Tüm Valorant Oyun Modları (2023) - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Valorant Oyun Modları

Valorant, son dönemde en çok tercih edilen FPS oyunları arasında yer alıyor. Dünyanın her yerinden oyuncuya sahip olan bu oyun, çok sayıda modlarıyla da oyuncuların birbirinden farklı rekabetlere girmesine olanak sağlıyor. Bu da hem oyuncuların daha fazla ilgisini çekerken hem de oyuncu kitlesini bir hayli genişletiyor.

Rekabetçi nişancı kategorisinde yer alan bu oyunda, iki takım belirli haritalarda ve oyun modlarında birbirleriyle savaşıyor. Görevi tamamlayan veya rakip takımı yenen takım, maçın kazananı oluyor.

Peki Valorant oyun modları nelerdir? Valorant en popüler oyun modları hangisi? Bu soruların cevaplarına ve daha fazlasına ulaşmak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.


god-of-war-figurine

Valorant 1200 VP VPoints

₺ 250,00

₺ 245,00

Valorant Oyun Modları Nelerdir?

Valorant oyununda sadece tek bir mod yer almıyor. Oyunda birbirinden farklı modlar yer alıyor ve her oyun modu, oyuncuları farklı bir savaşın eşiğine sürüklüyor. Valorant oyun modları ise şu şekilde;
 

Derecesiz

Valorant oyununda karşımıza çıkan ilk mod derecesiz oyun modu oluyor. Bu modda iki takım da 25 tur boyuncu spike kur ve imha et şeklinde birbirileriyle savaşıyor. 25 oyundan ilk 13 raundu kazanan takım, maçı kazanıyor. Eğer oyunda beraberlik hakimse ve skor 12 – 12 olduysa ani ölüm turuna geçiliyor. Böylelikle kazanan takım ortaya çıkıyor. Derecesiz mod, özellikle oyuna yeni başlayanlar tarafından tercih ediliyor.

Valorant Rekabetçi Modu

Rekabetçi Mod

Rekabetçi mod da Valorant oyununda en çok tercih edilen modlar arasında. Ancak bu modda oynayabilmeniz için derecesiz oyun modunda 10 maç kazanmış olmanız gerekiyor. Bu sebeple oyuna yeni başlayan ve henüz 10 maç kazanamamış olan oyuncuların bu moda giriş yapabilmesi veya rekabetçi modda maç yapabilmesi mümkün değil. Valorant rekabetçi oyun modunda maçlar derecesiz moddakine benziyor. Beş oyunun ardından oyuncular bir derece kazanıyor. Bu da oyuncuların, oyun içerisindeki deneyimlerini ve eşit güçteki rakiplerini görmesine olanak sağlıyor. Yani oyun içerisinde derece alabilmeniz için rekabetçi modda bolca maçlar kazanmanız gerek.
 

Spike’a Hücum Modu

Spike’a hücum modu da ekstra heyecan ve aksiyon isteyen oyuncuların eğlenebileceği bir oyun modudur. Bu modda oyuncular, 5 vs 5 olarak iki takım halinde birbirleriyle mücadele ediyorlar. Bu modda oyuncuların her biri 5 adet spike taşıyor. Her turda bir adet spike etkinleşiyor ve bunlara hücüm edilmesi gerekiyor. Bu modda 4 raundu kazanan takım, maçı alıyor. Eğlenceli ve bol aksiyonlu olan bu mod, yaklaşık olarak 10 dakika sürüyor.
 

Ölüm Kalım Modu

Ölüm kalım savaşının yapıldığı bu mod, oyuncuların kendilerini geliştirmek için tercih edebilecekleri en iyi mod olarak karşımıza çıkıyor. Silah kullanımı, yeni yetenekler, mekanik geliştirme ve yeni haritaları öğrenmek için tasarlanmış olan bu oyunda 12 oyuncu bir ölüm maçında bir araya geliyor. Oyunun süresi 9 dakika ve bu 9 dakika içerisinde oyuncuların 40 kişi öldürmesi gerekiyor. Bunu başaran maçı kazanıyor veya süre bittiğinde 40’a en yakın olan kişi bu modu kazanıyor. 
 

Kopya

Kopya, Valorant oyununa yeni eklenen modlardan biri. Yeni eklenmesine rağmen bu oyun modu, sıklıkla tercih ediliyor ve oyuncular tarafından da fazlasıyla beğeniliyor. Bu modda takımdaki tüm oyuncular sadece bir ajan seçiyor ve herkes aynı ajana sahip oluyor. 10 ile 15 dakika arasında bir süreye sahip olan bu mod, oldukça eğlenceli.

Valorant Tırmanış Modu

Tırmanış

Tırmanış modunda oyuncular farklı yetenekler ve silahlar kullanarak düşman takımı öldürmeye çalışıyor. 5 vs 5 şeklinde iki takımın birbiriyle mücadele ettiği bu oyunda amaç rakip takımı öldürebilmek. Takımlar bu modda öldürme sayılarına göre seviye atlıyor. Mod genelinde 12. Seviyeye ulaşan takım maçı kazanıyor. Modda maç süresi 10 dakika. 10 dakika içerisinde kimse 12. Seviyeye ulaşamazsa bu seviyeye en yakın olan takım maçı kazanıyor.
 

Kartopu Çatışması

Kartopu çatışması da oyundaki en popüler oyun modları arasında yer alıyor. Bu modda 50 öldürmeye ulaşan takım maçı kazanıyor. Bu oyunda da takımlar 5 vs 5 şeklinde birbirleriyle maç yapıyorlar. Ayrıca oyuncuların kartopu şeklinde mermi ateşleyen silaha sahip olarak başladığı bu modda, oyuncular çeşitli hediyeler ile kendilerini geliştirebiliyor.


god-of-war-figurine

Valorant 2200 VP VPoints

₺ 450,00

₺ 441,00

Valorant En Popüler Oyun Modları

Valorant çok sayıda oyun moduna sahip. Ancak bu modlardan bazıları oyuncular tarafından daha çok tercih ediliyor. Bu sebeple kimi modlar diğerlerine göre daha popüler. Popüler Valorant oyun modları ise şu şekilde;
 

  • Kopya modu,
  • Kartopu çatışması,
  • Rekabetçi mod,
  • Spike hücum modu,
  • Tırmanış,
     

Yukarıdaki modlar, oyunu oynayan oyuncular tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Uzay Oyunları
Uzay oyunları, uzaya ve benzer atmosferlere ilgi duyan oyuncuların tercih ettiği kategoriler arasında yer alıyor. Bu kategoride geçmişten günümüze çok...
CSGO Maç Geçmişine Bakmak
CS:GO'da yaptığınız maçları analiz mi etmek istiyorsunuz? Maçlarla ilgili çıkarımlarda mı bulunmak istiyorsunuz? Ancak bunu nasıl yapacağınızı bilmiyo...