Total War Warhammer 2 Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Total War Warhammer 2 Nedir?

Total War Warhammer 2 Nedir?

Total War: Warhammer 2, sıra tabanlı strateji ve gerçek zamanlı bir taktik video oyunudur. Total War serisinin bir oyunu ve 2016 yılında çıkan Total War: Warhammer’ın bir devamı niteliğindedir. Oyun, Games Workshop’un yaratmış olduğu Warhammer Fantasy kurgusal evreninde geçmektedir. Metacritic’e göre 100 üzerinden 87 puan ve piyasaya sürüldükten sonra genel olarak olumlu yorumlar aldı. Eurogamer şirketi, Warhammer 2 oyununu ‘’En iyi 50 oyun’’ listesinde onuncu sıraladı. PC Gamer’ın yapmış olduğu 2017 Yılın Oyunu Ödülleri’nde Yılın Oyunu ödülüne aday gösterildi. Oyun herhangi bir ödül alamamış olsa da pek çok ödüle aday gösterilmiştir.

En iyi sıra tabanlı strateji oyunlarından biri Total War Warhammer 2 olabilir ancak en indirimlisi değil! İndirimli Oyunları Satın Almak için ne yapman gerektiğini biliyorsun!

Warhammer oyunu farklı paralel evrenler, zaman çizgileri ve çeşitli hikayeleri barındırır. Total War: Warhammer 2 oyununda aşırı kan ve sürekli devam eden savaşlar da bulunmaktadır. Oyun içerisinde yeni mekanikler, muhteşem bir yapay zekâ, farklı çevre unsurları ve geliştirilmiş grafikler bulunur. Oyun içerisinde dört adet farklı ırk bulunmaktadır. Oyun satışa sunulmadan 150 binden fazla ön sipariş almıştır. Çeşitli ırkların olması ve oyunun çok oyunculu olarak oynanabilmesi, oyuncuların sıkılmadan oynamaya devam etmesini sağlıyor. Oyunun gerçekten iyi görüntülere sahip geniş bir haritası bulunmakta. Yeni birimlerin kilitlerini açabilmek için ekonomi geliştirilmeli ve mücadele kapasitesi arttırılmalıdır. Farklı şehirler inşa edilebilir ve bu şekilde teknoloji konusunda gelişimler elde edilebilir. Strateji oyunlarında gerçekten başarılı bir oyun olarak yerini almıştır. Geliştirmeleri devam etmektedir.

 

Total War Warhammer 2 Yapımcısı Kimdir?

Total War: Warhammer 2’yi geliştiren şirketin ismi Creative Assembly’dir. Bu şirket 1987 yılında İngiltere’nin Horsham kentinde kurulmuştur. Creative Assembly şirketinin CEO’sunun ismi Tim Ansell’dir. Şirketin 2020 yılı itibarı ile 800’den fazla çalışanı bulunmaktadır. Şirket başlangıçta Amiga ve ZX Spectrum platformundan MS-Dos’a oyunları taşımak için çalışmıştır. Daha sonra EA Sports şirketi altında farklı oyunlar ortaya çıkartmak için Electronic Arts ile birlikte çalışmıştır.

Creative Assembly şirketi 1999 yılında Shogun: Total War’ı geliştirmeye devam etmiştir. Total War serisinin ileriki yıllardaki başarısı Shogun’un başarısının üzerine inşa edilmiştir. Total War, şirketin ticari başarısını oldukça fazla arttırmıştır. Mart 2005 zamanlarında Sega, Creative Assembly şirketini satın aldı ve stüdyo şu anda Sports Interactive, Relic Entertainment ve Two Points Studios’tan oluşan Sega West’in bir parçası halindedir. Creative Assembly şirketinin çıkartmış olduğu diğer oyunlardan bazıları aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

  • Blood Money
  • Baal
  • Stunt Car Racer
  • Microcosm
  • AFL 98
  • Rugby
  • Shogun: Total War
  • Medieval: Total War
  • Rome: Total War: Barbarian Invasion
  • Medieval II: Total War
  • Stormrise
  • London 2012
  • Total War: Three Kingdoms
  • Total War Saga: Troy

 

Total War Warhammer 2 Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Total War: Warhammer 2 oyunu Londra’da 2017 Mart zamanlarında EGX Rezzed’de açıklandı. Oyun 28 Eylül 2017 tarihinde Microsoft Windows platformu için piyasaya sürüldü. Daha sonra 20 Aralık 2018 tarihinde Linux ve macOS platformları için piyasaya çıkarılmıştır.

