Twitch Bitleri ve Yaşanan Skandal - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Twitch Bits Nedir?

Twitch Bitleri, Twitch uygulaması üzerinden satın alınabilen sanal ürünlere verilen isimdir. Yayıncılara bağış aşamasında kullanılabilen bu bitler, aynı zamanda yayıncıyı teşvik etmek için de tercih edilmektedir. Yayıncılardan ziyade izleyicilerin tercih ettiği bitler, aynı zamanda yayıncıya kazanç olarak gerki dönmektedir.

Twitch uygulaması üzerinde çok sayıda bit emojisi bulunmaktadır. Bu aşamada her emoji farklı şekillere ve animasyonlara sahiptir. Genel olarak Twitch bit emojilerinin animasyonları da bulunmaktadır. Bu sayede Twitch yayını izleyen kullanıcılar bit göndererek sohbette de dikkatleri üzerine çekebilir.

Aynı zamanda yayıncıyla da iletişim kurmak için bir yol olan Twitch bitleri, uygulamayla birlikte kullanılmaktadır. Her yayıncı bit satın alabilir ve bu bitleri istedikleri zaman kullanabilir.

Twitch Bitleri Ne İşe Yarar?

Twitch uygulaması, yayıncıların çeşitli kitlelere ulaşmak amacıyla tercih ettiği canlı video içerik platformudur. Yayıncılarla birlikte izleyiciler de Twitch uygulaması üzerinden takip ettikleri yayıncıların içeriklerine ulaşabilmektedir. Her canlı yayında sohbet kutusu bulunur. Bu sohbet kutuları üzerinden yayına katılan izleyiciler anlık olarak mesaj gönderebilir ve bu sayede yayıncılarla iletişime geçebilir.

Bununla birlikte Twitch yayınlarında kullanıcılar tıpkı abonelikte olduğu gibi yayıncılara destek olmak isteyebilir. Uygulama üzerinde yayıncılara destek olmanın pek çok yolu vardır. Bunlardan biri de Twitch bit emojileridir. Twitch Cheer yapmak için tercih edilen yani yayıncıyı desteklemek için kullanılan yöntemlerden biri de bit emojileridir.

Twitch kullanıcıları, yayıncıların yayın yaptıkları sırada çeşitli bit emojilerini kullanarak yayıncıya destek olur. Ayrıca izleyici tarafından yapılan yorumların da sohbet kısmında görünmesi için bitlere ihtiyaç duyulabilir. Diğerlerinin aksine çok daha fazla ilgi çeken Twitch bitleri, izleyiciler tarafından fazlasıyla tercih edilen bir özelliktir.

Twitch Bits Görseli

Twitch Bitleri Ücretli Mi? Fiyatı Ne Kadar?

Sohbetlerde görünür olmak ve takip ettikleri yayıncıları desteklemek isteyen kullanıcıların Twitch bitleri ile bunu yapabilmesi mümkündür. Ancak bunun için öncelik olarak kullanıcıların Twitch Bit sahibi olması gerekir. Twitch bit sahibi olmak için de kullanıcıların belirli bir ücret ödemesi gerekmektedir.

Uygulama içi satın alma yöntemlerinden biri olan Twithc bitleri, kullanıcıların anında hesaplarına yüklenir. Bu sayede satın alma işleminin gerçekleşmesinin ardından bitler kullanılabilir olur. Twitch bit fiyatları da genel olarak aşağıdaki gibidir;

 

·       100 bit: 11,00 TL

·       500 bit: 57,00 TL

·       1500 bit: 160 TL

 

Twitch Bitleri fiyatları yukarıdaki şekildedir. Ancak daha fazla bit alımı durumunda fiyatlar farklılaşabilir. Ayrıca dönemsel olarak da fiyatlar değişiklik göstermektedir. Uygulama içerisinde en çok tercih edilen seçeneklerden biri olan Bitler, tüm izleyiciler tarafından kolaylıkla satın alınabilir.

