Steam İndirme Hızı Nasıl Arttırılır? (2023) - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Steam İndirme Hızı Nasıl Arttırılır? (2023)

Steam indirme hızı arttırma, oyun indirme süresini daha kısa sürede gerçekleştirmek açısından fazlasıyla önemli. Oyuncular Steam mağazasından yeni bir oyun satın aldıklarında zaman kaybetmeden oyunu hemen oynamak isteyebiliyor. Ancak özellikle yüksek depolama özelliklerine sahip olan oyunlarda indirme süreleri oldukça uzun oluyor, ayrıca Steam çok yavaş indiriyor ve kullanıcılar bu durumdan muzdarip oluyor.

Özellikle internet hızının yavaş olduğu durumlarda indirme süresi çok daha fazla artış gösterirken kimi durumlarda oyuncuların oyunun inmesi için saatlerce beklemesi gerekebiliyor. Peki Steam indirme hızını arttırmak mümkün mü? Steam indirme hızı artırmak için ne yapılır? Bu soruların cevapları ve daha fazlası için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Steam İndirme Hızı Nedir?

Steam, online olarak oyun satın almaya ve oyunları bilgisayarınıza indirmeye yarayan bir masaüstü mağazasıdır. Bu mağazada oyuncular, diledikleri oyunu ücreti karşılığında satın alabilirler. Ancak satın alınan oyunların oynanması için öncelik olarak bilgisayara indirilmesi gerekmektedir.

Steam indirme hızı ise Steam mağazasından alınan oyunların ne kadar sürede bilgisayara indirileceğini ifade eder. Bu aşamada indirme hızını artıran ve azaltan birçok faktör vardır. İlk faktör indirmek için kullandığınız internetin indirme kapasitesidir. Evinizde kullandığınız internet yavaş ise indirme hızı da bir o kadar yavaştır. Ayrıca oyunun hafızası da bu aşamada önemlidir. Örneğin 10 GB bir hafızaya sahip olan oyun kısa süreler içerisinde indirilebilirken 50 GB olan bir oyun daha uzun süreler doğrultusunda indirilebilmektedir.

Steam İndirme Hızı Arttırma Yöntemleri Nelerdir?

Steam uygulamasında oyun indirme hızını arttırmak için tercih edebileceğiniz birçok yöntem bulunuyor. Bu yöntemler hızı, inanılmaz yüksek bir seviyeye çıkarmasa da oyunların normalinde çok daha kısa süre içerisinde indirilmesine olanak sağlıyor. İşte Steam indirme hızını arttırmak için tercih edebileceğiniz yöntemler şu şekilde;

İndirme Bölgesini Değiştirmek

Steam farklı ülkelerde ve bölgelerde hizmet veriyor. Her bölgede verilen hizmet kalitesi birbirinden farklılık gösterebiliyor. Kimi bölgelerde indirme süresi daha kısalabilirken bazı bölgelerde bu süre uzayabiliyor. İndirme bölgesini değiştirmek ise indirme hızını arttırmaya olanak sağlıyor. Bu yöntemde size en yakın sunucuyu tercih ediyorsunuz. Bu sayede yakın sunucu kullanılması durumunda süre büyük oranda azalıyor. Bu yöntemi uygulamak için aşağıdaki adımları takip edin;

  • Steam uygulamasına giriş yapın ve sol üst köşeden bulunan ayarlar sekmesine girin.
  • Ardından ayarlar penceresinde yer alan indirmeler seçeneğine tıklayın.
  • İndirme bölgesi ayarlama paneline girin.
  • Turkey – İzmir, Turkey – Ankara veya Turkey – İstanbul bölgelerinden birini işaretleyin.

Yukarıdaki adımlar doğrultusunda size en yakın sunucuyu tercih edebilir ve indirme hızını büyük oranda arttırabilirsiniz.

Lan Bağlantısını Deneyin

Kablosuz bağlantılar bazı durumlarda indirme hızının yavaşlamasına neden oluyor. Modemde meydana gelen arızalar veya diğer kablosuz bağlantı problemleri indirme hızını büyük oranda düşürebiliyor. İndirme hızının düşmesini istemiyor ve Steam indirme hızını arttırmak istiyorsanız wifi yerine LAN bağlantısını tercih edebilirsiniz. Kablolu bağlantı ile interneti direkt olarak bilgisayarınıza bağlayabilir ve çok daha kısa süre içerisinde oyun indirebilirsiniz.

Diğer Programları Kapatmayı Deneyin

İndirme sürecinde internetin farklı programlar tarafından kullanılması indirme hızının düşmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle bilgisayarınızda arka planda çalışan programları kapatabilirsiniz. Bu sayede indirme sırasında kullanmadığınız programlar arka planda çalışarak internet harcamayacak ve kaynak tek bir uygulama tarafından kullanılmış olacaktır. Bu yöntemi tercih ederek de Steam indirme hızınızı büyük oranda arttırabilirsiniz.

Bant Genişliğini Sınırsız Olarak Seçin

Yanlışlıkla daha önce Steam indirme aşamalarında bant genişliğine bir limit atamış olabilirsiniz. Bu durumda da oyun indirme hızı oldukça düşecektir. Bu nedenle bant genişliğini arttırmakta ya da direkt olarak sınırsız şeklinde belirlemekte fayda var. Bant genişliğini sınırsız yapmak için aşağıdaki adımları uygulayın;

  • Steam uygulamanıza giriş yapın ve ayarlar kısmını seçin.
  • Ardından indirmeler menüsüne tıklayın.
  • Sonrasında indirmeler kısmında yer alan İndirme Kısıtlamaları seçeneğine tıklayın.
  • Son olarak bant genişliği menüsünde sınırlama tiki varsa kaldırın.

Yukarıdaki adımları uygulayarak bant genişliğini sınırsız yapabilir ve oyun indirme hızını artırabilirsiniz.

Siz de bu yöntemlerden birini seçerek Steam oyun indirme hızını büyük oranda arttırabilir ve satın aldığınız oyunları çok daha kısa süre içerisinde bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Steam hızını artırdıktan sonra, hemen eTail üzerinden Steam Oyunları Satın Al!.

Lol RP Fiyatları 2023
Lol RP fiyatları 2023, geçtiğimiz yıla göre değişiklik gösteriyor. Daha önce zam geleceği duyurulan RP fiyatlarına beklenen 2022 zammı geldi. Bu sebep...
Fireshine Games Nedir?
Fireshine Games, çeşitli platformlar için oyun yayınlamakta olan bir video oyun yapımcısı ve geliştiricisi şirkettir. Bu şirket Londra merkezli olarak...