StarCraft 2 Wings of Liberty Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
StarCraft 2 Wings of Liberty Nedir?

StarCraft 2: Wings of Liberty oyunu bir bilim kurgu gerçek zamanlı strateji oyunudur. 1998 yapımı olan StarCraft ve Brood War genişleme paketinin bir devamı olan oyundur. Wings of Liberty oyunu Kasım 2017 zamanlarından beri ücretsiz olarak oynanabilmektedir. Oyun 1998’deki Kuluçka Savaşı olayından dört yıl sonra belirlenmiştir ve oyun içerisinde orijinal oyundan yeni ve geri dönen karakterleri içermektedir. StarCraft 2 oyunu Metacritic’ten 100 üzerinden 93 puan almıştır. Bu oyunda yeni özellikler geliştirilmiş ve hikâye anlatımı övgüyle karşılanmıştır. Oyun içerisinde LAN oyunu ve çok oyunculu gibi çeşitli mod özellikleri vardır.

StarCraft 2: Wings of Liberty piyasaya sürüldüğü ilk ayda dünya çapında üç milyondan fazla kopya satmıştır ve en çok satan gerçek zamanlı strateji oyunu olmuştur. StarCraft II’nin gelişme aşaması 19 Mayıs 2017 yılında Güney Kore’nin başkenti olan Seul’da duyuruldu. Oyun daha öncesinde Havok fizik motoruna sahipti. Blizzard şirketi Korean Air ile altı ay süren bir ortak pazarlama anlaşması imzaladı. StarCraft II oyununun reklamları belirgin bir şekilde sergilendi. StarCraft 2 oyununun piyasaya sürülmesinden bir gün sonra oyun bir milyondan fazla kopya satmış durumdaydı. Aralık 2010 itibarı ile oyun toplamda 4,5 milyondan fazla kopya sattığı hesaplandı. StarCraft II oyunu genel olarak eleştirmenler tarafından beğenilen bir oyundur. Oyun yeni özellikleri ve geliştirmeleri oyuncularına sunarken bir yandan da popüler RTS oyunu tarzını koruduğu için övgüler aldı.

StarCraft 2 Wings of Liberty Yapımcısı Kimdir?

StarCraft 2: Wings of Liberty oyununun yapımcısı Blizzard Entertainment şirketidir. Bu şirket 8 Şubat 1991’de Silicon & Synapse adı altında kurulmuştur. Blizzard Entertainment şirketinin kurucularının isimleri Allen Adham, Micheal Morhaime ve Frank Pearce’dir. Blizzard Entertainment şirketinin 9 stüdyosu ve ofisi vardır. 2012 itibarı ile hesaplanan çalışan sayısı 4,700’den fazladır. 2004 yılında son derece etkili olan World of Warcraft gibi güçlü projelere imza attı. 9 Temmuz 2008 tarihinde Activision ve Vivendi Games şirketleri birleşerek Blizzard markasının holding unvanına dahil edildi.

25 Temmuz 2013 tarihinde Activision Blizzard, Vivendi’den 429 milyon hisse satın aldığını duyurdu. Böylece Activision Blizzard tamamen bağımsız bir şirket haline geldi. Blizzard Entertainment büyük bir hayran kitlesine ulaşarak büyük etkinlikler düzenlemektedir. İlk olarak BlizzCon etkinliği Ekim 2005 zamanlarında yapıldı ve daha sonra yapılan etkinliklerin hepsinin konumu Anaheim Kongre Merkezi’nde düzenlenmiştir. BlizzCon etkinliğinde oyunlar ile ilgili farklı duyurular, yaklaşan oyunların ve içeriklerin ön izlemelerine ulaşabilirsiniz. Blizzard Entertainment halen devam etmektedir ve çıkartmış olduğu diğer ürünlerden bazıları aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • World of Warcraft
  • Overwatch
  • Hearthstone
  • Diablo III
  • Heroes of the Storm
  • The Lost Vikings
  • Diablo IV
  • Warcraft III: Reforged 

StarCraft 2 Wings of Liberty Nedir?

StarCraft 2 Wings of Liberty Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

StarCraft 2: Wings of Liberty oyunu 27 Temmuz 2010 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Oyun Microsoft Windows ve macOS platformları için uygundur.

StarCraft 2 Wings of Liberty 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

 StarCraft 2: Wings of Liberty oyununun toplam oyuncu sayısı güncel olarak bilinmemektedir. Fakat bu oyunun en çok oynanan ve tercih edilen strateji oyunlarından biri olduğu bilinmektedir. Piyasaya çıktığı zamanlarda satış rekorları kıran gerçek zamanlı bir strateji oyunudur.

StarCraft 2 Wings of Liberty Nedir?

StarCraft 2 Wings of Liberty Karakterleri Nelerdir?

StarCraft 2: Wings of Liberty oyununun standart çok oyunculu modunda yalnızca üç tane orijinal sınıf vardır. Bu sınıfların isimleri Protoss, Terran ve Zerg’dir. StarCraft 2 oyununda bazı birimlere yeni özellikler verilmiş olmasına rağmen bazı birimler eski oyundaki özelliklerini korur. Bazı birimler aşamalı olarak kaldırılmış veya değiştirilmiştir.

StarCraft 2 Wings of Liberty Ücretli Midir?

Oyun piyasaya ilk çıktığı zaman ücretli bir oyundu. 2017 BlizzCon etkinliği sırasında StarCraft II oyununun ileri zamanlarda ücretsiz bir oyuna dönüştürüleceği söylendi. 2017 Kasım zamanlarından beri StarCraft 2 oyunu ücretsiz olarak oynanan bir oyundur.

