Total War: WARHAMMER Nedir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Total War Warhammer Nedir?

Total War: WARHAMMERoyunu sıra tabanlı bir strateji ve gerçek zaman taktik oyunudur. Orta çağ tarihli bir ortamı tasvir eden ilk Total War oyunu olarak bilinir. Total War serisinin onuncu başlığı ve Total War: WARHAMMER üçlemesinin ilkidir. Oyun içerisinde krallıklar ölçeğinde, şehirler ve ordular yönetilir. Gerçek zamanlı taktiklerle ise bir ordu içerisindeki tek birimi hareket ettirmek gibi küçük ölçekli yönlendirme işlemleri yapılır. Oyuncu, her biri kendi birimlerine sahip olan karakterleri ve farklı yeteneklere sahip olan grupları yönetir. Bu grupların arasında insan grupları, cüceler, Vampire Counts ve Greenskins vardır.

Total War: WARHAMMER gibi strateji oyunlarını seviyor musun? Peki bu tarz İndirimli Oyunları Satın Almak ister misin? Ne duruyorsun? Sen de gelsene!

Ücretli indirilebilir içerik satın alan kullanıcılar daha farklı gruplara erişim sağlayabilir. Aralık 2012 civarlarında yayıncı şirket olan Sega, Games Workshop şirketi ile ortaklık yaptığını insanlara duyurdu. Total War: WARHAMMER oyunu genel olarak eleştirmenler tarafından olumlu yorumlar aldı. Metacritic’te 100 puan üzerinden 87 puan ile derecelendirildi. IGN ise bu oyun hakkında heyecan verici fikirlerle dolu olduğunu, harika karakterler ve farklı birimler içerdiğini söyledi. Bu açıklamanın üzerine 10 üzerinden 8,6 puanı Total War: WARHAMMER oyununa uygun gördü. Gamespot, gerçek zamanlı strateji tasarımının bir zaferi olarak gördüğü oyunu Total War serisisin şimdiye kadarki en iyi oyunu olarak tanımladı. Total War: Warhammer oyunu en çok satan Total War oyunu olarak ismini tarihe yazmıştır. İlk birkaç gün içerisinde oyun yarım milyondan fazla kopya satmıştır.

 

Total War: WARHAMMER Yapımcısı Kimdir?

Total War: WARHAMMER oyununun yapımcısı Creative Assembly şirketidir. 1987 yılında İngiltere’nin Horsham isimli kentinde kurulmuştur. Şirket başlangıçta oyunları Amiga ve ZX Spectrum platformundan MS-DOS platformuna taşımak için çalışmalar yapmıştır. Bu şirketin CEO’sunun ismi Tim Ansell’dir ve şirketin 2020 yılı itibarı ile hesaplanmış 800’den fazla çalışanı bulunmaktadır. İlerleyen zamanlarda farklı oyunlar çıkartmak için EA Sports şirketi adı altında Electronic Arts ile birlikte çalışmalar yürütmüşlerdir. Total War serisinin başarısı Shogun’ın başarısının üzerine inşa edilmiştir.

Total War serisi Creative Assembly şirketinin ticari başarısını oldukça fazla arttıran bir çalışmadır. Şubat 2017 zamanlarında şirket oldukça fazla beğeni alan Halo Wars 2 oyununu piyasaya çıkartmıştır. Creative Assembly, Crytek Black Sea stüdyosunu satın aldı ve bu stüdyo şirketin yurt dışında açılan ilk stüdyosu oldu. Daha sonra stüdyonun ismi Creative Assembly Sofia olarak değiştirildi. Eylül 2017 civarlarında ise Total War: WARHAMMER 2 oyunu piyasaya sürüldü. Total War: Three Kingdoms oyunu ise 23 Mayıs 2019 tarihi itibarı ile oyunculara sunulmuştur. Bu şirketin piyasaya çıkartmış olduğu bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

  • Alien: Isolation
  • Total War: Shogun 2 – Fall of the Samurai
  • Shogun: Total War
  • Spartan: Total Warrior
  • Viking Ps3
  • Rome: Total War
  • Halo Wars 2
  • A Total War Saga: Troy
  • Napoleon: Total War

 

