Lost Ark Karakter Seçim Rehberi - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Lost Ark Karakter Seçim Rehberi

Lost Ark Karakter Seçim Rehberi

Lost Ark oyunu içerisinde birbirinden benzersiz farklı karakterler vardır. Bu karakterler kendi aralarında 5 farklı ana sınıfa ayrılmıştır. Bu ana sınıfların isimleri Warrior, Martial Artist, Gunner, Mage ve Assasin’dir. Bu sınıflar içerisinde birbirine benzer özellikleri olan fakat farklı yetenekler kullanabilen alt sınıflar bulunur. Aşağıda alt sınıflar, ana sınıfların başlıkları altında detaylı olarak incelenmiştir.


god-of-war-figurine

PC Oyunları

 

Lost Ark Warrior Sınıfı

Lost Ark Warrior

Lost Ark Warrior ana sınıfı üç farklı alt sınıf dalına ayrılmıştır.
 

1.Berserker Karakteri
Berserker karakteri savaş alanında oldukça vahşi bir güce sahiptir. Dev bir kılıç kullanmaları bazı saldırıları yavaş gerçekleştirmelerine neden olsa da yetenekleri ile oldukça fazla hasarlar çıkartabilirler. Berserker’ın güç modu olarak bilinen Öfke Kaynaklı Berserker modu düşmanlara saldırı yaparak doldurulur. Bu güç modu etkinleştirildiğinde karakterin kritik hasar şansı ve saldırı hızı büyük bir ölçüde artar. Genel olarak basit bir sınıf olarak bilinir. Öğrenmesi oldukça kolay mekanikleri olan bu sınıf, PVE modunda oldukça kullanışlıdır.

2.Paladin Karakteri
Paladin sınıfı hem PVP’de hem de PVE’de takım avantajları sağlayabilecek tank destek bir karakter olarak tasarlanmıştır. Bu sınıfın yetenekleri iki farklı tarzdadır. Sarı yetenekler Kutsal beceriler ve mavi yetenekler ise cezalandırma becerileri olarak tanınırlar. Destek sağlamak için sarı yetenekler ve hasar için mavi yetenekler kullanılır. Her ne kadar tank destek bir sınıf olsa da zindanlarda tek başına oldukça başarılıdır. Kutsal büyü ve büyük bir kılıç kullanır. Bard sınıfından daha fazla hazneye sahip olan destek seti vardır. Fakat iyileştirme yetenekleri Bard’a göre oldukça zayıftır.

3.Gunlancer Karakteri
Gunlancer sınıfı kalkan meraklıları için oldukça önerilen ağır bir tank karakterdir. Bu karakterin çoğu saldırıyı engellemeyi başaran güçlü bir kalkanı vardır. Lost Ark oyununun en iyisi olmasa da en iyilerinden biri olarak bilinen Gunlancer karakteri çok yönlü büyük patlama hasarı verebilir. Patronlardan doğrudan fazlasıyla hasar alabilir. Fakat hareket kabiliyeti olmayan bu sınıf oldukça yavaştır.

 

Lost Ark Martial Artist Sınıfı
Lost Ark Martial Artist

Lost Ark Martial Artist ana sınıfı dört farklı alt sınıf dalına ayrılmıştır.
 

1.Striker Karakteri
Striker sınıfı oldukça popüler bir PVP sınıfıdır. PVE’deki kullanımı ise oldukça azdır. Striker karakteri CC konusunda uzmanlaşmıştır ve bu sayede düşmanları sabit tutan saldırılarla PVP’de oldukça güçlüdür. Nispeten basit combo mekaniklerine sahiptir. Savunması oldukça zayıftır bu nedenle kırılgan bir yapısı vardır.

2.Wardancer Karakteri
Wardancer karakteri yüksek hareket kabiliyeti ve patlama hasarına sahip olan bir yakın dövüş sınıfıdır. Wardancer güç göstergesini oluşturabilir ve bu sayede daha sonra yüksek güçlü özel yetenekleri kullanabilir. PVP için iyi kombinasyonlu yeteneklere ve hasar dizisine sahiptir. Fakat oldukça basit bir oyun yapısına sahip olduğu için yeterince heyecan verici bir sınıf değildir.

3.Scrapper Karakteri
Scrapper karakteri oldukça fazla hasara sahip keskin bir sınıftır. Kendine ve takım arkadaşlarına buff, patronlara ise debuff uygulayabilir. Patronları zayıflatarak daha kolay alt etmeyi sağlar. Uzun süreli hasarlar verebilir. Engranivg’e bağlı olarak birbirinden farklı iki benzersiz oyun stiline sahiptir. Bu nedenle öğrenmesi biraz zorlayıcı olan bir sınıf

4.Soulfist Karakteri
Soulfist karakterinin oldukça güçlü patlama hasarı vardır fakat ciddi bir hayatta kalma sorununa sahiptir. Düşman hasarlarından kurtulmak için bu sınıfın hareketliliği kullanılır. Yetenekler düşmanlara vurarak doldurulur. Lost Ark oyunu içerisindeki en güvenilir meta PVP sınıflarından birisidir. Bunun yanında ustalaşması zor bir sınıftır.

