Steam İndirimleri Ne Zaman? | Tüm Steam İndirimleri (2023) - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Steam İndirimleri Ne Zaman? | Tüm Steam İndirimleri (2023)

Steam, dünya üzerinde pek çok oyunu bünyesinde barındıran ve bu oyunların indirilmesine olanak sağlayan bir platformdur. Ücretli ya da ücretsiz pek çok video oyunu Steam aracılığıyla indirilebilir, ek özellikler ve paketler satın alınabilir. Küresel bazda hizmet sunan Steam üzerinden oyun indirme işlemi yapmak için gereken tek şey ise ücretsiz bir şekilde Steam hesabı oluşturmaktır.

Bir hesaba sahip olarak kolayca oyun satın alma ve indirme işlemlerini yapma imkanı sunan Steam, oyun fiyatları üzerinde zaman zaman indirim yapabilir. Oyuncular, bu indirim günlerinde herhangi bir sınır olmaksızın indirime giren tüm oyunlara sahip olabilir. Bu indirimler, özel günlerde olabileceği gibi, Steam tarafından belirlenen tarihlerde de gerçekleşebilir. İndirime giren oyunlar, sabit fiyatının altında satılabilir ya da ürüne ek paketler ücretsiz şekilde sunuluyor olabilir.

Steam’in yaptığı indirimlerden güncel olarak haberdar olmak için, Steam platformunu takip etmek yeterli olacaktır. Platform tarafından bu tarihler oyun severlere önceden bildirilir. Sonbahar, kış, yaz, ilkbahar gibi dönemsel indirimler yapabilen platform, Cadılar Bayramı gibi konsept günler için özel indirimler de sunmaktadır.

Steam indirimlerinden faydalanmak istemez misin? O zaman hemen şimdi eTail üzerinden Steam Cüzdan Kodu Satın Al!

Steam İndirim Tarihleri

Dünya genelinde oyun sunuculuğu yapan Steam platformu, oyun severler için bazı özel tarihlerde oyun fiyatlarında indirim yapar. İndirimin yanı sıra çeşitli kampanyalar ve promosyonlar da bu tarihlerde sunulabilir. Oyuncular ise bu tarihleri takip ederek uygun fiyatlı oyun satın alabilir.

Steam indirimleri genel olarak mevsimsel bazda ayarlanmıştır. Kış indirimi, sonbahar indirimi, yaz indirimi ve ilkbahar indirimi Steam’in geleneksel indirim günleridir. Bu indirimler genellikle 7 gün sürer ve bu süre zarfında oyunların birçoğu büyük indirimlere girer. Böylece oyuncular talep ettikleri oyunlara uygun fiyatlı olarak sahip olabilir.

Steam indirim tarihleri, sabit değildir. Her mevsim için belirlenen indirim tarihi seneden seneye değişiklik gösterebilir. Ya da platform, her sene aynı indirimleri sunmayabilir. Bu sene için ise, sonbahar indirimleri 24-30 Kasım arasında gerçekleşmiştir. 28 Ekim- 1 Kasım arasında da Cadılar Bayramı için özel indirim yapılmıştır.

Steam İndirimleri Kütüphanesi Görseli

Steam Kış İndirim Tarihleri

Steam platformu, kış mevsimine özel de indirim günleri düzenler. Özellikle yakın tarihte çıkmış ya da dönemsel olarak popüler olan, indirilme, oynanma ve beğenilme oranı yüksek olan oyunlar bu tarihlerde indirime girer. Oyun severler de indirimsiz fiyatı üzerinden satın alamadıkları oyunları, bu indirimler kapsamında satın alabilir ve dilediği gibi oynayabilir.

Steam platformu tarafından belirlenen kış indirim tarihleri, 2021 yılı için 22 Aralık’ta başlayacaktır. 2 hafta sürecek olan indirim günlerinin bitiş tarihi ise 5 Ocak 2022’dir. Diğer mevsim bazlı indirimler 1 hafta sürerken kış indiriminin 2 hafta sürecek olması, muhtemelen yılbaşı indiriminin de bu süreye dahil olması sebebiyledir.

Steam İlkbahar- Yaz İndirim Tarihleri

Steam platformu, indirim tarihlerini oldukça yeterli bir süre önceden oyun severlere duyurur. Böylece kullanıcılar gerekli maddi bütçeyi önceden temin edebilir ya da talep ettikleri oyunları istek listelerine ekleyebilir. Önceden ilan etme süresi ise genellikle indirimden 2 ay kadar önce olmaktadır. Örneğin kış indirimleri, ekim ayında bildirilmiştir.

Şu an için ise, Steam yaz ve kış indirimleri için net bir tarih bulunmamaktadır. Yeni yılla beraber kesin bir tarihin yayınlanacağı düşünülmekle birlikte, indirim tarihlerine dair çeşitli tahminler mevcuttur. Tahminler, ilkbahar indiriminin mayıs ayının ilk haftası ya da nisanın son haftasına denk düşen bir tarihte yapılacağı yönündedir. Yaz indirimlerinin ise haziran sonu ve temmuz başını kapsayacak şekilde olması muhtemeldir. Geçmiş senelerde yapılan indirimlerin tarihleri analiz edildiğinde de bu tarih tahminlerinin tutarlı olduğu görülecektir.

Steam Gizem Festivali (Steam Mystery Fest) Ne Zaman?