totalwar-warhammer-2-gorsel

Total War Warhammer 2 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Total War: Warhammer 2 oyununun aylık ortalama oyuncu sayısı 2017 Nisan ayında 7,5 olarak hesaplanmıştır. Daha sonra bu sayı 2017 Eylül’de 4,571,0’a, 24 Ekim 2017’De 24,376,8’e ve daha sonra 2018 Haziran’da 17,056,7’ye ulaşmıştır. 2019 Nisan’daki ortalam oyuncu sayısı 20,644,0 olarak hesaplanmıştır. Steam platformuna göre 2020 Nisan ayındaki ortalama oyuncu sayısı 24,100,2’dir. Daha sonra 2021 Nisan ayındaki ortalama oyuncu sayısı 19,907,2 olmuştur. 2021 Ağustos ayındaki ortalama oyuncu sayısı 22,224,5 olarak hesaplanmıştır. Oyundaki en fazla oyuncu sayısı 74,898 olarak 2021 Ağustos ayında ölçülmüştür.

 

Total War Warhammer 2 Karakterleri Nelerdir?

Total War: Warhammer 2 oyunu içerisinde bulunan 4 farklı sınıf vardır. Bu sınıfların isimleri aşağıda liste halinde verilmiştir.

 

High Elves = Kendilerini beğenmiş bir topluluktur. Tanrıları olan Old Ones’ın bir ara gözde topluluğudur. Old Ones, elflere Ulthuan isimli bir ada vermiştir. Gelişen olaylar sonucunda kendilerini dünyanın gerçek liderleri olarak görmektedirler. Bulundukları yerde olan herkesin işine burunlarını sokarlar.

Lizardmen = Bu ırk kertenkele adamlardır. Bu topluluk da Old Ones tarafından yaratılmıştır. En kadim ırk olarak tanınmaktadır. Hala tanrılara sadıktırlar ve bu inanca göre gelişim gösterirler. Savaş sırasınra T-Rex süren kertenkelelere sahiptirler.

Skaven = İnsan anatomisine benzerlik gösteren fareler denebilir. Gizemli bir adamın şehre kimyasal yağdırması sonucu ortaya çıkmıştır. Yer altında hareket ederler ve düşmanlarına kolaylıkla görünmezler.

Dark Elves = High Elves’lerin deforme olmuş ve kara büyüye kapılmış halleri olarak bilinirler. Bir zamanlar bağlı oldukları High Elves’den iç savaş sonucunda ayrılmışlardır. Ulthuan’dan atılan Dark Elves, High Elves’leri yok ederek intikam almak istiyorlar.

 

Total War Warhammer 2 Ücretli Midir?

Total War: Warhammer 2 oyunu Steam platformu üzerinden oynanabilen ücretli bir oyundur. Bu oyunun Steam platformundaki güncel fiyatı 210,00 TL’dir. Oyunun Steam Serial Key’ini farklı internet sitelerinden daha ucuza satın almak mümkündür.

 

Total War Warhammer 2 Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Total War: Warhammer 2 oyununun içerisinde bolca kan bulunmaktadır. Ayrıca oyun içerisinde sürekli olarak devam eden savaşlar vardır. Bu nedenle Warhammer 2 oyununu küçük kişilerin oynaması önerilmez. Total War: Warhammer 2 oyununu 15 yaş ve üzeri kişiler oynayabilir.

totalwar-warhammer-2-gorsel-1

Total War Warhammer 2 Nasıl İndirilir?

Total War: Warhammer 2 oyununu indirmek oldukça kolaydır. Bu oyun Steam platformu üzerinden oynanmaktadır. Bu nedenle ilk olarak bir Steam hesabına sahip olmak gerekir. Daha sonra Steam platformunda bulunana ‘’Mağaza’’ bölümündeki arama kısmına ‘’Total War: Warhammer 2’’ yazılır ve açılan sayfadan oyun satın alınır. Satın alınan oyun Steam Kütüphane’sine gider. Kütüphaneye giden oyunun üzerine tıklanır ve ‘’Yükle’’ seçeneği seçilir. Bu işlemden sonra Total War: Warhammer 2 oyunu otomatik olarak bilgisayara indirilir ve kurulur.

