Clustertruck Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Clustertruck Nedir?

Clustertruck eğlenceli simülasyon oyunlarından biridir. Bu oyunda oyuncular tırların üzerinde zıplayarak turu geçmeye çalışırlar. Tırların başına gelebilecek kazalar ve diğer problemlerden de oyuncuların sakınması aynı zamanda yere düşmemeleri gerekir. Oyuncu yere düştüğünde oyun sona erer ve tekrar baştan başlar. Hem basit hem de eğlenceli olmasıyla oyuncular tarafından sıklıkla tercih edilen Clustertruck, günümüzde en çok oynanan singleplayer oyunlardan biridir. Oyunun temeli bir hikâyeye veya bir olaya dayanmasa da eğlenceli ve basit oyunlar oynamak isteyen kişilerin ilk tercihleri arasına girebilmektedir.

Clustertruck Satın Al ve çılgın tır yarışlarına başla!

Clustertruck Yapımcısı Kimdir?

Clustertruck Landfall Games tarafından geliştirilmiş ve Tiny Build tarafından yayınlanmıştır. Tiny Build şirketinin yayıncılığını üstlendiği Clustertruck birçok platformda eş zamanlı olarak yayınlanmış ve kullanıcıların beğenesine sunulmuştur.

Tiny Build uzun süredir var olan ve çeşitli oyunlar yayınlayan bir şirkettir. Clustertruck oyununu yayınlayan bu şirket 2011 yılında Hollanda’da kurulmuştur. Günümüzde merkezi ABD’de olan Tiny Build şirketinin CEO’su ise Alex Nichiporchik’tir.

TinyBuild şirketine ait diğer oyunları görmek için "TinyBuild Oyunları" isimli mağazamızı ziyaret etmeyi unutmayın!

Clustertruck Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Clustertruck oyunu 27 Eylül 2016 yılında birçok oyun platformu için eş zamanlı olarak çıkarılmıştır. Tiny Build tarafından yayınlanan bu oyun hem Türkiye’de hem de dünyada çok sayıda oyuncu tarafından oynanmaktadır. Ayrıca Clustertruck oyununa belirli zaman aralıklarıyla güncellemeler de gelmektedir. Bununla birlikte oyun için Collector’s Edition modu da kullanıcılara sunulmaktadır.

Clustertruck-Lazerler

Clustertruck Ücretli Midir?

Clustertruck oyununu oynamak isteyen kullanıcıların öncelik olarak belirli bir ücret vererek bu oyunu satın almaları gerekir. Oyun PC ve konsol mağazalarında ayrıca eTail üzerinden ücretli bir şekilde satılmaktadır. Bu sebeple öncelik olarak oyunun satın alınması ve indirilmesi gerekir. 

Clustertruck Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Clustertruck oyununda herhangi bir şiddet veya benzeri içerikler bulunmamaktadır. Bu sebeple de oyunda herhangi bir yaş sınırı da yer almaz. Bu sayede her yaştan oyuncunun Clustertruck satın alabilmesi ve bu oyunu oynayabilmesi mümkündür.

Clustertruck Nasıl İndirilir?

Clustertruck oyununu oynamak isteyen kullanıcıların öncelik olarak bu oyunu cihazlarına indirmeleri gerekir. Clustertruck indirmek için takip edilmesi gereken adımlar genel olarak aşağıdaki gibidir;

  1. eTail.com.tr'e "PC Oyunları" kategorisini açın.
  2. Arama butonuna ‘’Clustertruck’’ yazın
  3. Arama sonuçlarından oyunu seçin
  4. Ardından "Sepete Ekle" butonuna tıklayın ve ödemeyi yaparak oyunu satın alın.
  5. Steam uygulamasını açın.
  6. Sonrasında kütüphane sekmesine girin
  7. eTail.com.tr tarafından size verilen kodu kütüphanedeki alandan girin.
  8. Oyun kütüphaneye eklenince oyunu bulun ve indir butonuna tıklayın.

Yukarıdaki adımları uygulayarak Clustertruck oyununu bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Clustertruck-Kopru

Clustertruck Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Clustertruck oyununu oynamak isteyen oyuncuların bilgisayarları belirli özelliklere sahip olmalıdır. Bu oyunda sistem gereksinimlerini karşılamayan bilgisayarlar, oyun sırasında donma ve benzer problemlerin meydana gelebilmesine sebep olabilir. Clustertruck oynamak için sistem gereksinimleri şu şekildedir;

  • İşletim Sistemi: Windows 7 veya daha üzeri işletim sistemleri
  • İşlemci: 2Ghz hıza sahip olan tüm işlemciler
  • Bellek: 4 GB RAM (Önerilen 8 GB RAM)
  • Ekran Kartı: 720p çalıştırabilecek herhangi bir ekran kartı
  • Depolama: 500 MB kullanılabilir alan

Yukarıdaki özelliklere veya daha fazlasına sahip olan bilgisayarlarda Clustertruck oyununu oynayabilmek mümkündür.

Clustertruck Nasıl Oynanır?

Clustertruck oynamak isteyen oyuncuların herhangi bir ek bilgiye veya yeteneğe sahip olmasına gerek yoktur. Oyun oldukça basit bir şekilde herkes tarafından kolaylıkla oynanabilir. Oyunda oyuncular havadan aşağıya doğru inerek bir tırın üzerine düşer. Patika yollarda ve benzer zorlu yollarda onlarca tır birbiriyle yarışarak parkuru tamamlamaya çalışır. Ancak burada önemli olan tırlar değil oyuncunun doğru tırı seçmesi ve tırdan tıra atlarken yere düşmemesi gerekir. Oyunda karakter görünmez ve oyuncular direkt olarak kamera açısından oyunu oynar. Güzergâh boyunca tırlar kaza yapabilir ve benzer problemler meydana gelebilir. Bu sebeple oyuncuların buna da hazırlıklı olması gerekmektedir.

Clustertruck Oyunun Konusu Nedir?

Clustertruck oyunu daha çok simülasyon oyunudur. Bu sebeple oyun bir konuyu ya da hikâyeyi baz almamaktadır. Oyunun amacı tırlar üzerinde zıplamadır. Bu sebeple oyuncuların tırlar üzerinde zıplaması ve yere düşmeden güzergahı bitirmeleri gerekmektedir.

Clustertruck-Goal

Clustertruck Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Clustertruck oyununa benzeyen birçok oyun vardır. Aynı kategori içerisinde yer alan ve Clustertruck oyununa benzer diğer oyunlar şu şekildedir;

  • BeamNG.drive
  • Just Cause 3
  • Hot Lava
  • Wreckfest
  • Human: Fall Flat
  • Teardown
  • Ghostrunner
  • Bloons TD 6
  • Paint the Town Red
  • Gold Rush: The Fame
  • Junkyard Simulator

 

League of Legends: Wild Rift Nedir?
League of Legends: Wild Rift, mobil platformlar için Riot Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan MOBA oyunudur....
Valorant Sistem Gereksinimleri 2023 Nedir?
"Valorant oyununun tüm sistem gereksinimleri bilgilerine detaylı rehberimizden ulaşabilir, hangi bilgisayarda nasıl oynayabileceğinizi öğrenebilirsini...