Youtube Premium Nedir? - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Youtube Premium Nedir?

Youtube Premium Nedir?

Youtube Premium’un eskiden kullanılan ismi Youtube Red’dir ve Youtube platformu tarafından insanlara sunulan bir abonelik sistemidir. Bu hizmeti satın alan kişiler uygulama içerisinde normal kullanıcılardan farklı olarak reklam izlemek zorunda kalmazlar. Ayrıca Youtube Originals programlarına ücretsiz erişim sağlayabilirler ve mobil cihazlarına Youtube’deki videoları indirebilirler. Videoların telefonda gezinirken arka planda oynatılması özelliği de yalnızca Youtube Premium’a özeldir. Bu aboneliği satın alan kişiler Youtube Müzik’ten de faydalanabilir. Youtube Oyun ve Youtube Çocuk gibi farklı uygulamalar da bu paketin içerisine dahildir. Reklam olmadan rahat bir şekilde video izlemek isteyen kullanıcılar için oldukça faydalı bir aboneliktir. 5 Ocak 2021 tarihi itibariyle Youtube Premium’un kullanıcı sayısının 50 milyonun üzerinde olduğu hesaplanmıştır.

Youtube Premium sayesinde oyunlar daha akıcı, katılım daha sağlam bu bir gerçek! Peki Youtube Premium'da video yayınlamak için gerekli oyunlara sahip misin? Hemen eTail üzerinden PC Oyunları Satın Al ve yayıncı olarak Youtube Premium'un özelliklerinden yararlan! 

Youtube Premium Görsel

Youtube Premium Ne Zaman Çıkmıştır?

Youtube Premium hizmeti 14 Kasım 2014 tarihinde Music Key olarak başlatılmıştır. İlk zamanlarında sadece Youtube ve Google Play Müzik’teki kullanıcılara reklamsız müzik ve video akışı sunuyordu. Daha sonra hizmet geliştirilerek 31 Ekim 2015 tarihinde Youtube Red ismi ile tekrardan piyasaya sürüldü. Yalnızca müzik yerine daha kapsamlı olan Youtube videolarına reklamsız erişim özelliği de bu sırada ortaya çıkmıştır. 17 Mayıs 2018 tarihinde ise Youtube Premium olarak tekrardan isimlendirildi. 14 Aralık 2014 tarihinde ilk olarak piyasaya çıkmış olan Youtube Premium’un servis alanı 101 ülkedir. Music Key, reklamsız müzik videoları ve mobil cihazlarda arka planda çalışma desteği teklif etmiştir. Bu daha sonra müşteriler tarafından oldukça övülmüştür. Netflix ve Amazon Prime Video gibi büyük şirketler ile rekabet etmeye çalışmıştır. 3 Ağustos 2016 tarihinde ise Youtube Kids uygulamasına Youtube Red desteği eklenmiştir. Günümüzde de Youtube Premium kullanıcı sayısı hızla artmaya devam etmektedir.

  

Youtube Premium Nasıl Satın Alınır?

Youtube Premium satın almak oldukça basittir. Bu aboneliği satın almak isteyen kişilerin Youtube platformuna kayıtlı hesabına giriş yapması gerekir. Daha sonra Youtube’de bulunan Premium kısmına giriş yapılır. Burada açılan sayfada güncel ücret yazmaktadır ve aboneliğin üyelere hangi ayrıcalıkları sağladığı belirtilmiştir. Youtube Premium’u direkt olarak satın almak istemeyen insanlar için de farklı bir yöntem mevcuttur. Premium satın almadan önce belirli bir süre deneme hakkı verilmiştir. Bu deneme hakkı süresince Youtube Premium’u beğenmeyen kullanıcılardan herhangi bir ücret alınmaz. Youtube Premium’un deneme süresinin bitmesinin ardından kullanıcıların kartlarından ücret kesilmeye başlanır. Youtube Premium’un güncel aylık fiyatı 16,99 TL’dir.

Youtube Premium Görsel

Youtube Premium Ücretleri Nelerdir?

Youtube Premium satın almak isteyen kişilerin ödeyeceği tutarlar değişiklik göstermektedir. Youtube Premium aboneliğinin 2021 yılı içerisindeki güncel fiyatları aşağıdaki listedeki gibidir.

 

  • Youtube Premium Aile Üyeliği = 20,99 TL – 25,99 TL
  • Youtube Premium Bireysel Üyeliği = 16,99 TL
  • Youtube Premium Öğrenci Üyeliği = 9,99 TL

 

Youtube Premium aboneliğini satın alan kişilerin elde ettiği özelliklerden bazıları aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

  • İstenilen herhangi bir Youtube videosunu kaliteli bir şekilde indirmek mümkün olur.
  • İnternet olmadığı zamanlarda istenilen videonun rahat bir biçimde izlenebilmesini sağlar.
  • Cihaza kaydedilen videolar herhangi bir şekilde 30 gün boyunca cihazdan silinmez.
  • Müziklerin ve videoların arka planda oynatılmasını sağlar.
  • Telefonunun ekranının kapatılması durumunda Youtube üzerinden oynatılan video devam eder.
 
Youtube’un Ünlü Yayıncıları Kimlerdir?
Youtube'un Ünlü Yayıncıları kimlerdir?, Youtube izleyici kitlesinin artması ile birlikte, video yükleyen kişilerin de takipçi sayıları, izlenmeleri hı...
God Of War Hikayesi ve Yunan Mitolojisi (Tüm Hikaye) - 2023
God of War Oyununun Detaylı Hikayesi ve Yunan Mitolojisine Genel Bir Bakış! ...