Twitch Bitleri, Twitch uygulaması üzerinden satın alınabilen sanal ürünlere verilen isimdir....
Devamını okuDiscord Nedir?
Discord platformu, anlık mesajlaşma ve dijital dağıtım platformudur. Bu uygulamadaki kullanıcılar anlık sesli aramalar, yazılı mesajlaşma, görüntülü arama ve dosya gönderimi gibi eylemleri gerçekleştirebilirler. Ayrıca Discord’da sunucu oluşturmak ve bu sunucuda farklı insanlar ile bir arada konuşmak da mümkündür. Sayısı oldukça fazla olan sunucularda farklı odalar oluşturulur ve bu odalara isim verilir. Bu odalarda sunucuda bulunan kullanıcılar sesli konuşma ve yazılı konuşma yapabilir. Ayrıca birbirleri arasında dosya paylaşımı işlemlerini de gerçekleştirebilirler.
Discord uygulaması Windows, MacOS, Android, İos, iPad ve Linux platformları için uygundur. 2021 yılı itibarı ile Discord hizmetinin 350 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcısı ve 150 milyondan fazla aktif kullanıcısı vardır. Discord JavaScript, Elixir, Python, Rust ve C++ programlama dilleri kullanılarak oluşturulmuştur. Kendi bünyesi içerisinde 28 tane farklı dile sahiptir. Hammer & Chisel, uygulamanın 2016’nın ocak ayına kadar 11 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığını duyurdu.
Şirket, programın sunucularının büyük bir çoğunluğunun oyunlarla ilgili kullanıldığını gözlemledi. Hisse senedi alım satımı ve diğer ortak çıkar grupları gibi oyun dışında kullanılan sunucuların sayısının az olduğu da görülmüştür. Günümüzde de güncel olarak dünya çapında kullanılmaya devam edilmektedir. Discord günden güne kendini geliştirerek kullanıcılara daha iyi bir hizmet vermeyi amaçlamıştır.
Discord'da arkadaşlarını eğlendirmek, grubunla oyun yayına yapmak ve herkese yeteneklerini göstermek için Dijital Oyun Kodu Satın Al!
Discord Hangi Yıl Kurulmuştur?
Openfeit’in kurucusu olan Jason Citron, daha sonra 2011 yılında Openfeit’i Gree’ye 104 milyon ABD Doları karşılığında satmıştır. Şirket, gelişme süreci içerisinde ekibin Final Fantasy XIV ve League of Legends gibi oyunlarda farklı yazılımlar kullanarak daha faydalı taktikler geliştirmesinin ne kadar zorlayıcı olduğunu öğrendi. Bu da performansı az etkileyen bir sohbet servisinin gelişimini ortaya çıkarttı. Daha sonra uygulama 13 Mayıs 2015 tarihinde tamamen piyasaya çıkartıldı. Discord’un insanlara sunulmasının ardından, esports ve LAN turnuvaları yapan oyuncular tarafından yaygın bir biçimde kullanılmaya başlandı.
Şirket, World of Warcraft ve Diablo oyunlarının subreddit topluluklarıyla farklı ilişkiler kurdu. Microsoft şirketi, Xbox Live kullanıcıları için de Discord desteği sağlanacağını ve Xbox Live aracılığı ile arkadaş listelerinin Discord’a aktarılabileceğini duyurdu. Mart 2020 zamanlarında Discord’un sloganı ‘’ Oyuncular için Sohbet’’ yerine ‘’ Topluluk ve Arkadaşlar için Sohbet’’ olarak değiştirildi. Mayıs 2021’de Discord, altıncı yıldönümünü kutlamak amacıyla oyun kumandasına benzeyen ‘’Clyde’’ logosunu tekrardan markalaştırdı. Kullanıcı ara yüzlerinin renkleri daha doygun olacak şekilde yeniden tasarlandı. Bu değişiklikler daha sonra kullanıcılar tarafından oldukça eleştirildi.
Discord Platformunda Neler Yapılabilir?
Discord platformu tamamen sanal iletişimi geliştirmek için yaratılan bir sohbet uygulamasıdır. Bu uygulama üzerinde farklı insanları arkadaş eklenebilir, bu insanlar ile görüntülü ve yazılı olarak iletişime geçilebilir. Discord uygulaması içerisinde farklı sunucular yaratmak da mümkündür. Oluşturulan bu sunuculara Discord’a üye olan kişiler davet edilebilir. Discord sunucusu oluşturulduktan sonra farklı konuşma ve yazı yazma odaları oluşturulur. Bu odalara isimler verilir ve daha sonra kullanıcılar diledikleri gibi bu odalara giriş yapabilirler. Discord sunucusundaki kişilere farklı yetkiler verilebilir. Sunucunun kurucusu olan kişi istediği kişiye istediği yetkiyi aktarabilir.
Yönetici, sohbet odasında bulunan kişilerin mikrofonlarını veya kulaklıklarını susturabilir. Discord uygulamasına bir belgeyi veya dosyayı sürükleyip bırakmak da mümkündür. Bu sayede karşıdaki kişi gönderilen dosyayı rahat bir şekilde bilgisayarına indirebilir. Genellikle oyunlar için kullanılan bu iletişim platformu, dersler ve farklı ortak konularda toplanan insanları da bir araya getirmektedir.
Discord’a Benzer Uygulamalar Nelerdir?
Discord uygulaması tamamen ücretsiz olarak kullanılan bir sanal iletişim platformudur. Bu uygulamaya benzeyen bazı diğer platformlar aşağıda liste halinde verilmiştir.
- TeamSpeak 3
- Mumble
- Overtone
- Steam Sohbet
- RaidCall
- Ventrilo
- Skype
- Tox
- Riot.im
Prev Post
Next Post
YouTube, Google’a ait olan bir video paylaşım ve sosyal medya platformudur. ...
Devamını oku