Total War: WARHAMMER Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Total War: Warhammer oyunu eleştirmenler tarafından övgüyle karşılanmış bir oyundur ve piyasaya çıktıktan sonraki birkaç gün içerisinde yarım milyondan fazla kopya satmıştır. Oyun Windows platformu için 24 Mayıs 2016 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Daha sonra 22 Kasım 2016 tarihinde Linux ve 18 Nisan 2017 tarihinde ise macOS platformu için piyasaya sürülmüştür.

totalwar-warhammer-gorsel

Total War: WARHAMMER 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Total War: Warhammer oyununun Mayıs 2016 ayındaki ortalama oyuncu sayısı 40,988,4’tür. Daha sonra 2016 Haziran ayındaki ortalama oyuncu sayısı 27,678,1, 2017 Haziran ayında 7,668,7, 2018 Haziran ayında 3,442,2 ve 2019 Haziran ayında 1,650,6 olarak hesaplanmıştır. Steam platformundan alınan bilgilere göre 2020 Haziran ayındaki ortalama oyuncu sayısı 1,374,4 olmuştur. 2021 Ağustos ayındaki ortalama oyuncu sayısı ise 612,7’dir.

 

Total War: WARHAMMER Karakterleri Nelerdir?

Total War: Warhammer oyununda dört adet farklı ırk vardır. Bu ırkların isimleri The Empire, Dwarfs, Greenskins, Vampire Counts ve Warrior of Chaos’tur. Bu ırklarla ilgili bazı bilgiler aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

Dwarfs = Oyun içerisinde defansif oynamak isteyen oyuncular genellikle bu ırkı seçerler. Araştırma ve makinelerle birlikte geliştirilebilir ileri teknolojiye sahiptir. Savaş birimleri üzerinde bomba bırakabilir.

Greenskins = Bu ırk orklar, dev örümcekler, nastiesler ve goblinlerden oluşur. Bu ırk diğer ırklardan farklı olarak sürekli savaş içerisindedir. İnsan ırkının en büyük düşmanı olarak bilinir.

Vampire Counts = Bu ırk Total War: Warhammer oyunundaki ölümsüz ırk olarak tanımlanabilir. Düşmanlarını yenme konusunda oldukça başarılıdırlar. Vampire Counts kendi ordusunu genişletmek için ölüleri kullanabilir.

Chaos = DLC ek paketi ile birlikte gelmesi beklenen bu ırk, oyunu satın alan bütün oyunculara iki haftalığına ücretsiz olarak sunuldu. Yerleşim üzerine konumlanma yerine, düşman kamplarında konumlanarak kaleyi içten fethetmeye odaklanırlar.

Warriors of Chaos = Bu ırk dünyaya yıkım getirmek için göç eden bir ırktır. Mutasyona uğramış insanlara benzerler. Elit ağır zırhlı savaşçılara ve devasa canavarlara sahiptir.

totalwar-warhammer-gorsel-1

Total War: WARHAMMER Ücretli Midir?

Total War: Warhammer oyunu Steam platformu üzerinden oynanabilen ücretli bir oyundur. Bu oyunun Steam platformu üzerindeki güncel fiyatı 310,00 TL’dir. Bu oyunu kolay bir şekilde satın alıp oynamak Steam üzerinden gerçekleştirilebilir.

 

Total War: WARHAMMER Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Total War: Warhammer oyunu genellikle savaş içerikli bir oyundur. Yaşları küçük olan oyuncuların bu oyun sayesinde kötü etkilenmeleri mümkündür. Bu nedenle Total War: Warhammer oyununu 14 yaş ve üzeri kişilerin oynaması önerilir.

 

Total War: WARHAMMER Nasıl İndirilir?

Total War: Warhammer oyununu indirmek oldukça basittir. Bu işlem için öncelikle bir Steam hesabına sahip olunması gerekir. Steam platformuna giriş yapıldıktan sonra ‘’Mağaza’’ bölümünde bulunan arama kısmına ‘’Total War: Warhammer’’ yazılır. Daha sonra açılan sayfadan oyun satın alınır. Satın alınan oyun Steam kütüphanesine gider. Steam kütüphanesinde bulunan oyuna tıklanır ve ‘’Yükle’’ seçeneğine basılır. Daha sonra oyun otomatik olarak bilgisayara indirilip kurulur.

totalwar-warhammer-steam

Total War: WARHAMMER Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Total War: Warhammer'ı en iyi ayarlarda ve en rahat şekilde oynamanız için verilen minimum ve tavsiye edilen sistem gereksinimleri şu şekilde:

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7/8/8.1 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo / AMD Phenom x2 – 3.0 GHz
  • Bellek: 3 GB RAM
  • Ekran Kartı: AMD Radeon HD 5770 / NVIDIA GTS 450 / Intel HD4000
  • VRAM: 1 GB VRAM
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 35 GB kullanılabilir alan
  • İlave Notlar: PC Tümleşik grafik yonga setleri 4 GB RAM gerektirir; Intel HD serisi.