Yeni ve yaklaşmakta olan oyunların sergileneceği Steam Gizem Festivali (Steam Mystery Fest) 20-27 Şubat tarihlerinde kullanıcılarla olacak. Büyük, küçük ayrımı olmadan tüm oyunların yer alacağı bu festivalde Gizem, Dedektif ve Sosyal Çıkarım türlerine ait oyunlara birincil öncelik verilecek. Ana mekaniklerin içinde gizem çözme ve/veya araştırma bulunması zorunlu tutulacak.

Ayrıca Steam, Noir türünde oyun sevenleri de unutmamış ve bu türden oyunları da indirim listesine koyacağını oyunculara açıklamış. 

Steam İlkbahar İndirimi Ne Zaman?

Steam'in her yıl gerçekleştirdiği dört mevsim indirimlerinden bir tanesi olan Steam İlkbahar İndirimi 2023 yılında 16-23 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Ay Takvimi Yeni Yılı'nın yerini alan İlkbahar İndirimi Steam'in geliştiricilerden ve yayıncılardan gelen istekler doğrultusunda planlar arasına dahil edildi. 

Ana sayfa her yıl olduğu gibi bu indirimlerde de değişecek ve farklı bir temaya bürünecek. Bu sayede yeni ve halihazırda bulunan oyunlar indirime dahil edilerek kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Steam Bulmaca Festivali (Steam Puzzle Fest) Ne Zaman?

Bulmaca sevenleri de unutmayan Steam bu yıl Bulmaca Festivali adında yeni bir festival düzenliyor. 24 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde sadece birincil oyun mekaniği bulmacaya odaklanan oyunlar yer alacak.

Yayınlanmış ve yayınlanmamış tüm oyunlar, demolar ve oynaması ücretsiz oyunlar belirli kriterleri karşıladığı taktirde festivalde yer alabilecekler.

Steam İndirimleri İçin İpuçları Nelerdir?

Steam indirim günlerinden büyük avantajlar sağlayabilmek için dikkat edilebilecek birkaç husus mevcuttur. Bu hususlara dikkat edildiğinde, hem talep edilen oyunların indirime girip girmediğini takip etmek daha kolay olacak, hem de daha avantajlı paketler keşfetmek mümkün olacaktır. Steam indirim günlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekilde sıralanabilir:

·       Talep edilen oyunları istek listesine ekleme: İndirim günlerinde hangi oyunların indirime girdiğini takip etmek zor olabilir. Bu sebeple, indirim günlerinden önce istenen tüm oyunlar istek listesine eklenebilir. Böylece, oyunlar indirime girerse hesaba bildirim gelecek, kullanıcı oyuna indirim geldiğini kolayca anlayabilecektir.

·       Oyun Genişletme ve DLC’leri kontrol etme: Çok sevilen ve daha uzun süre oynanmak istenen oyunlar için oyun yapımcıları DLC paketleri sunmaktadır. Sevdiğiniz bir oyun için böyle bir pakedin olup olmadığını kontrol etmek ve böyle bir paket varsa indirimden satın almak çok daha avantajlı olacaktır.

·       Oyun serilerini takip etme: Steam indirim günleri, sadece oyunlara değil oyun serilerine de yapılan indirimleri kapsar. Bu süreçte, tek bir oyuna verilecek olan ücret, serinin tamamına verilecek ücretten daha avantajsız olabilecektir. Örneğin The Witcher serisinin 3. oyunu tek başına 30 lirayken, serinin tamamı 50 lira olabilir. Böylece 20 lira daha fazla ödeyerek diğer oyunları da almış ve seriyi tamamlamış olursunuz.

·       Tasarruflu davranma: Steam indirim günleri, tüm oyunları kapsamayacaktır. Yani satın almayı çok istediğiniz bir oyun, o indirim döneminde indirime girmemiş olabilir. Bu durumda başka bir oyun alarak harcama yapmak yerine, talep edilen oyunun indirime girmesini beklemek daha avantajlı olacaktır. Çünkü Steam yılın belirli zamanlarında indirim yapmaktadır. Talep edilen oyunun da indirime girmesi muhtemeldir.

Steam İndirimleri Kütüphanesi Görseli

Steam Oyun İndirme Nasıl Yapılır?

Steam platformu üzerinden oyun indirme oldukça kolay bir işlemdir. Steam üyeliğine sahip olan herkes kolayca oyun indirebilir. Steam üzerinden oyun indirme işlemini gerçekleştirmek için izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir:

1. İlk olarak mevcut üyelikle ya da ücretsiz şekilde yeni bir üye hesabı oluşturarak Steam’e giriş yapılır.

2. Giriş yapıldıktan sonra ana ekran üzerinde yer alan arama butonuna indirilmek istenen oyunun ismi yazılır.

3. İndirilmek istenen oyunun sayfasından satın alma ekranına geçilir. Bu esnada oyun ile ilgili Steam tarafından sunulan avantajları paketleri incelemek ve bunlardan birini tercih etmek de mümkündür.

4. Ödeme yaparak satın alma işlemini gerçekleştirdikten sonra, Steam kütüphanesine geçiş yapılır.

5. Satın alma işlemi başarıyla tamamlanmış olan oyun kütüphanede görünecektir. Kütüphane üzerinden bu oyun bulunmalıdır.

6. Satın alınan oyun üzerinde bulunan indirme butonuna tıklandığında indirme işlemi başlayacaktır.  

Pubg Hassasiyet Ayarları
Pubg Mobil için gerekli hassasiyet ayarlarını yapmanız için güzel bir rehber!...
Roblox Boyama Sayfası: Tüm Sayfalar | 2023
Roblox Boyama Sayfaları ile dilediğiniz karakteri boyayabilir ve baskısını alabilirsiniz!...