Steam Oyun İadesi Nasıl Yapılır 2023? - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Steam Oyun İadesi Nasıl Yapılır 2023?

Steam Oyun İadesi Nasıl Yapılır 2023?

Global oyun dünyasının en iyi platformlarından biri olan Steam üzerinden çok fazla oyunlar indirilmektedir. Tabii ki seri bir şekilde oyun indirebiliyoruz, alabiliyoruz fakat bazen aldığımız oyunları sevmeyebiliyoruz. Steam oyun iadesinin nasıl yapılacağı ve koşulları hakkında tüm bilgilere web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

1- İlk olarak Kütüphanenizden iade etmek istediğiniz oyunu seçin, sağ kısımda bulunan ”Bağlantılar” başlığına, oradan da ”Destek” başlığına tıklayın veya direk olarak "https://help.steampowered.com/" sitesinden “Oyunlar/Yazılım/ vs.” menüsüne girerek iade etmek istediğiniz oyuna bakın.

2- Destek kısmında oyunu neden iade etmek istediğinizi belirtmeniz için seçenekler karşınıza çıkacaktır. Oyunla ilgili seçeneklerdeki bir sorunu ya da basitçe beğenmediğiniz için iade ediyorsanız “Umduğum gibi değil” seçeneğini seçin.

3- İade nedenini seçtikten sonra size sorun çözümü için ya yardım talebi, ya da para iadesi seçenekleri sunulur. İadeyi seçin.

4- Steam Cüzdanına ya da Steam’e kayıtlı kredi kartına iade seçeneklerinden istediğiniz yöntemi seçin.

5- İade işlemini tamamlamak ve talebi göndermek için “İsteği Gönder” kısmına tıklayın.

6- İade talebiniz gönderildikten sonra incelemeye alınır daha sonra sonucu size e-posta ile size gönderilir.

Steam iadesi gerçekleştirdin ancak başka bir oyun daha mı almak istiyorsun? O halde şimdi eTail üzerinden Steam Cüzdan Kodu Satın Al!

Steam Oyun İade Etme Süresi Ne Kadar?

Steam oyun iade talebinden sonra para iadesi için süre yok. Paranın hesaba geçmesi yaklaşık 1 hafta sürebildiği gibi sürecin resmi tatillere denk gelinmesi halinde 7 iş gününü de bulabilir.

 

Steam Destek

Diğer yandan ise iade talebinizin kabul edilip size para iadesi yapılacağına dair bilgi almış olabilirsiniz. Hesabınıza geri yükleme işlemi tahmin edilenden daha uzun süre alırsa Steam Destek Ekibi ile iletişime geçin.

Steam Destek Adresi: https://help.steampowered.com/tr/

 

Steam 2 Saatten Fazla Oynanan Oyunu İade Etme

Steam üzerinde yaptığınız neredeyse her satın alım için herhangi bir sebeple iade talebinde bulunabilirsiniz. Belki bir oyunu yanlışlıkla aldınız, belki de bir oyunu bir saat oynadınız ve beğenmediniz.

Fark etmez. Valve, iade süresi dolmadan, help.steampowered.com aracılığıyla oluşturulmuş bir iade talebi üzerine herhangi bir sebep için iade sağlar. İade süresi oyunlar için oyunun oynanma süresi iki saati geçtiği zaman dolar. Ancak tarif ettiğimiz iade şartlarının dışında bile olsanız iade talebinde bulunabilirsiniz ve talebiniz Steam tarafınca değerlendirilir.  

Oyunu en fazla 2 saat oynamış olmak gerekmektedir. Diğer yandan ise iade edildiği durumlar var fakat 2 saatten uzun oynanan oyunların iadesinin reddedilme oranı yüksek.

 

Steam İade Talebini İptal Ettirmek

Oyununuzu iade etmekten vazgeçtiyseniz, iade talebiniz kontrol edilmeden önce işleminizi iptal etmeniz mümkün. Bunun için Steam Destek üzerinden oyunu aratıp seçiyorsunuz. Ardından aşağıda bulunan örnek görselde olduğu gibi “İade talebini iptal et” linkine tıklayarak iadenizi iptal edebilirsiniz.

Steam Oyun iade Etme

Steam İade Banı

Steam üzerinde kısa sürede çok iade talebinde bulunursanız, otomatik olarak süresi belirli olmayan bir kısıtlamaya maruz kalırsınız. Steam bu konu hakkında kendi resmi sitesinde “İadeler Steam üzerinden ürün alımında risk faktörünü ortadan kaldırmak üzere tasarlanmıştır, oyunları elde etmek için ücretsiz bir yol olarak değil. İade hizmetini kötüye kullandığınızı düşünürsek, bunları size sunmayı durdurabiliriz. İndirimden hemen önce alınmış bir ürünün iade edilerek ardından indirimli fiyatıyla satın alınmasını kötüye kullanma olarak değerlendirmiyoruz.” demiştir.

Apex Legends Kasma Sorunu 2023
Apex Legends kasma ve donma gibi sorunlarla ilgili çözüm önerilerine web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz....
Fortnite Sistem Gereksinimleri | Fortnite Kaç GB? (2023)
Fortnite oyununun tüm sistem gereksinimleri bilgilerine detaylı rehberimizden ulaşabilir, hangi bilgisayarda nasıl oynayabileceğinizi öğrenebilirsiniz...