Apex Legends Kasma Sorunu 2023 - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Apex Legends Kasma Sorunu 2023

Apex Legends Kasma Sorunu 2023

Apex Legends, tüm dünyaya adını duyurmayı başarmış indirmesi ücretsiz bir battle royale oyunudur. Sadece 1 haftada 25 milyon oyuncuya ulaşan oyun, düşük FPS, lag sorunu gibi can sıkıcı, oyun zevkini alt üst eden sorunlar içeriyor. EA forumları ve Türkiye’de ki birçok teknoloji forumu Apex Legends oyunu sorunlarıyla dolmuş durumda. Bu yazıda Apex Legends oyundan atma, donma, kasma, yavaşlama, FPS sorunu için çözüm önerilerini paylaşıyoruz. Apex Legends kasma ve donma gibi sorunlarla ilgili çözüm önerilerine web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Apex Legends Kasma Sorununu çözmüşsen ve oyunu daha da eğlenceli hale getirmek istersen hemen şimdi Apex Legends Coin Satın Al!

Apex Legends Kasma ve Donma Çözüm Önerileri

Apex Legends, eski işlemcilerle arası çok da iyi olmayan bir oyun. Bilgisayarınızın minimum sistem gereksinimlerini karşılasa dahi işlemciden kaynaklı sorun çıkabilir. Oyunun AMD Phenom işlemcilerle uyumlu olmadığı EA tarafından paylaşıldı. Eski Intel işlemcilerde de oyunu çalıştıramamanız olası. İşlemciniz kadar PC’nizin sağlık durumu da önemli. Isınmadan kaynaklı donma ve çökme sorunu yaşayabilirsiniz. Bilgisayarınız sistem gereksinimlerini karşılıyor ancak yine de donma, kasılma, çökme vb. sorunla karşılıyorsanız deneyebileceğiniz birkaç şey var. Bu ince dokunuşlar hayat kurtarabilir.

  • Bazı ekran kartlarında olan sync (Freesync, G-Sync, diğer) seçeneğinin oyunun kendi vsync ile eşleştiğinde birtakım sorunlara yol açtığı tespit edilmiş. Oyunculardan bazıları bu özelliği devre dışı bırakarak donma, çökme sorununu çözdüklerini söylüyor.
  • Oyunculardan bazıları da donma, kapanma sorununu overclock yaparak ya da işlemcinin bu özeliğini düşürerek, devre dışı bırakarak çözdüklerini söylüyor.
  • Oyun dosyaları hasar görmüş olabilir. Origin’i açtığınızda kütüphanenize gidin, Apex Legends’i seçin ve büyük turuncu Play butonunun sağındaki dişli simgesine tıklayın. Açılan menüden Repair’ı (Onar) seçin.
  • Oyun dosyalarını onarmak işe yaramadıysa Origin’i yeniden yükleyin. Sorun devam ediyorsa Apex Legends’i yeniden yükleyin.,
  • Bazı oyuncular, güvenlik duvarının varsayılan olarak Origin ve Apex Legends’a izin vermediğini bildirmiş. Güvenlik duvarı ayarlarına bakmanızda fayda var.
  • Origin’in FPS sayacı, Bilgisayarınızın performansını etkileyebilir. Origin’e girip "Application Settings -> Origin In -> Game -> During Gameplay" menüsünden FPS Counter’ı kapatabilirsiniz.

Apex Legends FPS Arttırmak İçin Ayarlar

Apex Legends düşük FPS sorununu çözmek, FPS artırmak için ayarları aşağıdaki gibi yapmanız önerilir.

Apex Legends Ayarlar

Apex Legends Ayarlar

Sürücüleriniz Güncel Mi?

  • Çok beklediğimiz yeni bir oyun çıktığında, özellikle ücretsiz ise indirir indirmez oyuna girmek isteriz. Sürücü güncellemeyi unuturuz. Ekran kartı üreticileri, son çıkan oyunlar için özel sürücüler yayınlayabiliyor. AMD ve Nvidia sitesine giderek Apex Legends’a ilişkin sorunları düzelten, optimize eden yeni sürücü yayınlanıp yayınlanmadığını kontrol etmenizde fayda var.
  • Sürücü güncellemek bazen sorunları çözmez, sorun ya da sorunlar çıkartabilir. Örneğin; AMD’nin Apex Legends sürücüsünün indirilmemesi öneriliyor. Güncellemeyi yükleyen bazı AMD ekran kartı sahiplerinin kararsız çalıştığına dair yorumları var.

Apex Legends PC Sistem Gereksinimleri

Apex Legends Minimum Sistem Gereksinimleri:
İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit
İşlemci (AMD): AMD FX 4350 veya eşdeğer işlemci
İşlemci (Intel): Intel Core i3 6300 veya eşdeğer işlemci
RAM: 6GB - DDR3 @1333 RAM
Ekran Kartı (AMD): AMD Radeon™ HD 7730
Ekran Kartı (NVIDIA): NVIDIA GeForce® GT 640
DirectX: 11
Ağ: 512 KBPS veya daha hızlı internet bağlantısı
Depolama: 22GB
Apex Legends Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri:
İşletim Sistemi: Windows 7+ 64-bit
İşlemci (AMD): Ryzen 5 CPU veya eşdeğer işlemci
İşlemci (Intel): Intel Core i5 3570K veya eşdeğer işlemci
RAM: 8GB - DDR3 @1333 RAM
Ekran Kartı (AMD): AMD Radeon™ R9 290
Ekran Kartı (NVIDIA): NVIDIA GeForce® GTX 970
DirectX: 11
Ağ: Geniş bant internet bağlantısı
Depolama: 22GB

 

VALORANT İsim Değiştirme (Valorant Nick Değiştirme) - 2023
Valorant nick (isim) değiştirme 2023 rehberine ve konu ile ilgili tüm bilgilere web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz....
Steam Oyun İadesi Nasıl Yapılır 2023?
Steam oyun iadesinin nasıl yapılacağı ve koşulları hakkında tüm bilgilere web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz....