Victoria 3 Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Victoria 3 Nedir?

 

Victoria 3, yakın zamanda çıkması planlanan Victoria 2 oyununun devamıdır. Victoria video oyunu serisinin en etkileyici oyunlarından biri olması beklenen Victoria 3, serinin ikinci oyunundaki hikayenin devamını işliyor. Tanıtımı 21 Mayıs 2021 tarihinde duyurulmuş olan bu oyun, büyük strateji ve savaş kategorisi oyunlarını seven oyuncular tarafından fazlasıyla merak ediliyor.

Serinin ilk oyunlarındaki kalitesinin devam edeceğini düşündüğümüz bu oyun herkes üzerinde büyük beklentiler de yaratmış durumda. Simülasyon oyunu kategorisinde de yer alan Victoria 3, etkileyici bir hikayeye sahip olacak gibi duruyor. Bu oyunun da serinin diğer oyunlarında olduğu gibi sadece PC platformları için piyasaya sürülmesi bekleniyor. 

Victoria 3 Yapımcısı Kim?

Victoria 3 oyunu serinin devam oyunlarından biri. Oyunun yapımcılığını da yine serinin yapımcısı olan şirket üstleniyor. 2010 yılında çıkarılmış olan Victoria 2 oyunun devamı niteliğinde olan Victoria 3 oyununun yapımcılığını Paradox Development Studio şirketi üstleniyor.

Oyunu geliştiren şirket Paradox Studio iken yayıncı şirket ise Paradox Interactive olacak. Paradox Interactive şirketi Cities Skylines, Cursader Kings ve Stellaris gibi çok sayıda oyun ile adını duyurmayı başarmış şirketlerden biridir. Victoria 3 oyununun yapımcısı olan Paradox Interactive şirketinin CEO’su ise Fredrik Wester’dir.

Victoria 3

Victoria 3 Ne Zaman Yayınlanacak?

Victoria 3 oyununun piyasaya sürüleceği 2021 Mayıs ayında gerçekleştirilen Paradox Interactive kongresinde duyurulmuştu. Şirket tarafından gerçekleştirilen 2021 kongresinde 2010 yılında çıkarılmış olan Victoria 2 oyununun devamı geleceği söylenmiş ve oyun için bir ön tanıtım yapılmıştı. O günden itibaren oyuncular, bu oyunun ne zaman piyasaya sürüleceğini merak ediyor.

Geçtiğimiz yaz sezonunda tanıtımı yapılan oyunun piyasaya sürülme tarihi de yapımcı şirket tarafından duyuruldu. Victoria 3, 25 Ekim 2022 tarihinde çıkacak. Oyunun Steam başta olmak üzere çeşitli online mağazalarda eş zamanlı olarak piyasaya sürülmesi bekleniyor. 25 Ekim 2022 tarihinde çıkarılacağı duyurulan Victoria 3’ün şu anda sadece PC versiyonu yayınlanacak. Diğer platformlar için şirket tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Victoria 3 Kaç TL Olacak? Victoria 3 Ücretli Mi?

Victoria 3 oyununun oldukça etkileyici bir tanıtımı yapılmıştı. Simülasyon, macera, strateji ve savaş gibi birçok kategoride kendine yer bulan bu oyunun piyasaya sürülmesine de oldukça az bir vakit kaldı. Haliyle oyunu önceden sipariş etmek isteyen veya öncelikli olarak satın almak isteyen oyuncular, Victoria 3’ün kaç TL olacağını merak ediyorlar. Siz de Victoria 3'ün fiyatını öğrenmek istiyorsanız Victoria 3 sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

god-of-war-figurine

Victoria 3

₺ 978,91

Victoria 3 Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygun?

Victoria serisi genel olarak strateji ve simülasyon üzerine kurulu bir oyun. Oyunda olumsuz örnek oluşturabilecek veya şiddet içerikli bölümler yer almıyor. Bu sebeple her yaştan oyuncunun bu oyunu oynayabilmesi mümkün. Ancak bu durum her ülke için farklı olabilir. Şirket veya oyunun satışını gerçekleştiren mağazalarda herhangi bir yetişkin içerik uyarısı bulunmuyor.

Victoria 3 Türkçe Mi?

Victoria 3 oyununda Türkçe dil seçeneği yer alıyor. Oyunda seslendirme ve altyazılar için ek bir dil seçeneği bulunmasa da oyunun menüsü ve ara yüzünde Türkçe dil desteği bulunmaktadır. Ayrıca oyunda İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca dil seçenekleri de yer alıyor.

Victoria 3

Victoria 3 Nasıl İndirilir?