Twitch Bit Skandalı

Dünya genelinde yankı uyandıran bir skandal olarak gündeme gelen Bit Skandalı yayıncı Ahmet Sonuç (Jahrein) tarafından ortaya çıkartılmıştır ve günümüzde Temiz Twitch Hareketi olarak yer edinmiştir. Haddinden fazla kazanç sağlayan yayıncıların anlık olarak absürt miktarlarda bağışlar alması, ve bunların bir çoğunun yayın kapalıyken gerçekleşmesi skandalın açığa çıkmasına sebebiyet vermiştir. Konuyla alakalı olarak birçok yayıncıya dava açılmıştır.

 

Twitch Bitleri Nereden Satın Alınır?

Twitch Bitleri kullanmak isteyen izleyicilerin öncelik olarak bitlere sahip olması gerekir. Aksi durumda bit gönderilebilmesi uygulama içerisinde mümkün değildir. Twitch uygulamasında bit göndermek için satın alma işleminin yapılacağı pek çok yer vardır.

Bunlardan ilki Twitch uygulamasıdır. Uygulama üzerinden seyircilerin anlık olarak Twitch Bitleri alabilmesi mümkündür. Bu sayede kullanıcılar kredi kartı veya banka kartı kullanarak takip ettikleri yayıncıyı izlerken anlık olarak Twitch Bitleri satın alabilir. Ayrıca bit satışı yapan belirli web siteleri de bulunmaktadır. Bu web sitelerini tercih ederek kullanıcıların daha uygun fiyatlar karşılığında bit alabilmesi de mümkündür.

Twitch Bits Görseli

Twitch Bitleri Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Twitch bit satın almak isteyen kullanıcıların satın alma işlemi sırasında birçok noktaya dikkat etmesi gerekir. Bu noktalar, satın alına bitlerin kullanabilmek açısından önem taşır. Bunlar;

 

1. Öncelikle uygulama dışı satın alma yapılıyorsa satıcının güvenilir olup olmadığına dikkat edilmeli, dolandırıcılık ihtimali göz ardı edilmemelidir.

2. Satın alınacak olan Twitch bit miktarına dikkat edilmeli,

3. Satın alınacak olan adet ve ödenmesi gereken ücrete dikkat edilmeli,

4. Farklı bir satıcıdan alınan bitlerin kullanıcı hesaplarına transferine dikkat edilmeli,

 

Yukarıdaki noktalar, bit satın almak isteyen kullanıcıların hem satın alma sırasında hem de sonrasında çeşitli problemler ile karşılaşmaması açısından önem taşımaktadır. Bu sebeple satın aldıkları bitleri kullanmak isteyen kullanıcıların öncelik olarak bu noktalara dikkat etmesi gerekir.

Twitch Bitleri Nasıl Kullanılır?

Twitch uygulaması üzerinden veya farklı web sitelerinden satın alınan bitlerin kullanımı oldukça basittir. Her yaştan Twitch kullanıcısı bu bitleri kolaylıkla kullanabilir.

Satın alınan ve hesaba yüklenen Twitch bit emojilerini kullanmak için öncelik olarak takip edilen yayıncının, canlı yayına giriş yapılması gerekir. Ardından yayın sırasında ekranda bulunan sohbet kısmına gidilmelidir. Sonrasında sohbet bölümünde çıkan ve yayıncıya destek vermek için kullanılan bitlere tıklanmalıdır. Gönderilecek olan bit adeti burada kullanıcı tarafından seçilmelidir.

 

 

Twitch Nedir?
Twitch Nedir?, Twitch platformu, video oyunu canlı yayınlarının üzerine odaklanan ve günümüzde de farklı canlı yayınlar için kullanılan canlı yayın si...
Discord Nedir?
Discord Nedir?, Discord'da arkadaşlarını eğlendirmek, grubunla oyun yayına yapmak ve herkese yeteneklerini göstermek için yazımızı görüntüleyin....