The Last of Us Yaratıkları Zombi Değil - Oyun Haberleri - eTail Blog
The Last of Us Yaratıkları Zombi Değil

Bundan tam 10 yıl önce Playstation için yayınlanan ve çıktığı yıl neredeyse bütün ödülleri toplayan bir oyundu The Last of Us. Geçtiğimiz günlerde hem PC oyuncuları için de sevindirici bir haber ile Part 1 versiyonunu PC için çıkaracaklarını duyurmuşlardı. Aynı zamanda dizisi de yayınlanan oyun, uyarlanmış bir yapım olarak aslına bu kadar bağlı kalan nadir yapımlardan olarak tanındı.

god-of-war-figurine

The Last of Us™ Part I

₺ 1.943,91

Bütün bunlarla beraber, çokça adını duyduğumuz bu oyun içindeki “Zombi” olarak bildiğimiz yaratıkların, zombi olmadığını biliyor muydunuz? Evet yanlış duymadınız, onlar aslında zombi değil. Nasıl olduğundan kısaca bahsetmek gerekirse aslında gerçekçilik temeline oturtulmuş muhteşem bir hikâye The Last of Us.

Dünyamız üzerinde var olan bir mantar türü, Cordyceps mantarı. Bu mantar dünya üzerinde karınca gibi soğukkanlı canlılarda hayatta kalabiliyor ve asıl işlevi aslında o canlıyı öldürmek değil, kontrol etmek ve devamlılığını sürdürebilmek. Bu oyunun konu aldığı can alıcı nokta ise şu, bu kontrol meraklısı mantar küresel ısınmadan dolayı mutasyona uğrayıp insan bedeninde de yaşayabilecek bir hale gelse ne olurdu?

Bu muhteşem teoriden yola çıkan Naughty Dog ekibi ortaya yıllarca konuşabileceğimiz ve halen de geçerliliğini koruyan bir kıyamet senaryosu çıkarttılar. Oynanışı açısından süper bir yenilik getirmese de The Last of Us sunumu ve konusu ile bizleri bilgisayar ve ekran başına kitlemeyi başarıyor. İlk sezonu yayınlanan dizisi 2'inci sezonu için onay aldı. (Buradan ulaşabilirsiniz.)

Steam Next Fest 6 Şubat'ta Başlıyor
Steam üzerinde ücretsiz olarak birçok oyunun demolarını indirip deneyimleyebildiğiniz Steam Nex Fest 6 Şubat'ta başlıyor....
Beyond: Two Souls Nedir?
Beyond: Two Souls, 2013’te PS3 ile piyasaya sürülen oyun, 2015’te PS4 için yeniden piyasa sürüldü. 2020’de ise PC oyuncuları ile buluştu....