Victoria 3 oyununu bilgisayarınızda oynayabilmek için öncelikle oyunu satın almanız ve daha sonrasında oyunu indirmeniz gerekmektedir. Oyunu Steam başta olmak üzere çeşitli mağazalardan satın alarak indirebilir ve oynayabilirsiniz. Victoria 3 indirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

1. Sitemizi açın ve hesabınıza giriş yapın.

2. Ardından arama kısmına tıklayarak ‘’Victoria 3’’ yazın.

3. Sonrasında oyunu sepete ekleyin ve ödeme işlemini gerçekleştirerek oyunu satın alın.

4. Ardından Steam uygulamasındaki kütüphane sekmesine tıklayın, eTail'den satın aldığınız keyi etkinleştirin.

5. Kütüphanenizde beliren oyunu bulun ve indirin.

Yukarıdaki adımları takip ederek Victoria 3 oyununu kolaylıkla indirebilirsiniz. Ancak oyunu indirebilmeniz için çıkış tarihi olan 25 Ekim 2022 gününü beklemeniz gerekiyor. Daha sonrasında oyunu indirebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz. Ayrıca oyunu hemen satın alarak ön sipariş gerçekleştirebilmeniz de mümkün.

Victoria 3 Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Victoria 3 oyununu bilgisayarınızda herhangi bir problemle karşılaşmadan oynayabilmeniz için öncelik olarak bilgisayarınızın oyunun ihtiyaç duyduğu sistem gereksinimlerini karşılaması gerekmektedir. Aksi halde donma, kasma veya oyunun açılmaması gibi problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Victoria 3 sistem gereksinimlerini öğrenmek için ‘’Victoria 3 sistem gereksinimleri’’ adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Victoria 3

Victoria 3 Konusu Nedir?

Victoria 3 genel olarak bir strateji ve savaş oyunu. Ancak oyunda ilk olarak konuyu ve hedefi bilmemiz gerekiyor. Oyun 19.yüzyıl karmaşasında geçiyor. Oyunda asıl amacımız ise toplumun çıkarlarını korumak, çıkar çatışmalarını ortadan kaldırmak ve hak ettiğimiz konuma ulaşmak.

Bunun için de belirli stratejiler uygulamamız ve savaşmamız gerekiyor. Victoria 3 oyununda sadece strateji yok. Aynı zamanda kendimizi bir simülatörün içerisinde hissedebiliyoruz. Bunun sebebi ise oyunda toplum simülatörünün bulunması.

Oyunda çok sayıda ulus bulunuyor ve her ulusun hedefi birbirinden farklı. Radikal devletler, barış yanlısı devletler, yayılmacı politika, tarım ve sanayi devleti oluşturma gibi çok sayıda seçenekten birini tercih ederek bu hedef doğrultusunda toplumu yönetiyorsunuz. Oyunda toplum içerisindeki ekonomik dengeyi sağlamalı, güç istihdamını ayarlamalı ve halkı doğru şartlar altında vergilendirmelisiniz. Açıkçası Victoria 3 19.yy şartlarında devlet yönetmeye ve devletinizi geliştirerek büyütmeye çalışmanız için en iyi oyunlar arasında yer alıyor.

Victoria 3 Nasıl Oynanır?

Victoria 3 oyunu genel olarak strateji kategorisinde yer alan bir oyun. Oyunda çok sayıda detay var. Hatta bu detaylar diğer strateji oyunlarına göre çok daha derin. Bu sebeple her ayrıntıyı doğru şekilde incelemeli ve attığınız adımların nelere yol açabileceğine iyi karar vermelisiniz.

Victoria 3 oyununda başlangıçta eğitici bir bölüm bulunuyor. Bu bölüm sayesinde oyunda neler yapmanız gerektiğini ve oyunu nasıl yöneteceğinizi öğreniyorsunuz. Arayüz ve menüler üzerinde oyunda uygulamak istediğiniz her adımı uygulayabiliyor, aynı zamanda toplumu takip edebiliyorsunuz. Oyundaki menüyü iyi kullanın, nasıl bir devlet olacağınızı belirleyin ve adımlarınızı buna göre uygulayın.

Camp Canyonwood Nedir?
Camp Canyonwood, yeni ve ihtişamlı bir kamp inşa etmenizi sağlayan ancak aynı zamanda kendinizi çeşitli maceralar içerisinde bulabileceğiniz bir video...
Victoria 3 Sistem Gereksinimleri Nelerdir?
Victoria 3'ü rahatça bilgisayarınızda oynayabilmeniz ve problem yaşamamanız için PC’nizin oyunun ihtiyaç duyduğu gereksinimleri karşılamalı....