Tiny Rebel Games Limited Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Tiny Rebel Games Limited Nedir?

Tiny Rebel Games Limited Nedir?

Tiny Rebel Games Limited, yayıncılık ve oyun geliştirme alanında 20 yıldan fazladır çalışmalarını sürdüren video oyun geliştiricisidir. Ödül kazanan birçok oyunu tasarlayan bu şirket, birçok kaliteli oyunun yayıncılığını da üstlenmiştir.

 

Tiny Rebel Games Tarihi Nedir?

Tiny Rebel Games, Güney Galler’de Lee Cummings ve Susan Cummings tarafından kurulmuş bir video oyun geliştiricisidir. 2013 yılında kurulan bu şirket, ilk başlarda kendi çapında oyun geliştirse de ilerleyen yıllarda Lee ve Susan önderliğinde birçok başarılı işe imza atmıştır.

İlk yıllarda iki ortak iken daha sonra 5 kişilik bir şirkete dönüşen Tiny Rebel Games, Xbox’un kurucusu ve uzun yıllardır Cummings’ler ile arkadaş olan Ed Fries ile iki Doctor Who oyununu tasarladı. Şirket kurucularından Susan Cummings, kendi kariyeri kapsamında 2K Games’in başlıca kurucuları arasında yer aldı. Aynı zamanda Bioshock, Borderlands, Civilization, SpecOps ve X-Com ile sözleşme imzalamasının yanı sıra 2K Sports’un kuruluşunda büyük pay sahibi olarak kendisini sektörde kanıtladı.

Lee Cummings ise bu dönemlerde Grand Theft Auto ve Bully gibi oyunların yer aldığı Rockstar Games’te yapımcıydı. Birçok farklı alanda tecrübesi olan Tiny Rebel Games ortakları, 40 yıllık bir deneyime sahip olarak birçok PC, konsol ve mobil oyunları oluşturarak başarı sağlamıştır.

Tiny Rebel Games Limited Nedir?

Tiny Rebel Games Oyunları Nelerdir?

Tiny Rebel Games, kurulduğu tarihten itibaren pek çok oyun farklı tür oyunda görev almıştır. Şirket tarafınca geliştirilen ve yayınlanan birçok oyun olduğu gibi şirket kurucularının daha önceki kariyerlerinde görev aldığı popüler oyunlar da bulunmaktadır.

Tiny Rebel Games oyunlarının listesi şu şekildedir;

  • Doctor Who Infinity: Yayıncılığını ve geliştiriciliğini Tiny Rebel Games’in üstlendiği bu oyun, 7 Ağustos 2018 tarihinde ilk kez piyasaya sürülmüştür.
  • Doctor Who – Legacy: Tiny Rebel Games tarafından geliştirilen bu oyun, BBC televizyon programı olan Doctor Who’dan esinlenerek çıkarılmıştır. Aynı zamanda geliştirme aşamasında Seed Studio’nun da yer aldığı bu oyun, 27 Kasım 2013 tarihinde yayınlandı.
  • Tiny Rebel Beer Money Inc.: Tiny Rebel Games’in Android ve İOS platformları için geliştirdiği bir mobil video oyunudur.

 

Sitemizde bulunan diğer oyunlar hakkında bilgi almak ve satın almak için tıklayın!

 

Tiny Rebel Games’in En Bilinen Oyunu Nedir?

Tiny Rebel Games, Doctor Who adı altında çıkardığı 2 oyun ile ödül ve çok sayıda kullanıcının beğenisini kazanmıştır. Fakat bu seriden Doctor Who: Legacy oyunu, daha çok popüler olmuş ve daha çok beğenilmiştir.

Doctor Who: Legacy, BBC’nin programından esinlenerek oluşturulan ve oynaması ücretsiz olan bir oyundur. Bulmaca ve RPG türlerini kapsayan bu oyun, sevilmesine rağmen Tiny Rebel Games şirketinin BBC ile lisansını yenilemek istememesi nedeniyle 17 Şubat 2019 tarihinde kapatıldı.

Tiny Rebel Games Limited Nedir?

Tiny Rebel Games Hangi Sistemlere Oyun Yayınlamıştır?

Tiny Rebel Games’in oyunlarını yayınladığı platformlar şu şekildedir;

  • Doctor Who Infinity: Android, Microsoft Windows, MacOS, Klasik Mac OS
  • Doctor Who – Legacy: Android, iOS, Facebook ve Amazon
  • Tiny Rebel Beer Money Inc.: Android ve İOS

Skybound Game Studios Nedir?
Skybound Game Studios, Skybound Entertainment şirketinin oyun yayıncılığı yapan ayağıdır. Her boyuttaki ekran için içerik üretmeyi amaçlayan şirket, ...
StarCraft 2 Wings of Liberty Nedir?
StarCraft 2: Wings of Liberty oyunu bir bilim kurgu gerçek zamanlı strateji oyunudur. 1998 yapımı olan StarCraft ve Brood War genişleme paketinin bir ...