 

Total War Warhammer 2 Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7/8/8.1 (64-bit)

İşlemci: Intel Core 2 Duo / AMD Phenom x2 – 3.0 GHz

Bellek: 5 GB RAM

Ekran Kartı: NVIDIA GTX 460 / AMD Radeon HD 5770

VRAM: 1 GB VRAM

DirectX: Sürüm 11

Depolama: 60 GB kullanılabilir alan

 

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 10 (64-bit)

İşlemci: Intel Core i5-4570 / AMD RYZEN 5 2600 – 3.5 GHz

Bellek: 8 GB RAM

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 770 / AMD Radeon R9 290X

VRAM: 4 GB VRAM

DirectX: Sürüm 11

Depolama: 60 GB kullanılabilir alan

 

Total War Warhammer 2 Telefonda Oynanır Mı?

Total War: Warhammer 2 oyununun bir telefon versiyonu henüz bulunmamakta. Fakat bu oyunun bir serisi olan Rome: Total War oyununun telefon versiyonu bulunmaktadır. Bu versiyona ulaşmak için Google Play Store veya App Store’da bulunan arama kısmına ‘’Rome: Total War’’ yazılır. Daha sonra oyun telefona kolay bir şekilde indirilebilir.

 

Total War Warhammer 2 Nasıl Oynanır?

Total War: Warhammer 2 oyunu diğer Total War oyunlarına benzer sıra tabanlı strateji oyunudur. Gerçek zamanlı taktikler oyunun içerisinde kullanılır. Bu oyunda oyuncular, orduları harita etrafında istedikleri gibi hareket ettirirler. Orduların yerleşimleri sıra tabanlı bir şekilde yönetilir. Oyuncular isterlerse Yapay Zeka’ya karşı isterlerse de gerçek oyunculara karşı savaşabilirler.

Ordular karşı karşıya geldiklerinde gerçek zamanlı olarak savaşırlar. Oyun içerisinde bulunan sınıflardan biri seçilir ve oyuna başlanır. Elde edilen altınlar ile gelişim sağlanır ve daha güçlü ordular yaratılabilir. Güçlendirilen bu ordular sayesinde rakiplerin yapılarının tamamını yıkan oyuncu oyunu kazanır. Total War: Warhammer 2 oyununun tek oyunculu ve çok oyunculu modları bulunur.

totalwar-warhammer-2-gorsel-2

Total War Warhammer 2 Oyununun Konusu Nedir?

Total War: Warhammer 2 oyununun birden fazla konusu bulunmaktadır. Bu konulardan biri eski güçlü tanrısal varlıkların, Kaos güçleri ile savaşabilmek için Warhammer dünyasında farklı ırklar yaratması ile başlar. Güçlü tanrısal varlıkların dünyaya geçmek için kullandıkları yıldız kapıları çöktü. Caledor Dragontamer büyülü enerjiyi dünyadan atmayı planladı ve bu sayede kaos istilasını durdurdu. Caledor ve büyücüler sonsuza dek girdabı korumak için farklı büyüler yaptı. Bir kuyruklu yıldız kılığına girmiş olan Skaven roketi büyük girdabı bozar. Yüksek Elfler ve Kertenkeleler girdabı dengelemeye çalışırken, Skaven ve Karanlık Elfler dünyayı fethetmeye çalışırlar. Daha sonra Yüce Elfler ve Kertenkeleler girdabı dengelerler ve Karanlık Elfler girdabın gücünü kullanarak liderlerini bir tanrıya dönüştürürler. Skaven Boynuzlu sıçanı çağırırlar ve daha sonra dünyayı fethederler.

 

Total War Warhammer 2 Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Total War: Warhammer 2 oyunu bir strateji oyunudur. Aşağıda bazı strateji oyunları liste halinde verilmiştir.

 

  • XCOM 2
  • Civilization 6
  • Starcraft 2: Wings of Liberty
  • Warcraft 3
  • Total War Rome 2
  • Compant of Heroes 2: Ardennes Assault
  • Total War: Shogun 2
  • Age of Empires II: HD Edition
  • Rise of Nations
  • Battletech
  • Stellaris
  • Supreme Commander

 

Total War: WARHAMMER Nedir? (2023)
Total War: WARHAMMER oyunu sıra tabanlı bir strateji ve gerçek zaman taktik oyunudur. Orta çağ tarihli bir ortamı tasvir eden ilk Total War oyunu olar...
Red Dead Redemption 2 Sistem Gereksinimleri 2023 Nedir?
Red Dead Redemption 2 oyununun tüm sistem gereksinimleri bilgilerine detaylı rehberimizden ulaşabilir, hangi bilgisayarda nasıl oynayabileceğinizi öğr...