 

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-4570 / AMD Ryzen 5 1600 – 3.2 GHz
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: AMD Radeon R9 270X / NVIDIA GeForce GTX 760
  • VRAM: 2 GB VRAM
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 35 GB kullanılabilir alan

 

Total War: WARHAMMER Nasıl Oynanır?

Total War: Warhammer oyunu orduların arasında gerçekleşen gerçek zamanlı taktik savaşları üzerine kurulmuştur. Oyun içerisinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta orduların konumunu belirlemektir. Piyade, okçu ve atlıların konumlanması savaş sırasında değişebilir. Atlıları kanatlarda tutmak daha geniş çaplı bir alan oluşturmayı sağlar ve savunma daha rahat olur. Piyadeler önden ilerlerken okçular arka taraftan uzaktan saldırmalıdır. Total War: Warhammer oyununda devletler arası hızlı diplomatik ilişkiler vardır. Bir fetih sırasında ele geçirilen şehirler düşmanların dikkatini çeker. Böylece devletler arası farklı diploması süreçleri gerçekleşir.

Düşmanlar tarafından sunular toprak, para ve anlaşma teklifleri çok ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmelidir. Oyuna başlandığı zaman, oyun danışmanı tarafından oyuncular 12 şehir daha ele geçirmek üzere görevlendirilir. Gelişme sürecinde de her şeye dikkat etmek gereklidir. Çok hızlı gelişen oyuncular bazen ordularının kontrollerini kaybedebilirler. Total War: Warhammer oyununda mutluluk seviyesi vardır. Bir şehir ele geçirildiği zaman bu şehirdeki insanların mutluluk seviyesinin az olduğu görülür. Bu durumu düzeltip halkın mutlu olmasını sağlamak için doğru binalar inşa edilmeli ve onların isteklerine göre hareket edilmelidir. Merkez binası en önemli binadır. Merkez binası yok edilen oyuncu oyunu kaybeder.

totalwar-warhammer-gorsel-2

Total War: WARHAMMER Oyununun Konusu Nedir?

Total War: Warhammer oyunu, Karl Franz'ın İmparatorluğun yeni seçilen İmparatoru olarak yükselişi ve bir iç savaş ayaklanması ile meydana gelen son kargaşa ve imparatorluğun yönetimine kızması ile başlar. Görevi, parçalanmış krallığını birleştirmek ve onları çevreleyen diğer alemlere meydan okumadan önce egemenliğini savunmak ve Eski Dünya'ya barış getirmektir. Ancak kuzeyde Kaos sürüsü ilerliyor ve yoluna çıkan her şeyi yok etmeye ve hakimiyet yolunda duran her şeyi yozlaştırmaya çalışıyor. Bir yandan da Cüceler, Yeşil Derililer ve Vampirler, imparatorluk tahtına göz dikiyor. 

 

Total War: WARHAMMER Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Total War: Warhammer gerçek zamanlı bir strateji oyunudur. Bu oyuna benzer bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

  • Into the Breach
  • XCOM 2: War of the Chosen
  • Company of Heroes
  • Invisible Inc
  • Stellaris
  • Civilization 6
  • Total War: Warhammer 2
  • Starcraft II: Legacy of the Void
  • Cities Skylines
  • Darkest Dungeon

 

 

 

Valiant Hearts: The Great War Nedir?
Valiant Hearts: The Great War 1. Dünya savaşına katılmak zorunda kalan ve bu sebeple askere alınan Alman bir gencin hikayesini anlatır....
Total War Warhammer 2 Nedir?
Total War: Warhammer 2, sıra tabanlı strateji ve gerçek zamanlı bir taktik video oyunudur. Total War serisinin bir oyunu ve 2016 yılında çıkan Total W...