YouTube Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
YouTube Nedir?

YouTube Nedir?

YouTube, Google’a ait olan bir video paylaşım ve sosyal medya platformudur. YouTube’un kuruluş tarihi 14 Şubat 2005’dir ve Kaliforniya’nın San Bruno şehrinde kurulmuştur. Kurucularının isimleri Cad Hurley, Steve Chen ve Jawed Karim’dir. YouTube’un CEO’sunun ismi ise Susan Wojciciki’dir. 2020 yılındaki geliri 19,8 milyon dolar olarak hesaplanmıştır. Youtube platformunun gelişmesi ile birlikte ortaya farklı ürünler çıkmıştır. Bu ürünlerden bazılarının isimleri YouTube Premium, YouTube Music, YouTube TV ve YouTube Kids’dir. Youtube platformu Python, C, C++, Java ve JavaScript yazılım dilleri kullanılarak oluşturulmuştur.

2020 Ekim ayı itibarı ile Youtube’a kayıt olan kullanıcı sayısının 2 milyardan fazla olduğu bilinmektedir.Bu platformda reklamlara oldukça fazla yer verilir. Videoların başlangıcında veya içerisinde genellikle reklamlar bulunur. Bu reklamlar sayesinde YouTube’a içerik üreten kişiler ve reklam şirketleri para kazanırlar. Bu reklamları görmek istemeyen kişiler YouTube Premium paketini satın alabilirler. YouTube, 2006’nın ekim ayında Google tarafından 1,64 milyar dolara satın alınmıştır. Bu değişim ile birlikte YouTube’un geliri yalnızca reklamlarla sınırlı kalmayı bırakmıştır. Artık filmler veya özel içerikler gibi farklı ücretli içerikler de gelir kaynağı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Başarılarının ilerlemesi ile bütün dünyaya ismini duyurmayı başarmış bir platformdur. Bu popülarite, internet trendlerini etkileyebilecek ve çok zengin ünlüler yaratabilecek bir güce ulaşmıştır. Bazı insanlar tarafından sansürü etkinleştirmesi, kullanıcı gizliliğini ihlal etmesi ve çocuk güvenliği konusunda belirsiz olması konularında oldukça eleştirilmiştir.

En yeni, en güncel ve en uygun oyunlar için tek adres eTail! Hemen Dijital Oyun Kodu Al ve youtube'a oynadığın oyunları yükleyerek sen de katıl! 

Youtube Görseli

YouTube Platformunda Neler Yapılabilir?

Büyük bir başarı olarak tanınan YouTube’da oldukça fazla şey yapmak mümkündür. Bu platformda müzik dinlemek, çeşitli kısa videolar, filmler ve diziler izlemek mümkündür. Günümüz teknolojisinin gelişmesi ile birlikte televizyonların yerini almıştır. Televizyonda ulaşabileceğiniz çoğu içeriğe YouTube platformu sayesinde ulaşabilirsiniz. Farklı yemek tarifi videolarını izlenerek daha başarılı yemekler ortaya çıkartmak mümkündür. Oyun videoları izlenerek daha profesyonel olan kişilerin oyunları nasıl oynadığını öğrenmek mümkündür. Ayrıca YouTube platformunda canlı olarak bir içerik paylaşılabilir. İçeriği canlı olan kişiler anlık olarak yorum atabilirler. YouTube platformunda sadece seyirci olmak istemeyen kişilerin de kendi içeriklerini yüklemeleri oldukça basittir.

 

Youtuber Nedir?

Youtuber, YouTube platformunu güncel olarak kullanan ve video yükleyen kişilere verilen isimdir. Bu kişiler kendi YouTube kanallarını oluşturarak farklı içerikler ortaya çıkartırlar. YouTube platformuna yüklenen videoların izlenme sayısı, beğeni sayısı ve beğenmeme sayısı bulunur. Ayrıca bu YouTube kanalları da belirli sayıda takipçiye sahiptir. Kanalın popülerlik oranı bu takipçi sayısına göre belirlenir.

Youtuber olan kişiler çeşitli içerik videoları üreterek insanlara sunarlar. Bu sayede kendi kanallarının izlenme sayısını ve takipçi sayısını arttırabilirler. Daha çok izlenen ve beğenilen kanalların gelirleri de daha fazla olur. Ayrıca Youtuberlar videolarına reklam alarak gelirlerini arttırabilirler. Videoların içerisinde de farklı ürün yerleştirme bölümlerine denk gelmek mümkündür. Bazı markalar veya mobile oyunlar Youtuberlarla etkileşime geçerek kendilerini daha fazla kitleye tanıtmaya çalışırlar. Bu yöntem hem Youtuberları hem de markaları olumlu yönde etkiler.

Youtube Görseli

Nasıl Youtuber Olunur?

YouTube platformuna içerik üreterek iyi bir gelir elde etmek mümkündür. Bunun sağlanabilmesi için öncelikle bir YouTube kanalı oluşturmak gerekir. Oluşturulan YouTube kanalına bir isim verilir ve kanalın logosu ayarlanır. Youtuber’lık konusunda gelişmek isteyen kişilerin aktif olarak videolar yüklemesi gerekir. Bu sayede daha fazla izleyici kitlesine ulaşılabilir. Takipçi sayısının artması ile birlikte kanalın kalitesinde de bir artış sağlanmalıdır.

İzleyicilere daha keyifli bir ortam sunabilmek için kullanılan ekipmanlarda değişikliklere gidilmelidir. Kullanılan kamera, mikrofon ve bilgisayar gibi araçların kaliteli olmasına özen gösterilmelidir. Video kalitesi iyi olan içerikler, rastgele çekilmiş videolardan daha fazla izlenir. Videoların editleri iyi yapılmalıdır. Bu sayede videolar daha sürükleyici olur ve seyirciyi kendi içine çeker. Kanalın genel konusunu belirlemek en önemli prosedürdür. Bir konu üzerinde yoğunlaşarak YouTube kanalının neyin üzerine kurulu olduğu rahatlıkla gösterilebilir. Kamera karşısında kullanılan mimikler de seyircide oldukça fazla iz bırakır. Kameraya doğru bakarak konuşmak, kameranın odağını doğru ayarlamak ve ışık açısı videolar için vazgeçilmez unsurlardır. Bu etkenleri göz önünde bulunduran kişiler Youtuber olma konusunda başarılı olabilirler.

Discord Nedir?
Discord Nedir?, Discord'da arkadaşlarını eğlendirmek, grubunla oyun yayına yapmak ve herkese yeteneklerini göstermek için yazımızı görüntüleyin....
Youtube’un Ünlü Yayıncıları Kimlerdir?
Youtube'un Ünlü Yayıncıları kimlerdir?, Youtube izleyici kitlesinin artması ile birlikte, video yükleyen kişilerin de takipçi sayıları, izlenmeleri hı...