Uzay Oyunları - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Uzay Oyunları

Uzay Oyunları Nedir?

Uzay oyunları, uzaya ve benzer atmosferlere ilgi duyan oyuncuların tercih ettiği kategoriler arasında yer alıyor. Bu kategoride geçmişten günümüze çok sayıda oyun yer alıyor. Dünya dışında geçen bu oyunlar, oyuncuların bambaşka bir evren keşfetmesine olanak sağlıyor. Uzayı keşfetmenize ve farklı maceralara atılmanıza olanak sağlayan bu kategoride birbirinden harika oyunlar bulunuyor.

Peki en iyi uzay oyunları hangisi? Uzayda geçen oyunlar nelerdir? En popüler uzay oyunları hangisi? Tüm bu soruların cevapları ve uzay kategorisinde yer alan oyunlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.


god-of-war-figurine

PC Oyunları

Uzayda Geçen Oyunlar Nelerdir?

Kim oyunlar araba yarışı, kimi oyunlar battle royal olurken bazı oyunlar da konusunu uzaydan alıyor. Ayrıca sadece konusunu uzay olarak almakla kalmayıp, oyunlar mekan olarak da uzayı tercih ediyor. Bu da uzay simülasyonlarının bilgisayar ve konsol ekranlarına gelmesine olanak sağlıyor. Uzay oyunları kategorisinde yer alan ve uzayda geçen oyunlar ise şu şekilde;
 

1. Star Wars: Squadrons

Uzay gemisi simülasyonu olarak adlandırabileceğimiz Star Wars: Squadrons oyunu, 2020 yılında çıktı. PC, Playstation ve XBOX platformları için yayınlanan bu oyun uzay gemilerinin dahil olduğu galaktik bir savaşa katılmanıza olanak sağlıyor. Hikaye modunun oldukça etkileyici olan bu oyunu aynı zamanda çevrimiçi olarak da oynayabilmeniz mümkün.

Star Wars: Squadrons

2. Kerbal Space

Kerbal Space oyunu, tam olarak uzay simülasyonunu canlandırmanıza imkan tanıyor. Uzayın ve dünyanın etkileyici olarak simüle edildiği bu oyunda genel olarak uzaya çıkmak için denemeler yapıyorsunuz. Ayrıca Kerbal adındaki yaratıkların evreni fethetmesi için de onlara destek sağlıyoruz. Oyun grafikleriyle oldukça etkileyici bir hal alıyor. Kerbal Space oyunu 2013 yılında PS4, XBOX One ve PC için yayınladı.

Kerbal Space

3. Mass Effect 2

Mass Effect oyunu her zaman hikayesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Serinin en etkileyici oyunlarından biri olan Mass Effect 2 de etkileyici bir hikayeye sahip. Uzay temasına sahip olan bu oyun hem uzay kategorisinde hem de rol yapma kategorisinde kendine yer buluyor. İnanılmaz bir aksiyona sahip olan bu oyunda Star Trek ve Star Wars evrenleri neredeyse birleşiyor.

Mass Effect 2

4. Outer Wilds

Outer Wilds oyunu yakın zamanda mağazalarda yerini almaya hazırlanıyor. Açık dünya olmasıyla dikkatleri üzerine çeken bu macera oyunu tamamen uzayda geçiyor. Hatta oyun içerisinde güneşi dahi evrende görebilmeniz mümkün. Oyun konu olarak da güneşi alıyor. Güneş bir süpernovaya dönüşüyor ve herkesi öldürecek. Siz de bunu engellemekle görevlisiniz. Bu görevi yerine getirmek için sadece 22 dakikanız var. Tabii oyun bu 22 dakika ile sınırlı değil. Oyun sürekli bir döngü halinde ve her döngüde bir sonraki döngü için yeni bir şeyler elde ediyorsunuz. Outer Wilds oyununu XBOX ve PC platformlarından kolaylıkla oynayabilirsiniz.

Outer Wilds

5. Dead Space

Dead Space oyunu da uzayı ekranlarımıza harika bir şekilde getirmeyi başarmış en iyi oyunlar arasında yer alıyor. Bu oyunda uzay mühendisi olan Isaac Clarke’i canlandırıyor ve rol yapıyoruz. Oyunda asıl amacımız Necromorph’ları öldürebilmek. İnanılmaz bir atmosfere ve grafiklere sahip olan bu oyunu PS3, XBOX, ve PC üzerinden oynayabilmek mümkün.

Dead Space

6. No Man’s Sky

No Man’s Sky belki de en popüler uzay oyunları arasında kendine yer buluyor. Bu oyun açık zekaya sahip olması ve fazlasıyla serbest vakit sunmasıyla oyuncuların dikkatini çekmeyi başarıyor. Bu sayede oyuncular serbest zamanlarında uzayı keşfedebiliyor. 2016 yılında yayınlanan bu oyunu PS5, PS4, XBOX, PC ve ANDROID üzerinden oynayabilmeniz mümkün.

No Man's Sky

7. Star Trek

Star Trek evrenini ekranlarımıza getiren ve tamamen ücretsiz olan bu online oyun, uzay temalı en iyi rol yapma oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Uzay atmosferini ve grafiklerini en iyi şekilde yansıtmış olan bu oyunda galaksinin her yerine seyahat edebiliyor ve seyahat ederken karşımıza çıkan görevleri gerçekleştiriyoruz.

Star Trek

8. Universe Sandbox 2

Universe Sandbox 2 oyunu, 2012 yılında sadece PC için çıkmış oyunlardan biri. Bunun aksine oyun, geçmişten günümüze uzay hakkında keşfedilmiş her şeyi ekranlarımıza getiriyor. Bu yönüyle de kullanıcıların fazlasıyla ilgisini çekmeyi başarıyor. Evren simülasyonunu en iyi şekilde bizlere yansıtan olan bu oyun, fizik kurallarına uygun bir şekilde nesneleri farklı alanlara yerleştirmemize olanak sağlıyor.

Universe Sandbox

En Popüler Uzay Oyunları

Uzayı konu alan veya mekan olarak uzayı tercih etmekte olan birçok oyun geçmişten günümüze yapımcı şirketler tarafından üretiliyor. Bu oyunlardan bazıları istediği oyuncu sayısına ulaşamadan raflarda yerini alırken bazıları da dünya çapında oyuncuya ulaşıyor ve kısa süre içerisinde adını tanıtmayı başarıyor. Günümüzde en çok oynan, en popüler uzay oyunları şu şekilde;

  • Star Trek
  • Star Wars serisi
  • No Man’ Sky
  • Universe Sandbox 2
  • Dead Space
  • Outer Wilds
  • Super Mario Galaxy
  • Elite Dangerous
  • Mass Effect

Yukarıdaki oyunlar, kategorideki diğer oyunlara göre daha çok tercih ediliyor ve bu yüzden günümüzde oldukça popüler.

Strese İyi Gelen Oyunlar
Strese iyi gelen oyunlar genel olarak oyuncuyu sakinleştirmeye yönelik olarak yaratılmıştır. Bu tür oyunlarda gri tonlara pek fazla rastlanmaz. Yüksek...
Tüm Valorant Oyun Modları (2023)
Valorant oyun modları ve en popüler olanları hangileri? Bu soruların cevaplarına ve daha fazlasına ulaşmak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz....