Valorant Sistem Gereksinimleri 2023 Nedir? - Sistem Gereksinimleri - eTail Blog
Valorant Sistem Gereksinimleri 2023 Nedir?

Valorant Sistem Gereksinimleri 2023 Nedir?

Geçmişten günümüze donanım değişiklikleri, güncellemeleri, yükseltmeleri ve gelişen teknoloji ile oyunlara “Sistem Gereksinimleri” adı altında bir kural getirilmiştir. Buna göre çıkacak oyunların bir bilgisayardan hangi donanımları istediği anlaşılır. Oyuncu da oynayacağı oyuna ya da oyunlara göre donanım değişikliğine gider. Biz de sizin Valorant Sistem Gereksinimleri yazısını hazırladık. 

 

Valorant hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buradan devam edebilirsiniz.

 

Valorant oyununda daha fazla vakit geçirmek ve rakiplerinize sıkı bir gösteri yapmak için şimdi Valorant Points (VP) Al ve eğlenceye başla!

 

Valorant Minimum Sistem Gereksinimleri

Valorant Sistem Gereksinimleri çok fazla olmamasına rağmen belirli bilgisayarlarda ya da donanımlarda çalışmaktadır. Son yıllarda çıkan ve sürekli güncellenen bir oyun olduğu için ortalamanın üstü bir donanım istemektedir. Alt başlıklarda sizin için tek tek bütün donanımları anlattık.

 

Valorant Kaç GB?

Valorant güncel bir oyundur ve özellikleri sürekli güncellemektedir. Her yenilikten sonra da oyunun boyutu büyükmektedir. Son güncellemelerle birlikte Valorant oyununun boyutu yaklaşık olarak 8 GB'a ulaştı. Valorant'ın indirme boyutu da 6 GB’tır. Fakat oyunun güncellemelerinden sonra bu boyut 8 GB'a ulaşıyor.

Eğer Valorant oyununu indirmek istiyorsanız, bu kadar boş alana sahip olduğunuzdan emin olun. Daha eksik bir boyuta sahip olmak oyunun kurulmamasına sebebiyet verecektir. Ancak yakın bir boyuta sahip olursanız bu sefer de oyununuzda takılmalar meydana gelecektir. En azından 10 GB'a yakın bir alanınızın olması, oyun zevkinizin yarıda kalmamasını sağlar.

 

Valorant Kaç GB ekran kartı ister?

Herhangi bir bilgisayar oyunu oynamak için gerekli donanımlardan biri de ekran kartıdır. Valorant için gerekli ekran kartı ve özellikler şöyledir;

 

Minimum Ekran Kartı Gerekliliği;

NVIDIA: NVIDIA GeForce® GTX 650

AMD: AMD Radeon™ R5 200

 

Tavsiye Edilen Ekran Kartı Gerekliliği:

NVIDIA: NVIDIA GeForce® GT 730

AMD: AMD Radeon™ R7 240

 

Valorant Ne Kadar RAM kullanır?

Oyun içerisindeki hız ve akıcılık için kullanılan donanımlardan biri de RAM'dir. Yüksek RAM sayesinde oyuncular daha hızlı ve akıcı oynayabilirler. Aşağıda Valorant için gerekli olan RAM özelliklerini sizler için paylaştık.

 

Minimum RAM Gerekliliği;

Valorant için gerekli olan Minimum RAM boyutu 4 GB'tır.

 

Tavsiye Edilen RAM Gerekliliği:

Valorant için gerekli olan Tavsiye Edilen RAM boyutu 8 GB'tır.

 

Valorant için Kaç GHz İşlemci Gerekir?

Oyunlar için vazgeçilmez olan özelliklerden birisi de işlemcidir. İşlemci oyunlardaki hızı belirleyen en büyük etmendir. İşlemciler sayesinde oyundaki bilgiler işlenir ve düzenli bir hale getirilerek, belirlenen sıra ile çalışmaya başlar. Valorant için gerekli olan işlemci gereksinimini aşağıda sizler için belirttik.

 

Minimum İşlemci Gerekliliği;

Intel: Intel Core 2 Duo E8400

AMD: Athlon 200GE

 

Tavsiye Edilen İşlemci Gerekliliği:

Intel: Intel i3-4150

AMD: Ryzen 3 1200

 

Sadece yukarıda belirtilen işlemcilerle oynayabilirsiniz diye bir şey söz konusu değildir. İşlemciniz minimum işlemcilerden daha iyiyse oyununuz açılacaktır.

 

Valorant için hangi işletim sistemi?

Valorant oyununu oynamak için minimum Windows 7 işletim sistemine sahip olunmalıdır. Ancak oyundan daha iyi bir deneyim almak isteyen oyuncuların Windows 10 kullanıyor olmaları gerekmektedir.

 

Windows 8 Valorant kaldırır mı?

Valorant oyununu oynamak için en düşük işletim sistemi Windows 7'dir. Windows 7'den sonraki herhangi bir işletim sisteminde Valorant oyununu oynayabilirsiniz. Windows 8 işletim sistemi rahatlıkla Valorant oyununu kaldırmaktadır. Ancak en iyi deneyim Windows 10 ile alınmaktadır. 

 

Valorant 32-bit destekliyor mu?

Valorant oyunu 32-Bit işletim sistemini desteklememektedir. Valorant oyununun oynanması için en düşük 64-bit işletim sistemine sahip olmak gerekir. Win-32 bit işletim sistemine sahip oyuncuların bir an önce 64-bit işletim sistemine geçmeleri gerekmektedir.

 

Valorant Kaç GB SSD?

Valorant oyununu oynamak için en düşük alan gereksinimi 10 GB'tır. Valorant oyunundan çok büyük bir zevk ve etki almak isteyen oyuncuların SSD almaları şarttır. SSD'ye sahip olmayan oyuncuların oyunları yavaş açılacaktır ya da oyun bitiminde beklemek zorunda kalacaklardır. Oyun sırasında bir sorun çıkmasa bile açılış ve kapanış da sorunlarla karşılaşacaklardır.

 

Valorant Hangi Bilgisayar Kaldırır?

Valorant oyununu yukarıda saymış olduğumuz özelliklere sahip bütün bilgisayarlar kaldırır. Valorant oyununu oynamak isteyen bütün oyuncular yukarıdaki sistem gereksinimlerine bakarak rahatça donanımlarını geliştirebilirler ya da donanım sahibi olabilirler. 

 

Umarım sizin için hazırladığımız bu detaylı rehber işinize yaramıştır. 

 
Clustertruck Nedir?
Clustertruck eğlenceli simülasyon oyunlarından biridir. Bu oyunda oyuncular tırların üzerinde zıplayarak turu geçmeye çalışırlar. ...
Zula Sistem Gereksinimleri 2023 Nedir?
"Zula oyununun tüm sistem gereksinimleri bilgilerine detaylı rehberimizden ulaşabilir, hangi bilgisayarda nasıl oynayabileceğinizi öğrenebilirsiniz."...