StarCraft 2 Wings of Liberty Nedir?

StarCraft 2 Wings of Liberty Oynayarak Para Kazanılır Mı?

StarCraft 2: Wings of Liberty oyunu genellikle LAN veya çok oyunculu modda eğlence için oynanan bir oyundur. Bu oyunu oynayarak para kazanmak mümkün değildir. Fakat bu oyunu oynayarak canlı yayın açan insanların para kazanma ihtimalleri vardır.

StarCraft 2 Wings of Liberty Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

StarCraft 2 oyunu savaş içerikli bir strateji oyunudur. Oyun her ne kadar savaş içerikli olsa da küçük çocukları etkileyecek vahşet sahnelerine yer verilmemiştir. Bu nedenle kullanıcılar tarafından önerilen belirli bir yaş sınırı vardır. StarCraft 2 oyununu 13 yaş ve üzeri insanların oynaması önerilir.

StarCraft 2 Wings of Liberty Nedir?

StarCraft 2 Wings of Liberty Nasıl İndirilir?

Starcraft 2 oyununu indirmek oldukça basittir. Bu oyunu indirmek için herhangi bir ücret gerekmez. StarCraft 2: Wings of Liberty oyununun orijinal sitesine giriş yapılır. Daha sonra açılan sayfada ‘’Play Free Now’’ seçeneğine basılır. Oyunun kurulum programı bilgisayara indirilir. Daha sonra indirilen kurulum programı çalıştırılarak oyun otomatik bir şekilde bilgisayara kurulur.

StarCraft 2 Wings of Liberty Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim sistemi: Windows XP/Vista/7/8

İşlemci: Intel Core 2 Duo / AMD Athlon 64 X2 5600+

Bellek: 2 GB RAM

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 7600 GT / ATI Radeon HD 2600 XT

VRAM: 1 GB VRAM

Depolama: 12 GB kullanılabilir boş alan

DirectX: Sürüm 9.0c

Ses Kartı: DirectX uyumlu

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşletim sistemi: Windows 10

İşlemci: Intel Core i3 2120 / AMD Ryzen 3 1200

Bellek: 4 GB RAM

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 730 / AMD Radeon R7 240

VRAM: 2 GB VRAM

Depolama: 12 GB kullanılabilir boş alan

DirectX: Sürüm 9.0c

Ses Kartı: DirectX uyumlu

StarCraft 2 Wings of Liberty Nedir?

StarCraft 2 Wings of Liberty Telefonda Oynanır Mı?

StarCraft 2: Wings of Liberty oyununun herhangi bir mobil sürümü bulunmamaktadır. Bu nedenle StarCraft 2 oyununu telefonda oynamak mümkün değildir.

StarCraft 2 Wings of Liberty Nasıl Oynanır?

StarCraft 2: Wings of Liberty oyunu, orijinal oyundan üç türün geri dönüşünü sağlamaktadır. Bu türler Protoss, Terran ve Zerg’dir. Merkezi karakter bir paralı asker olan Jim Raynor ile değiştirildi. Önceki Blizzard oyunlarından ayıran en büyük özellik hikayenin doğrusal olmamasıdır. Sarah Kerrigan hikâyenin odak noktasıdır ve oyunun hikayesi onun üzerinde dönmektedir. Bu oyunda 29 tane oynanabilir hikâye görevi bulunmaktadır.

The Wings of Liberty kampanyası her beş dakikada bir savaş alanını sular altında bırakan çeşitli özelliklere sahiptir. Başka bir görevde düşmanlar oyuncuya yalnızca geceleri saldırmaktadır. Bir tane görevde ise oyuncu yapay zekâ kontrollü bir savaşın gidişatını etkilemek için tek bir birim kullanır. ‘’O’’ tuşu ile oyun seçenekleri açılır. ‘’P’’ ile oyun duraklatılır, ‘’E’’ ile oyundan çıkılır, ‘’G’’ ile oyun devam ettirilir ve ‘’Q’’ çıkış için kullanılır. Oyun genellikle fare ile oynanmasına rağmen, profesyonel oyuncular birimleri yönlendirmek için farklı kısayol tuşları kullanırlar.

StarCraft 2 Wings of Liberty Nedir?

StarCraft 2 Wings of Liberty Oyununun Konusu Nedir?

StarCraft 2: Wings of Liberty oyununun hikayesi gerçekten oldukça uzundur ve eski oyunlar ile bağlantılıdır. Bu oyunun konusunu kısaca özetlemek gerekirse, 1998 yılındaki Brood War olayından dört yıl sonrasında belirlenmiştir. Terran Egemenliği ’ne karşı isyancı bir gruba liderlik eden Jim Raynor’un istismarlarını takip etmektedir.

StarCraft 2 Wings of Liberty Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

StarCraft 2: Wings of Liberty oyunu bir strateji oyunudur. Bu oyuna benzer bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • StarCraft: Brood War
  • StarCraft II
  • Heroes of the Storm
  • Warcraft III: Reign of Chaos
  • Hearthstone
  • Diablo III
  • Overwatch

 

Tiny Rebel Games Limited Nedir?
Tiny Rebel Games Limited, yayıncılık ve oyun geliştirme alanında 20 yıldan fazladır çalışmalarını sürdüren video oyun geliştiricisidir. ...
PUBG Mobile Taarruz Tüfekleri Hangileri?
PUBG oyununda kullanılmakta olan etkili taarruz tüfekleri hakkında geniş bir kılavuz....