Strese İyi Gelen Oyunlar - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Strese İyi Gelen Oyunlar

Strese iyi gelen oyunlar genel olarak oyuncuyu sakinleştirmeye yönelik olarak yaratılmıştır. Bu tür oyunlarda gri tonlara pek fazla rastlanmaz. Yüksek sesli olmazlar ve başarılı olmak için hızlı tepkiler gerektirmezler. Genellikle melodik bir müzik oyuncuları stresten uzaklaştırmak için kullanılır.

Oyuncular, oyun içerisinde ağır bir şekilde ilerleyerek oyunun tadını çıkartmak isterler. Oldukça popüler olan savaş veya aksiyon tarzındaki oyunlara ara vermek isteyen kişiler için sakinleştirici oyunlar birebirdir. Aşağıda oldukça popüler olan ve oyuncuları stresten tamamen uzaklaştıran bazı oyunlar başlıklar halinde verilmiştir.

god-of-war-figurine

ABZU

₺ 698,47

Abzû

Abzu oyunu Giant Squid Studios tarafından geliştirilmiş olan bir macera video oyunudur. Bu oyun Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows ve Amazor Luna için geliştirilmiştir. Oyunu yayınlayan şirketin ismi ise 505 Games’tir ve Abzu Unreal Engine 4 oyun motoru ile çalışır. Tek oyunculu olarak oynanabilen bu oyunun piyasaya çıkış tarihi Microsoft Windows ve Playstation 4 için 2 Ağustos 2016’dır. Abzu oyununda oyuncular sonsuz bir okyanusta dalgıç rolünü üstlenirler.

Oyuncular bu okyanusun içerisinde antik teknolojiyi ve batmış olan eşyaları ortaya çıkartabilirler. Bu sırada birbirinden değişik pek çok bitki ve hayvanı gözlemlemek mümkündür. Oyun ilerlediği zaman oyuncular yeni bölgelerin kilitlerini açabilirler. Farklı bölgelerde bulmacalar ile karşılaşılabilir. Dalgıç büyük deniz hayvanlarının üzerlerine binebilir veya onlar ile etkileşime geçebilir. Abzu, insanların sakin ve stresten uzak bir şekilde keyifli vakit geçirmesini sağlayan bir oyundur.

Stardew Valley

Stardew Valley oyunu ConcernedApe isimli şirket tarafından geliştirilmiş ve yayınlanmış bir rol yapma simülasyon oyunudur. Bu oyun Microsoft Windows, macOS, Linux, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Playstation Vita, iOS ve Android platformları için uygundur. Oyunun piyasaya sürülme tarihi 26 Şubat 2016 olarak bilinir. Stardew Valley hem tek oyunculu hem de çok oyunculu olarak oynanabilir. Başlangıçta oyuncular kendilerine bir karakter yaratırlar ve bu karakterin küçük arsası ve evi olur. Tarım bölgeleri oyunun başında kütükler, ağaçlar ve kayalar ile kaplıdır.

Oyuncular para kazanabilmek ve tarım yapabilmek için başlangıçta bu yapıları temizlerler. Oyun içerisinde pek çok NPC bulunur ve oyuncular bu NPC’ler ile etkileşime girerek yeni görevler ve hediyeler kazanabilirler. NPC’ler ile evlenmek bile mümkündür. Bu sayede NPC’ler oyuncuların çiftlik ile uğraşmasına yardımcı olabilir. Balık tutma, madencilik ve yemek pişirme gibi farklı eylemler de gerçekleştirilebilir.

Mağaraların içerisinde çeşitli düşmanlar bulunur ve oyuncular bu düşmanlar ile savaşabilmek için kendini geliştirmelidir. Mağaraları ve görevleri tamamlamak oyun içerisindeki farklı bölgelerin açılmasını sağlar. Mevsimlere göre uygun tarımı gerçekleştirmek de oldukça önemlidir. Arkadaşlar ile birlikte oynanabilen ve oldukça sakin bir şekilde ilerleyen bu oyun stres için oldukça faydalı olabilir. 

No Man’s Sky

No Man’s Sky oyunu Hello Games şirketi tarafından geliştirilmiş ve yayınlanmıştır. Bu oyun Playstation 4, Microsoft Windows, Xbox One, Playstation 5, Xbox Series X/S ve Nintendo Switch platformları için uygundur. No Man’s Sky oyununun piyasaya ilk çıkış tarihi 9 Ağustos 2016’dır. Tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilen bu oyunun türü aksiyon-macera ve hayatta kalma olarak bilinir.

Oyuncular birinci veya üçüncü şahıs bakış açısından oyunu oynayabilirler. Keşfedilmemiş bir evrende geçen No Man’s Sky oyununun içerisinde oyuncular, Gezgin olarak isimlendirilen ve insana benzeyen kaşifleri yönlendirirler. Başlangıçta bir uzay aracının yakınlarında canlanırlar ve gezegende hayatta kalmak üzere etraftaki cisimleri toplarlar. Düşman kuvvetlerine saldırabilmek için kendilerini geliştirirler. Gemiyi onarabilirler ve gemiye yakıt yüklemesi sağlayabilirler. Bulundukları gezegenin yakınlarındaki gezegen sistemlerine seyahat gerçekleştirebilirler ve buralarda bulunan farklı yabancı guruplar ile uzay savaşlarına katılabilirler.

No Man’s Sky oyununun içerisinde 18 Knetilyon gibi oldukça fazla sayıda gezegen bulunur. Bu nedenle açık uçlu olan bu oyunu bitirmek neredeyse imkansızdır. Para birimi olarak unit isimli para birimi kullanılır. Unit kazanmak için farklı görevler tamamlanabilir veya gezegenlere keşifler gerçekleştirilebilir. Oyuncuların sahip oldukları ve hayatlarını sürdürebilmek için gerekli takviyeleri yapan cihazın gücünü yüksek tutmak en önemli olaydır. Enerji ihtiyacı genellikle toplanan madenlerden sağlanır. Çok oyunculu modu da bulunan No Man’s Sky oyunu, arkadaşlar ile stresten uzaklaşmak için oldukça iyi bir seçenektir.

god-of-war-figurine

No Man's Sky

₺ 2.061,17

Lost Ark Karakter Seçim Rehberi
Lost Ark oyunu içerisinde birbirinden benzersiz farklı karakterler vardır. Bu karakterler kendi aralarında 5 farklı ana sınıfa ayrılmıştır. Bu ana sın...
Uzay Oyunları
Uzay oyunları, uzaya ve benzer atmosferlere ilgi duyan oyuncuların tercih ettiği kategoriler arasında yer alıyor. Bu kategoride geçmişten günümüze çok...