülleri’nde Yılın Sosyal Medya Fenomeni Ödülü’nü kazanmıştır. 19 Ocak 2018 tarihinde Enes Batur Hayal mi Gerçek mi filmi vizyona girmiştir. Daha sonra 31 Mayıs 2019 tarihinde Enes Batur Gerçek Kahraman filmi piyasaya çıkartılmıştır. Enes Batur bir süre Antalya Bilim Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde eğitim almıştır. Daha sonra Nişantaşı Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nde devam etmiştir. Günümüzde de Youtube kanalını geliştirmeye ve farklı içerikler üretmeye devam etmektedir.

Cocomelon Görsel

Chocomelon Kanalı Nedir?

Cocomelon kanalı genellikle küçük çocukların YouTube platformunda güvenilir içerik izlemesini sağlayan kanallardan biridir. Küçük çocukların YouTube platformunu ne kadar süre kullandığını belirleyen bir kanaldır.1 Eylül 2006 tarihinde YouTube’a kanalın ilk videosu yüklenmiştir. Bu kanalın güncel abone sayısı 124 milyon olarak bilinmektedir.

Sony Entertainment Television Görsel

SET India Kanalı Nedir?

SET India kanalının isminin açılımı Sony Entertainment Television’dur. Bu kanal Sony şirketine aittir ve Hintçe dilinde bir kanaldır. Bu kanal içerisinde TV şovlarının bütün bölümleri, teaser fragmanları ve klipler vardır. Bu kanal 19 Nisan 1995 tarihinde piyasaya sürülmüştür ve YouTube platformundaki güncel abone sayısı 122 milyondur.

WWE Görsel

WWE Kanalı Nedir?

WWE kanalnın isminin açılımı World Wrestling Entertainment’tır. Bu kanal YouTube platformundaki en popüler spor kanalıdır. Dünya çapında oldukça bilinen WWE, dünyanın her tarafından aboneye sahip bir kanaldır. Bu kanal içerisinde klasik dövüşler ve farklı röportajlar bulunur. Bütün maçların bulunduğu geniş bir arşive sahiptir. Bu kanalın Youtube platformunda ortaya çıkma tarihi 11 Mayıs 2007’dir. WWE kanalının güncel abone sayısı 84,3 milyondur.

5-Minute-Craft Görsel

5-Minute Crafts Kanalı Nedir?

5-Minute Crafts kanalının amacı 5 dakikalık videolarda farklı el sanatları yapmak üzerine kurulmuştur. 2016 yılında aktif olan bu kanal zaman içerisinde türünün en çok abonesine sahip olan kanal olmayı başardı. Bu kanalda el sanatları, 5 dakikalık el sanatları ve hayatınızın her anı için farklı hayat hackleri videoları bulunur. Kanalın güncel abone sayısı 75 milyondur.

MrBeast Görsel

MrBeast Kanalı Nedir?

MrBeast kanalının en çok izlenen videoları Youtube megastar ve viral expert videolarıdır. MrBeast kanalının sahibinin ismi Jimmy Donaldson’dur ve 7 Mayıs 1998 tarihinde doğmuştur. Bu kanal farklı oyunların oynandığı ve para ödüllerinin dağıtıldığı içeriklere sahiptir. Ayrıca farklı yardım kurumları için de videolar çeker. MrBeast kanalının güncel abone sayısı 86,2 milyondur.

Blackpink Görsel

BLACKPINK Kanalı Nedir?

 

Dünyanın en büyük K-pop grubunun ismi Blackpink’tir. Bu kanalın içeriği tamamen müzik ve röportajlara odaklanmıştır. Blackpink 2016 yılında kurulmuş Güney Koreli kız grubudur. Bu grup YG Entertainment tarafından kurulmuştur. Üyelerin isimleri Jisso, Jennie, Lisa ve Rose’dur. Kanalın güncel abone sayısı 70,8 milyondur.

 

 

YouTube Nedir?
YouTube, Google’a ait olan bir video paylaşım ve sosyal medya platformudur. ...
Youtube Premium Nedir?
Youtube Premium sayesinde reklamsız video keyfine sahip olun. Sayfamızı ziyaret et ve Youtube Premium'un özelliklerinden yararlan! ...