 

Lost Ark Gunner Sınıfı
Lost Ark Gunner

Lost Ark Gunner ana sınıfı dört farklı alt sınıf dalına ayrılmıştır.
 

1.Gunslinger Karakteri
Gunslinger karakteri üç tane farklı silah arasında geçiş yapabilen bir sınıftır. Bu silahlar bir av tüfeği, ikili tabanca ve keskin nişancı silahıdır. Silahlar arası geçiş yapmak daha uzun süreli hasar vermeyi kolaylaştırır. Hareketliliği ve hasarı oldukça fazla olan bir sınıftır. Oldukça kırılgan olan bu sınıfın oynanması zordur. Savaş sırasında cooldownlara ve debufflara oldukça dikkat etmek gerekir.

2.Artillerist Karakteri
Arthillerist karakterinde hasar, tank ve CC dokunulmazlığı arasında büyük bir dengeye sahiptir. Artillerist karakterinin Kimlik Göstergesi zamanla Ateş Gücü kazanır. Gösterge dolduğu zaman PVE içerikleri üzerinde tek başına kullanılabilen badass Taret moduna geçiş yapılabilir. Taret moduna geçiş yapıldığı zaman karakter hareket edemez.

3.Deadeye Karakteri 
Deadeye karakteri de Gunslinger gibi üç tane farklı silah arasında geçiş yapabilen bir sınıftır. Yüksek hasar patlaması ve çok fazla hareketliliğe sahiptir. Tüm partiye kritik artış sağlayabilir. Maksimum hasar sağlayabilmek için av tüfeği ile yakınlaşmak gerekir. Hem PVE’de hem de PVP’de oldukça işe yarayan bir sınıftır.

4.Sharpshooter Karakteri
Sharpshooter karakteri menzilli menzilli saldırılar ve yakın dövüş saldırıları yapabilir. Sharpshooter’ın kimlik becerisi bir şahin çağırmaktır. Şahin ile düşmanlara saldırı yapılabilir. Patronlara çok fazla yaklaşmak gerekmediği için oynaması biraz daha kolaydır. Çok fazla hareketliliğe sahiptir ve böylece PVP arenalarda hayatta kalma olasılığı fazladır.

 

Lost Ark Mage Sınıfı
Lost Ark Mage

Lost Ark Mage ana sınıfı iki farklı alt sınıf dalına ayrılmıştır.
 

1.Bard Karakteri
Bard karakteri Lost Ark’ın özel destek karakterlerinden biridir. Bu sınıf hasar azaltma, hasar artışı ve diğer çeşitli yetenekler ile partiye farklı özellikler sağlar. Bard’ın Kimlik yeteneği Serenat’tır. Kullanılabilecek iki farklı Serenat vardır. Bunlar Cesaret Serenatı ve Kurtuluş Serenatıdır. Bu özelliklere rağmen düşük saldırı gücüne sahiptir ve oldukça kırılgan bir sınıftır.

2.Sorceress Karakteri
Sorceress karakteri Lost Ark’taki güçlü bir büyücü sınıfıdır. Lost Ark’ın lansman döneminde oyundaki en popüler sınıflardan biri olmayı başarmıştır. Hasar için ateş, sersemletmek için yıldırım ve yavaşlatmak için buz gibi çeşitli yetenekleri kullanabilir. Büyücünün kimlik çubuğu dolduktan sonra kullanılabilen iki farklı becerisi vardır. Bunlar Işınlanma ve Yanıp Sönme’dir. Büyü hasarı çıkışı oldukça fazladır fakat yine oyun içerisindeki kırılgan karakterlerden biridir.

 

Lost Ark Assassin Sınıfı
Lost Ark Assassin

Lost Ark Assassin ana sınıfı iki farklı alt sınıf dalına ayrılmıştır.
 

1.Shadowhunter Karakteri
Shadowhunter karakteri şekil değiştirmede ustalaşmış bir suikastçı sınıfıdır. Mekanik olarak iki farklı biçimi vardır. Bunların isimleri İnsan ve Şeytan’dır. Genel olarak bu sınıf oynaması kolay ve mükemmel hasar veren bir sınıftır. Oyun içerisindeki en gösterişli yeteneklerden bazılarına sahiptir.

2.Deathblade Karakteri
Deathblade karakteri çevik bir suikastçı sınıfıdır. Üç farklı bıçak kullanan bu sınıfın hareket kabiliyeti ve hasarı oldukça yüksektir. Yeni başlayanlar için veya tecrübeliler için PVP alanlarında oldukça tercih edilen bir sınıftır.

Lost Ark Başlangıç Rehberi
Sizler için hazırladığımız bu Lost Ark Başlangıç Rehberi ile Lost Ark oyununa kolayca başlayabilecek ve rakiplerinizin önüne geçebileceksiniz....
Strese İyi Gelen Oyunlar
Strese iyi gelen oyunlar genel olarak oyuncuyu sakinleştirmeye yönelik olarak yaratılmıştır. Bu tür oyunlarda gri tonlara pek fazla rastlanmaz. Yüksek...